Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kde sa objaví Seann William Scott, ktorého matrikárka musela mať Parkinsona alebo minimálne nekontrolovaný tras v ruke, inak by v krstnom mene mal ako normálny Sean len jedno "n", tam je jasné, že kvóty budú splnené. Minimálne na obsah slov šukať, kozy, mrdať, vták bez ornitologického významu, osrat, posrat, prcat a podobné uchu lahodiace verbálne prejavy. Toto bolo splnené a keďže vieme, že film je dosť založený na improvizácii a Paul Rudd sa dokonca na natáčaní od smiechu pochcal, je zjavné, že ich tie vtipy bavili. Diváka už menej, občasne sa vyjasnilo nejakou hláškou, ale väčšinou zamračené, hoci bol použitý aj tromf pre divákov z Bronxu - malý černoušek nadávajúci na belochov. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrná a lehce předvídatelná komedie ve stylu "Looseři provedou špatnost - za trest dostanou úkol/děti - na konci jsou největší machři a ůkol/děti je napravený". Možná pár hlášek je supr, ale tupý Stifler (bráno postavou), životní looser Mike z přátel,Frodo Mclovin a jeden malý černoušek, který svojí protivností porazil i malého Smithe z Den kdy se Země zastavila opravdu nesedí (na mě teda ne). Výsledkem je pak kostrbatá a dosti "cedící mezi zuby" looserbuddy komedie. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako je to docela vtipna komedie, ale nemuzu se ubranit dojmu, ze to mohlo bejt jeste lepsi, kdyby tvurci vic pritvrdili. Sice to ani takle neni zadnej cajicek, vsichni tu zvesela fuckujou, Scott se tu probehne nahej atd., ale nektery sceny proste nemaj vyuzitej potencial a slo sem urcite pridat vic vtipnejch situaci. Jinak ale pribeh je docela fajn, Rudd se na takovyho ze vseho otravenyho znudenyho typka skvele hodi a Scott hraje svoje typicky hovado, ktery zajimaj jen zensky, ale prislo mi, ze se celkem kroti. Deti k nim byly vybrany taky dobre, Bobb'e J. Thompson je fakt skoro takova detska verze Scotta a McLovin Mintz-Plasse je opet ukazkovy hovado. Ze zacatku mi ale misty prislo, ze decka jsou skoro jeste brutalnejsi, nez Scott s Ruddem. Z ostatnich stoji za zminku fajnovej Ken Marino a Jade Lynch, ktera je sice ze zacatku vtipna, ale pozdejc uz mi zacla lizt na nervy. No a film samozrejme smeruje k typickymu udobrovacimu moralizujicimu konci, ale jelikoz to je pojaty jako fantasy bitva, je vse v poradku. Sice davam jen 3*, respektive lepsi 3*, ale to rozhodne neznamena, ze bych se dobre nebavil. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hledám komedii roku. Značka: Chci se bavit! Ano, našel jsem jí v podobě Role Models. Nejspíš tomu bude asi tak, že pro mně je toto komedie roku, protože jsem se skvěle bavil. Za rok 2008 jsem viděl hodně komedií, ale tato mně bavila téměř celou svou délkou a to je docela dobré. Proč píšu, že téměř celou dobu mně bavila. Ke konci ta bitva byla docela nudnější. Sice se v ní našlo pár vtipných scén, ale byl to slabší úsek. Slušná řádka vtipných scén, kterým jsem se upřímně zasmál a hlavně geniální dialogy, jenž jsou nabitými skvělými hláškami. Například věty od asi 10-ti letého černocha mně dostávali. Třeba jako tohle: " Myslíš, že jsem to udělal já, protože jsem černej? " "Ne, udělal si to, proto si myslím, že si to udělal! " A podobných dialogů jsou tam mraky. Na tuto komedii jsem od začátku sázel, že to bude vtipný. Důvodem je účást Seanna William Scotta, jelikož nevěřím tomu, že zrovna on by šel do nějakého trapného filmu. A tady je velmi vtipný. Skvěle mu sekunduje Paul Rudd v roli morouse. A nejlepší byli ovšem ty děti. Christopher Mintz-Plasse je typickou ukázkou teenagera, který je chudák, avšak žije ve svém světě. Nejvíc to ovšem zabil Bobb´e J. Thompson!!! Na ty jeho hlášky nezapomenu nikdy. I když byl velmi vulgární, tak byl vtipný. Je tam nějaká schovaná sociální psychologie vůči dětem, ale je to sakra vtipné. Silně nadprůměrná komedie! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Role Models berou rukavici hozenou Sex Drive a roztrhávají ji na kousíčky. Za všechno může chytřejší humor, vtipnější (a lepší) herecké obsazení a hlavně pravý Stiffler (narozdíl od Mardsena) Seann William Scott. Paul Rudd ale nezůstává pozadu a je Scottovi vyrovnaným soupeřem, Rudd však u mě boduje na jiné koleji - za scénář. Vtipné a chytré dialogy, žádné nechutnosti a nenásilně používaná sprostá mluva stejně jako chování postav a uvěřitelné kamarádství těch velkých s těmi malými překvapilo a já mu tudíž uděluji thumbs up. Jedinou postavu, která mi nějakým způsobem vadila, si zahrála Jane Lynch a trošku si to tak u mě po 40 let panic pokazila. To byla má jediná výhrada, která však stála Role Models pár krůčků k maximálnímu hodnocení. I tak u mě ale zůstává na první příčce žebříčku nejlepších komedií za rok 2008. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)
  • Na začátku filmu je zmíněna fiktivní hra famfrpál z filmové série o Harrym Potterovi a dále je zmíněn Paul Cartney, který má mít hity ze 70. let, což je narážka na Paula McCartneyho. (Zix.)

Reklama

Reklama