Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Kevina Spaceyho je toto doslova povinnost. Jeho postava je mu napsaná na míru a zahraná jak nejlépe snad jen být mohla. Ano, sice to trochu připomíná Americkou krásu, alekomu to vadí, když si stejně dokáže užívat každou minutu. Aby celá chvála nepadla jennom na Kevina, musím samozřejmě zmínit i skvělý výkon Robina Williamsa, který se podle mého doopravdy hodí do vážnějších filmů, než rodinných komedií. Na čem celá vyjímečnost tohoto filmu trochu padá jsou občasné nedořešené či velmi přehnané situace, kde se už doopravdy nedá mluvit o náhodě, ale spíše neschopnost scénáristy dotáhnout tento film do rozumného konce. ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne dilko na sobotni vecer pokud nemate zajem o spolecnost (nebo se vam s nikym nechce delit o travu :) Film stoji na vybornem vykonu Spaceyho, ktery tu huli jeste vic jak v Americke krase a vyrovnava se tak s nelehkou zivotni situaci. Pribeh neni nijak vyjmecny a cely film me prijde dost sestrihany, vzhledem k poctu postav a jejich charakterum bych ocenil delsi stopaz. Musim ocenit vyber interieru a Pell James jako rozkosnou tehulku, ktera tu ma par velmi povedenych hlasek 3 a (1/2 hvezdy za pocet odpalenych jointu :) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey v roli psychotického psychiatra, který kouří trávu, má problémy sám se sebou a ještě řeší své hollywoodské pacoše (na což odkazuje v původním názvu dvojsmyslná hříčka). Moderní způsob střípkovitého a mozaikového vyprávění rádoby ozvláštňuje tento snímek, který se tak strašně snaží tvářit jako psychologický nezávislý film, až selhává prakticky ve všem. Sledujeme osudy zhruba pěti lidí a jejich problémů, které se – jak nečekané! – v závěru střetnou. Jenže i přes pomalé tempo vyprávění nejsou postavy psychologicky do hloubky zpracované, jen mají povrchní feeling (zhulený neholený Kevin Spacey na dvorku přece vypadá trošku jako dr. House, ne?), ale o jejich životech se nedozvíme nic. Resp. zjistíme, jaký mají problém, ale v podstatě netušíme, z čeho vyvěrá, jestli měli nějaké problémy v rodině, takže je hrozně těžké s postavami jít. Nebo jim fandit. Osobně mi byly úplně putna. Vůbec jsem se nedozvěděl, jestli ti lidi mají rodiče, sourozence, příbuzné, koníčky a hobby, co je ovlivnilo v mládí - prostě ty základní kameny každého psychologického filmu, pokud chceme proniknout do nitra duše. Tady, je to zvláštní, většina klientů u cvokaře má jenom problémy se sexem, s ničím jiným. Zkrátka nemám tyhle "vyděračské" filmy rád - snaží se mě přesvědčovat celou dobu, jak jsou angažované a reflektují život, přitom jsou jen pozlaceným výkalem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hořkosladký tragikomický dojáček z hollywoodského prostředí, na který se hezky kouká, jen... Jen kdyby byl méně sladký a více hořký, méně komický a více tragický; takhle je to "jen" taková "laskavá" a "hřejivá" (tfuj!) pohádka s dobrým koncem... vlastně s několika dobrými konci. Ale v té záplavě horrorů a psychothrillerů, kterými si stále proplachuju mozek, je Shrink docela příjemná změna. Vyhořelý Spacey se zarostlým a zmačkaným ciferníkem je výborný a... a vlastně výborní nebo zajímaví jsou úplně všichni herci, nebo jejich filmové postavy. A božská Saffron Burrows že je prý "obstarožní", jak napsal nějaký mentál v textu distributora? Za tohle by se mu patřilo držku roztrhnout! Za prvé nevím co to je a za druhé mě to uráží! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Los Angeles je mesto kde má film, sebevraždy a húlenie (drogy všeobecne) tradíciu. Toľko k posolstvu filmu. To ostatné je iba omáčka, variaca sa v hrnci zdanlivo spletito previazaných niekoľkých príbehov, ktoré by mali pripomínať Altmanove Prestrihy, ale ich údernosť a hĺbku alternujú iba melancholickým hudobným doprovodom. Stojíme síce pod nápisom Hollywood, ale pozeráme sa skôr na malý festivalový film, ktorý akosi nevie, čo má presne svojmu divákovi povedať, takže sa spolieha hlavne Spaceyho, ktorý to podľa tvorcov celé svojou "americky krásnou" charizmou akože má utiahnuť a v kombinácii s tou hudbou vyvolať v divákovi falošný pocit, že videl hodnotné umelecké dielo. Postavy sa náhodou len tak na ulici v tomto megapolise stretávajú, púšťajú dôležité scenáre na zem v momentoch, keď za nimi stojí človek, o ktorom sa v nich píše a tak podobne. Ja som videl iba fajn film, ktorý zapadol z celkom objektívnych príčin. Filmov tohoto typu je proste veľa. Ale strata času to pre fanúšika filmu nie je. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama