Reklama

Reklama

VOD (1)

V rádiu hraje Jefferson Airplane, píše se rok 1967 a Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg), profesor fyziky na klidné univerzitě na Středozápadu se právě dozvěděl, že ho jeho žena Judith (Sari Lennick) opouští. Zamilovala se do jednoho z jeho okázalejších známých, Sye Ablemana (Fred Melamed), který na ni působí rozhodněji než nesmělý Larry. V bytě s nimi bydlí jeho věčně nezaměstnaný bratr Arthur (Richard Kind), Larryho syn Danny (Aaron Wolff) je neustále v potížích a dcera Sarah (Jessica McManus) krade Larrymu peníze z peněženky a spoří na plastickou operaci. Anonym se ho snaží připravit o místo, jeden ze studentů ho uplácí a současně vydírá a sousedka odvedle ho mučí tím, že se opaluje nahá. Zoufalý Larry se vydá s prosbou o pomoc za třemi různými rabíny, aby mu pomohli vypořádat se s jeho problémy a stát se lepším člověkem. Seriózním mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (430)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joel Coen, Ethan Coen .. Když Coeni přeladí svoji anténu na komediální vlny a vysílají je, jsem z toho povětšinou rozladěn. A Serious Man hodně šumí. Máme tu vycizelovanou dobovou výpravu, absurdní židovské figurky v ní a spoustu neurčitostí a neslučitelností. Tímto jejich světem jsem prošel sice bez úhony, nenudil jsem se, ale nic jsem si neodnesl. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1 nominacia: Scenar ________ Tak ja neviem. Ti bratia Coenovci ma fakt niekedy vedia poriadne prekvapit. Zial tentokrat skor negativne. Je pravda, ze tento rok ma mierne sklamal western OPRAVDOVA KURAZ, ale to sa vobec neda porovnat s tymto filmom, pretoze ten western som ochotny si kludne este niekedy zopakovat, ale tento film urcite nie. Je to presne takym tempom a stylom natocene, ako to proste nemam rad a o konci ani nehovorim. A ten uvodny zaciatok, patrilo to vobec k tomuto filmu alebo to bol iba nejaky kratky 5 minutovy film vo formate 4:3? Nasli sa tam aj chvilky, pri ktorich som sa zasmial, hlavne chudak hlavny hrdina, to bol hlavny kandidat priamo pre psychiatra, inac nuda. A mam taky pocit, ze je to asi prvy film od bratov Coenovcov, kde si nezahral ani jeden znamy herec, aspon teda nikoho som nepoznal. Zatial moje oblubene filmy od nich su FARGO (1996) a PO PRECTENI SPALTE (2008). Seriozny muz bol nominovany na Oscara za najlepsi film roka, avsak tym sa stala vojnova drama od Kathryn Bigelow SMRT CAKA VSADE (2008). ________ Michael Stuhlbarg - (Prof. Lawrence 'Larry' Gopnik) +++ Richard Kind - (Strýko Arthur) +++ Fred Melamed - (Sy Ableman) +++ Sari Lennick - (Judith Gopnik) +++ Aaron Wolff - (Danny Gopnik) +++ Jessica McManus - (Sarah Gopnik) +++ Peter Breitmayer - (Pán Brandt) +++ Brent Braunschweig - (Mitch Brandt) +++ David Kang - (Clive Park) +++ Produkcia: Ethan Coen, Joel Coen, Eric Fellner +++ ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Coeni letos dávají divákům pěkně po držce. Kompozičně né uplně nepodobné Big Lebowskému, na hlavního hrdinu se nabalují problémy a on se je za chodu snaží řešit; s tím rozdílem, že zde chybí vševědoucí kovboj, a právě hrátky s rámcem se mi na Serious Man velmi líbili, žádný zde totiž není. Film se bude odsuzovat hlavně kvůli jeho tempu. Nicméně práce s herci, s detaily a s momenty je u Coenů bezkonkurenční. Pro mě zatím nejlepší film letos. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takže to máme zase další film bez konce od mejch oblíbenců. Coeny mam prostě rád, film se mi líbil (i když viděl jsem od nich už výrazně lepší filmy), ale čekal jsem na nějakou pointu nebo rozuzlení a vono hovno. Ten "konec" mě prostě nasral. Bohužel mam takovej pocit, že Coeni už všechny svoje geniální nápady vyčerpali a úroveň jejich filmů jde v posledních letech dolu... Když jsem viděl Tahle země neni pro starý, tak jsem byl zklamanej. Teď už ani zklamanej nejsem, protože si začínám pomalu zvykat na to, že ty časy, kdy Coeni točili filmy, kterejm jsem tady bez váhání dával 5 hvězdiček, jsou dávno pryč... 60% ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa hodnotí tento film. Na jednej strane je to radosť pre oči a pre uši (dokonalosť po technickej stránke), na druhej strane je to však miestami dosť nudné Na tretej strane oceňujem celkovú myšlienku o tom, že je jedno ako to dopadne, pretože ani v živote na niekedy až absurdné príhody nenachádzame vysvetlenie a odpoveď, čo tým chcel kto (Boh?) povedať, či naznačiť. Ale na štvrtej strane- bolo kvôli tejto "srandičke" (ktorá schválne na konci každého diváka, zvyknutého na riadne ukončenie a ponaučenie, naštve) nutné vymýšľať postavy, príbeh, stráviť výrobou dlhý čas a dať tomu ešte aj vyšperkovaný, retro audio-vizuálny obal? Nestačil by na to jeden krátkometrážny film- scénka rozprávania rabína o podivných zuboch? ...dajme tomu 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet: 13 000 000 dolarů. (Saku)
  • Je nejasné do jakého roku byl film situován; Rabín Scott má v kanceláři kalendář roku 1967, ale výběry the Columbia House zmiňované Dickem Duttonem (Santanův "Abraxas" a Creedence Clearwater Revival's "Cosmo's Factory") byly vydány v roce 1970. (c.tucker)
  • Natáčení trvalo 44 dní. (Saku)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama