Reklama

Reklama

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zatímco Mottolův Superbad byl o sexu, Adventureland je o lásce. Superbad byla crazy komedie o zoufalcích, co chtěj přijít o panictví, Adventureland je realističtější (romantické) drama, kde vtipy vlastně vytváří jen postava Billa Hadera. Má také pomalejší tempo, což k tomuto civilnímu příběhu ale víc sedne. Nechápu, proč se film neodehrává dnes, ale v roce 1987, protože to ve filmu není ničím zdůvodněné. Snad to má vyvolávat nostalgii? Superbad a Adventureland stavím na stejnou úroveň. Ani jeden z těch filmů není dokonalý, ale oba spolehlivě zabaví. Kirsten je skvělá herečka a Jesse Eisenberg je také úplně v pohodě, mohl by mít víc rolí, talent na to má. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, proč jsem tenhle film ještě neviděla? Kristen Stewart, Jesse Eisenberg a Ryan Reynolds? Yes please. Jinak mě se to líbilo. Asi to nikoho nepřekvapí, ale na odreagování je to víc než dobré, navíc z poměrně neokoukaného prostředí. 4* :) ps. Pro milovníky Pretty Little Liars tam čeká překvapení v asi třicetivteřinovém výstupu Iana Hardinga, ty vlasy se ani nedají slovy popsat :D ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Podle názvu i popisu děje jsem si říkal, že tohle přesně by mohl být pro mě ideální film. Mám rád vztahové filmy, kdy v hlavní roli jsou teenageři, a mám rád filmy odehrávající se v nějakém pro film ne tak hojně využívaném prostředí, a samozřejmě mám rád filmy odehrávající se v letním období. A s Jessem Eisenbergem mám už jednu příjemnou filmovou pětihvězdičkovou zkušenost díky filmu Roger Dodger. Všechna tato fakta dávala tušit, že přesně tohle by mělo pro mě být ideálním filmem. Jenže se tak nestalo a já pátrám nad tím, kde vznikla ta chyba, která způsobila, že jsem se po většinu filmu nudil, nijak jsem se nebavil a osudy všech zúčastněných mi byly převážně lhostejné. Asi zřejmě první a hlavní chybou je, že se tvůrci zřejmě nemohli rozhodnout, jestli chtějí natočit komedii nebo drama, a tak vzniklo něco mezi tím. Na komedii je to málo vtipné, na drama málo dramatické, a výsledek je něčím, co mě prostě nedokázalo zaujmout. Další chybou pak mohou být nepříliš výrazné herecké výkony, Kristen Stewart je pěkná mladá slečna, která má nezaměnitelný vzhled a například v Útěku do divočiny se mi nesmazatelně zapsala do paměti i přes relativně krátký part, který tam sehrála, ale v tomto filmu mě za celou dobu nedonutila, abych se o její postavu více zajímal. Jesse Eisenberg to zvládl o něco málo lépe, ale bohužel to také žádná velká sláva není. Zkrátka jsem asi čekal jiný film, než který jsem měl možnost zhlédnout, a převládá ve mně hořkost a zklamání. Ale asi bych filmu křivdil, kdybych řekl, že to nestačí ani na ten průměr, jakýsi průměr si totiž tenhle film udržel, a tak mu uděluji alespoň ty tři hvězdy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Velvet Underground ...Amadeus, Amadeus... The Cure ...Amadeus, Amadeus... The Rolling Stones ...Amadeus, Amadeus... Lou Reed ...Amadeus, Amadeus... Judas Priest ...Amadeus, Amadeus... Whitesnake ...Amadeus, Amadeus... Amadeus, Amadeus... Amadeus, Amadeus... Aneb kterak si vypěstovat solidní averzi na Falca. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Príjemne civilný a realistický príbeh jedného retroleta, plánoval jeho autor evidentne vygradovať nenápadnou ale emocionálne katarznou romancou. Bohužiaľ do úlohy "osudovej" lásky obsadil nesympatickú Kirsten "Twajlajtovú", ktorá je možno príťažlivá pre podivných lúzrov eisenbergovského typu, no pre zdravého heterosexuálneho chlapa je dokonalým receptom na impotenciu. To je v Hollywoode taký zúfalý nedostatok príťažlivých a zároveň talentovaných mladých herečiek ? (1.7.2013) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Skutečný Adventureland se nachází ve Farmingdale v New Yorku na Long Islandu. (HellFire)
  • Film měl mít premiéru ve stejný den, kdy se znovu otevíral skutečný zábavní park Adventureland, tj. 27. března. (HellFire)

Reklama

Reklama