Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úplné prekvapenie. Originál, je v mojej hlave zakorenený ako nedostižný unikát na poli ,,rodinného,, hororu a preto som bol pred predstavením skeptický. Nemusel som. Body stráca jedine kvôli nadmernej priamočiarosti scenára, ktorý ,,to proste len dáva,, a kvôli niektorým doslovným výkladom scén, pričom im uberá na tajuplnosti. A vlastne aj zasadením do dnešnej doby. Tá plazma predsa len nemá taký hrôzostrašný účinok, ako stará kockatá berta spred 30tich rokov. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí původní trilogie jsem si musel dát krátký oddych, abych se na tento film pořádně připravil. Nějak se totiž netajím tím, že jsem odpůrcem remaků a jen málokterý z nich mě dokázal přesvědčit o tom, že nejde o naprosto zbytečné zneuctění originálu. Nechci nikterak snižovat herecké kvality některých zúčastněných (v jiných filmech), ale zde si teda svůj „herecký talent“ za rámeček nedal nikdo. A to platí jak pro představitele dětských rolí, tak i dospělé. Zatímco osazenstvo původního Poltergeistu (Craig T. Nelson, JoBeth Williams, Heather O'Rourke,…) podalo opravdu úctyhodné výkony, tak tady do byla vyložená katastrofa. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ani jedna z postav mi nebyla sympatická a mnohdy mi přišlo, jako bych spíš sledoval jen nějakou další parodii na známý film. A to že byl jako jeden z producentů filmu uveden i sám Sam Raimi mě rozhodně obměkčit nedokázalo. Tady totiž nejednou mé oči zaplakali nad celkovým zmršením mnou oblíbeného filmu z roku 1982. Tvůrci sice použili kostru originálního scénáře, ale toho se drželi jen opravdu striktně. Jejich nový hábit byl totiž nejen odpudivý, ale zároveň i nezáživný a místy neskutečně trapný. Pořádnou atmosféru aby tady člověk pohledal, o nějakém napětí se nedalo ani mluvit a to jsem se ještě nezmínil o směšné světélkující show, která nahradila poctivou práci staré gardy, která si dala sakra záležet, aby se s filmovými triky pořádně vymazlila. Divák zde sice narazí na několik slibných momentů, které ho alespoň na kratičkou chvíli probudí z těžké letargie a polospánku, ale těch tu bylo opravdu jako šafránu. Navíc tvůrcům nemůžu odpustit to, že zde „klauni“ i starý strom zůstali značně nevyužiti. Popravdě ani nevím, jak bych měl toto „veledílo“ ohodnotit, protože pořád ve mně přetrvává značné znechucení. Tohle už opravdu znovu vidět nepotřebuji. 30% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

U Kenana je víc než u kohokoliv jiného vidět, že měl před Poltergeistem na kontě pouze dětské filmy a tak ani není divu, že stvořil disneyovský horor pro celou rodinu. Bez napětí, lekaček, atmosféry, krve a s těmi nejklišovitějšími strašidly, která patří spíš do céčkových hororů. Navrch byl přítomen mě extra nesympatický a protivný chlapeček a dobrou vizitkou pro horor není ani fakt, že jsem se prakticky celou stopáž vesele uculoval. Ale přesto jsem se bavil, což má na svědomí nejspíš naivita, se kterou byl film točen a ukázková klišovitost, která je, chtě nechtě, svým způsobem poutavá. Tak trochu guilty pleasure. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmy o poltergeistoch, vrátane tých starších slávnejších verzií, ma nikdy nebrali. No ale toto bolo čo? Nečakal som až takýto blábol. Na môj vkus mi to prišlo až moc šibnuté a miestami som nevedel, či sa smiať, či plakať. Jediné pozitívum bol Sam Rockwell, no ale ľutujem ho teda. Asi každý herec musí aspoň raz stúpiť do h....a. V tomto prípade sa to však dalo čakať. Na hranici odpadu. 20/100 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Bezduchý, komerčný remake, jeden z tých (naj)zbytočnejších; až také slabé a povrchné som to naozaj nečakal. A to som pôvodne prerábku kvitoval, pretože minimálne tie staré triky si vylepšenie pýtajú a keby to nahodil do moderného hávu správny tvorca, tak to mohlo byť o niečom inom. Takto je na tom dobrá (resp. znesiteľná) len manželská dvojica Rockwell + DeWitt a občasné vizuálne pojatie – avšak len dovtedy kým ho nezačne kaziť nefunkčné CGI strašenie a až infantilne prehnané farebné stvárnenie. Zvyšok je úplný otras; od hrozných detských nehercov až po rozprávkový dej a trápne rozpadnuté finále. Aj pôvodný "Poltergeist" bol síce komerčný horor pre celú rodinu, no dokázal to vyvážene uhrať, zafungovať a určité kúzlo má ešte dnes. Hooper & Spielberg proste umí, kdežto Kenan leda tak kulové hovno. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 60. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčelo se ve filmových studiích Pinewood v Torontu a Hamiltonu v Kanadě. (Cheeker)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama