Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Greg Mottola .. Upřímná nuda. Zatímco Superbad stálo na realistickém základu - pubertálního dobrodružství několika mladistvých loserů - zde jsem příběhu a postavě, kterou táhne Jesse Eisenberg, vůbec nevěřil. Mottola ho ustavičně staví do situací a nutí vést rozhovory, kterým vůbec nevěřím. Navíc, osekal prakticky veškerý humor a vysadil jakékoliv svižnější tempo režie a celé je to hrozně ohrané. Jako ty písničky - přesto body bere především za použité 80's hity, které mají na starost nostalgickou atmosféru. ___ Kdyby momentálně hvězdička Kristen Stewart tak nestoupala na oblibě, měl by snímek samotný místních hvězdiček o mnoho méně, honiči. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Tento film mal presne všetko, čo by som dal do filmu o mne: apatowský (mottolovský) humor, loosera, v ktorom som sa videl, výbornú hudbu, podarené bočné postavy, pravú romantiku (nič hollywoodsky umelé), super prostredie a atmosféru, scenár, pri ktorom som sa nechytal za hlavu, ale prikyvoval a neodolateľnú (a tisíc ďalších komplimentov) Kristen Stewart. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Príjemne civilný a realistický príbeh jedného retroleta, plánoval jeho autor evidentne vygradovať nenápadnou ale emocionálne katarznou romancou. Bohužiaľ do úlohy "osudovej" lásky obsadil nesympatickú Kirsten "Twajlajtovú", ktorá je možno príťažlivá pre podivných lúzrov eisenbergovského typu, no pre zdravého heterosexuálneho chlapa je dokonalým receptom na impotenciu. To je v Hollywoode taký zúfalý nedostatok príťažlivých a zároveň talentovaných mladých herečiek ? (1.7.2013) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mottola nijak netlaci na pilu a film nechava jen tak volne plynout, kdyz se povede nejakej forek budiz, kdyz nejaka fajn romanticka scenka, taky dobre, cely to ale jen tak pohodove odsejpa a neni to zadna super sprosta dobytkarska pubertacka komedie. Obcas se sice neudrzi a dojde na zvratky, fuckovani a podobne, ale jen vyjimecne. Navic se dej odehrava v zabavnim parku, takze o zajimavy situace neni nouze. No a ke vsemu tu jsou az na par vyjimek prakticky neznamy, ale prirozeny a sympaticky herci v cele s Eisenbergem. Bohuzel tahle pohodova, slusne odsejpajici a vtipna podivana se nekdy pul hodiny pred koncem totalne zasekne a posledni pulhodinu uz to je jen predvidatelnej, nudnej opruz, takze to pak zkazi vyslednej dojem z celyho filmu, ale nastesti ne tak zasadne, abych nedal 4*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Adventureland je veľmi príjemný film. Mottola sa po vzore superbad vybral do vôd dospievania, hľadania prvej lásky a nachádzania svojho miesta v spoločnosti aj vo svete. Tam kde superbad bavi, adventureland dojíma. Dôvod je celkom jednoduchý. Absolútne skvelá, úloha Kristen Stewart. To čo robilo toto dievča na plátne bolo jednoducho úžasné. Jej stratenú a smutnú hrdinku som jej do písmena veril. Rovnako potešili aj hlupučký Bill Hader a krásny looser v podaní Martina Starra. Hudba bola skvelá, rovnako ako aj celá štruktúra filmu, ktorá bola síce miestami otrepaná, ale bola natočená tak príjemným spôsobom, že je na ňu radosť pozerať. Najväčším problémom filmu je ale hlavný hrdina. Eisenberg je ukecaný neurotik, pripomínajúci mi mladého Woodyho Allena, až na to, že veľa toho nepovie, len kecá a kecá o ničom. Neveríte mu ani toho jointa v ústach a je celkom smutné, že s hlavným hrdinom sa skrátka nedokážete stotožniť. Našťastie všetko zachraňuje Kristen, ktorá si hlavnú úlohu ukradla pre seba. Škoda len že musí hrať v takých hlúpych filmoch ako twilight, ktoré tak neskutočne ničia jej talent. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Film měl mít premiéru ve stejný den, kdy se znovu otevíral skutečný zábavní park Adventureland, tj. 27. března. (HellFire)
  • Skutečný Adventureland se nachází ve Farmingdale v New Yorku na Long Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama