Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Och, tak španiely zase zabodovali! A tentoraz nečkajte žiaden mysteriózny film. Ide o poriadny exploiťák. Aj keď to, že je film inšpirovaný kultovým snímkom Deliverance (1972) je zjavné, nekazí to vôbec dojem a dej ide viac menej svojou cestou. Zo začiatku cítime hlavne thrillerové mrazenie, doprevádzané výstrelmi, pri ktorých sa vám môže stať, že s vami trhne. Sú fakt hlasné a dobre urobené a hlavne prekvapivé. Potom tu máme veľmi peknú ukážku survival horru, behanie po horách, beznádej, špina... Úplne ma položil dejový zvrat, no rovno boli odhalený aj útočníci a to ma fakt vyvalilo z kresla. Pár krát som to už v exploiťákoch videl, ale v tomto filme to zapôsobilo. Neviem či som mal halušky, ale zdalo sa mi, že v záberoch z prvej osoby sa postavy pohybovali presne ako v hre Counter Strike (asi tým chcel autor na niečo poukázať). Treba pochváliť aj výber hercov a ich výkony, absolútna špička! K tomu nádherné prostredie prírody, krásne scenérie hra so svetlom, pastva pre oči. Španiely by mali natočiť viac exploitationov, ja som sa zatiaľ stretol len s Films to Keep You Awake: To Let (2006) (tiež pecka), ale King of the Hill je neskutočná pecka, aj keď nie je extrémne brutálna. A koniec... Neviete či máte plakať, alebo sa smiať... 100%. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru prekvapivo svieža, nevídane podarená kamerová exibícia v krásnych sychravých lesných exteriéroch. Trošku to asi chcelo v úvode sa povŕtať hlbšie v charakteroch, nie len ukázať jednu spoločnú "rýchlovku" na benzínke, pretože napriek tomu, že táto zvrátená poľovačka na ľudí nenudí a nestráca tempo, tak mi boli pekne povedané obaja úplne ľahostajným mäsom na odstrel. Rovnako tak veľké odhalenie už nikoho, kto má podobných trillerov zopár určite napozeraných, dnes asi už príliš neodrovná. Celkovo však podarený šanielsky nerváčik bez výraznejších logických kravincov, takže rozhodne potešil :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nadprůměrná věc. V minimalismu a realističnosti může být síla, pokud víte, jak na to a umíte to. Navíc scénář je sice jednoduchý, ale má i nějakou myšlenku (k níž ostatně odkazuje i název filmu). Hodně mi to ze začátku připomnělo výstavbu příběhu u Spielbergova Duelu. Taky jednoduchý nápad pečlivě sestavený. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Film nepostrada atmosferu lovu, je dostatocne priamociary a dynamicky. V momente ked sa zda, ze film pomaly straca dych, kedze neprinasa nic nove, tvorcovia sikovne zmenia optiku a opat je na co sa pozerat. Optika sa vsak nemeni hned ako je to potrebne, a vznika tu na moment trochu hluche miesto, ktore vsak nemusi vadit kazdemu. 80 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller hrající hezky pěkně na nervy. Nesmyslů je tam asi tuna, ale to nebudu řešit. Podstatný je, co bylo a co ke konci následovalo. Protože to, co bylo, to mě dost napnulo a to, co následovalo, mě pro změnu vcelku solidně šokovalo. Ve výsledku musím říct, že nebýt naprosto debilního námětu, jedná se o solidně natočený film. Každopádně palec nahoru režisérovi za to, že mi v příběhu vysvětlil, že ústřední hrdina jede po státovce za přítelkyní, která, předpokládám, nebydlí stovky kilomterů od něj, a nakonec se děj odehrává v přírodě, která připomíná Černobylské okolí...akorát bez té radiace. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama