Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Docela silná káva pro někoho, kdo má vlastní děti. Celé to působí až nepříjemně přesvědčivě, realisticky a krutě..až na ten závěr, který téměř všechno svou debilitou přebil. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Dosť veľa ľudí tento horor vychvaľovalo, ale podľa mňa to zase taká pecka nie je. Zo začiatku je hlavným nositeľom filmu zlá predtucha. Potom to vyúsťuje do napätia, ktoré zotrváva počas celého filmu. K tomu sa ešte film snaží akosi šokovať, tým, že matka vraždí svoje deti. Najviac ma sklamalo, že gore išiel absolútne mimo kameru. Trochu nudy sa tu nájde, ale film má vďaka bohu rozumnú stopáž. Deti v hororoch a vo filmoch všeobecne nemám rád, ale tieto to zahrali prekvapivo dobre. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak mamce řádně ruplo v kouli,bohužel scénaristoj taky.Na nezávislou produkci slušné herecké výkony a chvílemi mi bylo opravdu hodně úzko,při scéně z verandy jsem nevěřil svejm očím.Bohužel se stalo...co sem nečekal,klučina na svůj věk sice schopnej...ale nezlobte te se na mě.....pozor obsahuje spoilery...ale to máte vlastně jedno ;-) jak nechá epesně napíchnout svojí sestřičku na vidle......to sem čuměl jak píča...ale to se mi to kecá že jo tvrďákoj :-) no dej me tomu,pak se odehraje pořádná dávka těch nejpitomějších klišé co v hororu vůbec můžou bejt...vysílačka,vydlák co si pouští music takže neslyší a k tomu hulí trávu....ehm :-) no ale pořád sem byl na 3* shurikenech...načež se odehrál ten nejvypatlanější konec,kterej sem kdy viděl.Místo neskutečně zničeného otce,který by vzteky svoji ženu dobyl lopatou a zachránil syna...tak mu v nemocnici v klídečku řekne že mamča byla jen drobátko nemocná,že udusila,ubodala a rozpíchala svoje tři děcka a to čtvrtý chtěla rozsekat a zastřelit.....ale že bude ok a je znova těhotná tak budou zase happy family :-D jasně!největší píčovina co jsem kdy viděl,ta blbá píča by se už z ústavu nikdy nedostala a ten otec by tohle nikdy neudělal....ale co já vim,děti nechci a nejsem vydlák z ameriky tak tomu asi nerozumim :-D díky konci jsem skoro na odpadu,ale za to slušné předtim,ze sebe ty 2* s vodřenejma kolenama vytlačim :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Paráda! Po delší době zase trošku brutálnější horůrek v hlavní roli s malýma děckama. Napětí famózní, herecké výkony dost dobré, hororová atmosféra na jedničku. Hvězdička dolů je za konec - to, co ze sebe vyplodil ten fotřík, to byl hodně velkej scénáristickej DŽOUK! 80% ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné nízkorozpočtové překvapení. Matka je na všechno sama a už to moc nedává, takže z toho dočista zmagoří. Akorát škoda, že holčička umře tak brzo. Přece jen mě držela v napětí nejvíc, protože o ni jsem se opravdu bál. K závěru bych řekl jen to, že tatínek je taky pěkně debilní. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Kraťoučké, tím pádem přímočaré a nenudící. Matka byla dokonalá, její pohled a grimasy byly chvílema opravdu děsivé. 65% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Matce po porodu jebne v palici a po odjezdu manžela na farmě vyvraždí všechny děti, slepice, prasata, krávy i farmáře od vedle. Nic víc, nic míň. Na jednu stranu fajn autentická podívaná, celková proměna matky v psychopatku a místy realistická atmoška, ale na druhou stranu je to strašné béčko s otravným televizním lookem, ve kterém není prostě nic navíc. A scény zabití děti jsem čekal více explicitní, krvavé a celkově jsem doufal ve větší jatka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To je přímo příběh hodný Mimibazaru. Aneb když není Manža doma, Bydlence jebne v palici a Mimískům začne hodně perný dník, protože Bydlenka je schopná žena a hodlá své děti srovnat do latě čímkoliv, od nože, přes kombajn, vidle, sekáček na maso až po kulovnici, až krvíčka a kousíčky mimísků létají po celém pelíšku. Palec nahoru rozhodně za dobře zvládnutou trhlou Bydlenku (ve vorném podání Colleeen Porch), hodně dobrý název a neskrývanou syrovost, aneb padni komu padni. Až z toho běhal mráz po zádech. Rozhodně nedoporučuji snažilká, prvosnažilkám, těhulkám ani prvotěhulkám, protože z toho by mohlo hrábnout i vám, vyzvracely by jste kečupovou polívku a nestačila by vám nabídka blicích smajlíků. