Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Role Models berou rukavici hozenou Sex Drive a roztrhávají ji na kousíčky. Za všechno může chytřejší humor, vtipnější (a lepší) herecké obsazení a hlavně pravý Stiffler (narozdíl od Mardsena) Seann William Scott. Paul Rudd ale nezůstává pozadu a je Scottovi vyrovnaným soupeřem, Rudd však u mě boduje na jiné koleji - za scénář. Vtipné a chytré dialogy, žádné nechutnosti a nenásilně používaná sprostá mluva stejně jako chování postav a uvěřitelné kamarádství těch velkých s těmi malými překvapilo a já mu tudíž uděluji thumbs up. Jedinou postavu, která mi nějakým způsobem vadila, si zahrála Jane Lynch a trošku si to tak u mě po 40 let panic pokazila. To byla má jediná výhrada, která však stála Role Models pár krůčků k maximálnímu hodnocení. I tak u mě ale zůstává na první příčce žebříčku nejlepších komedií za rok 2008. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Pohodová lehce přisprostlá komedie opírající se hlavně o vhodně zvolené charaktery (Seann William Scott se zkrátka pro role všešukajícího fuckující flákače narodil), která baví už samotnými dialogy mezi ústředním duem, nebo rozhovory s vedoucí programu Velký bratr, vyléčenou feťačkou, která neustále naráží na svojí minulost hláškami typu, jdu si šlehnout koktejl a kafe si peru rovnou do žil. Prostředí je rozhodně nevšední a podporuje ulítlou atmosféru snímku, bavil sem se velmi dobře. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vtipné, osvěžující se sympatickými postavami a výborným happy-endem. Některé fóry byly sice trochu navíc, ale jinak je to příjemná oddychová zábava. Celou komedii silně vytahuje vzhůru velmi povedený a vtipný závěr. Hvězdička navíc také za úžasnou Jane Lynch, kterou obdivuju díky seriálu Glee, a tady zase válí. 75% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Rudd, David Wain, Ken Marino, Timothy Dowling .. Tohle má být nějaká řachanda? Kdeže. Chudá kombinace výchovné sociální psychologie. Velice podprůměrná režie zabije mnohé záblesky vtipů a vcelku slabý scénář (pokud vás tedy nefascinuje imaginární svět/historický klub jednoho puberťáka a převážně z toho vycházející dialogy) hercům ani moc ostrého střeliva nedává. Oproti komediální zrůdnosti The Ten (stejný tvůrčí tým) posun kapánek výše avšak přirovnání s komediálním géniem Tropic Thunder neodpustitelný hřích. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, to ano, ale na druhou stranu občas i nudil (zejména v poslední třetině filmu, kde se vyprávění zvrtlo do krotké fantasy morality). "Velcí bratří" jsou postaveni hlavně na hláškách a herecké dvojce Scott-Rudd, která funguje překvapivě dobře a díky níž se film drží ve vodách solidního komediálního nadprůměru (o fous). 7/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V jeden natáčací deň sa na jednej improvizovanej Paul Rudd začal tak smiať, že si pocikal nohavice. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu je zmíněna fiktivní hra famfrpál z filmové série o Harrym Potterovi a dále je zmíněn Paul Cartney, který má mít hity ze 70. let, což je narážka na Paula McCartneyho. (Zix.)

Reklama

Reklama