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výborné nízkorozpočtové psycho o jedné psychotické mamince, které mi dalo vzpomenout na mou oblíbenou stejnojmennou písníčku od Tří sester ('Maminka')... Mladá pěkná baba, žijící uprostřed jakési kukuřičné prdele amerického středozápadu, rodící jedno dítě za druhým a trávící svůj volný čas tím, že zašívá zažloutlé spodky svému buranskému manželovi, který je navíc věčně v tahu - tomu říkám osud horší než smrt. Není tedy divu, že jí jednoho krásného dne definitivně hrábne a rozhodne se poslat svoje děti hezky jedno po druhém do nebíčka k Jéžíšovi. Její nejstarší synek si to ovšem nechce nechat líbit... Jestli vás taky tak nebetyčně serou všechny ty dementní scény ve všech těch dementních amerických filmech, kde si rodiče a dětičky pořád říkají hlubokomyslné "ajlavjů", tak si myslím u tohohle rodinného exploaťáku kvalitně smlsnete. Zapracovat trochu na scénáři, přihodit trochu merglí na lepšího režiséra a hlavně kameramana, nechat nějak brutálně oddělat i toho nejstaršího otravného spratka, a byl by to bez váhání film na plný počet. Ale i tak hodně neotřelé osvěžení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poporodní psychóza ve své nejbrutálnější podobě. Zapomeňte na nějaké filmařské konvence. Vykulený oči a zatuhlou čelist, to je to, co jsem si z Baby Blues odnesl. 90% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prostredie vystrihnuté zo série Kukuřičné děti, jedna scéna ako odkaz na Texaský masakr motorovou pilou a celková pointa inšpirovaná kultovým dielom Osvícení. Pridajte si k tomu skromný rozpočet a máte predstavu o čo tu ide. Nechápem hodnotenia kde sú viac ako 3*. Asi chceli vyzerať ako milovníci nezávislých filmov, či ako objavitelia skrytých pokladov. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Krásné překvapení. Z prvu se to jeví jako další nudná věc, nicméně s postupem času filmu je vše jinak. Krásná ukázka toho, a ještě podle skutečné události, čeho je psychicky narušená matka čtyř dětí a jejíž muž je pořád v práci schopna. Herecký výkon právě matky a malého Jimmyho mě nadchnul svou uvěřitelností a tím i vtáhnutí diváka do filmu. Jediná menší výtka je, že jak si film první půlku vybuduje atmosféru, tak jí druhou půli jen udržuje a ne stupňuje. Ale je nutné dodat, že jí udržuje velmi dobře. Na závěr by si měl dát facku jejich otec za jeho rozhodnutí. Já být malým Jimmym, tak raději pak jdu do děcáku. Tam by bylo určitě lépe. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Vražedné poporodní šílenství je natolik strašlivá věc, že vůbec nevadí, že vraždy malých dětí proběhnou všechny offscreen. Možná to nakonec hutné atmosféře i přidává, a dokonce jsem se přistihnul, že nejstaršímu synovi i docela fandím, což se mi normálně u dětských herců opravdu nestává. A dokonce i ten na CSFD kritizovaný konec mi přijde, že prožité hrůze nasazuje tu správnou korunu... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor. Jednání děcek, když zohledním jejich věk, je asi nejreálnější, co jsem viděl. Každopádně tata se na konci chová jak absolutní debilek. Chudák kluk a o to víc, když je to podle skutečnosti. Čistého času má ten film asi 70 minut, ale vůbec to neškodí, ba nopak, bez zbytečných okolků jde k věci a pěkne z prudka. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc oceňuju námět(přecejenom těm dětem se většina filmařů snaží vyhýbat), taky perfektní technické zpracování a hru se zoufalou atmosférou.....Problém je, že v druhé půlce film odbočí z (víceméně)uvěřitelného(a mrazivého)psychothrilleru "podle skutečných událostí" do tuctového a předvídatelného slasheru se všemi těmi nelogičnostmi a přeháněním podle divácky vděčné šablony.........Škoda-tohle osvícení na ženský způsob(potěšilo pár přímých odkazů) mělo našlápnuto na mnohem více....65% ()

Reklama

Reklama