Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak ono to není špatné, nějaké napětí to má určitě (hlavně na konci) a má to i slušnou kameru, akorát mi to celé přišlo dost průměrné a na jedno zhlédnutí. Proto mám problém tomu dát nějaké vyšší hodnocení, ale v rámci filmů s podobným námětem je to kupodivu zatím to nejlepší, co jsem viděl. SPOILER Takové španělské Eden Lake, akorát lepší. KONEC SPOILERU 3* ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Nenápadný španielsky hixploitation dokazuje, že aj s malým rozpočtom sa dajú robiť veľmi dobré filmy. El rey de la montaña je zasadený do nádherných horských exteriérov, kde vyčíňa spočiatku neznámy ostreľovač. V takmer celom filme vidíme tajomného strelca vždy iba na zlomok sekundy. V letmých záberoch kamery sa objavujú nič nehovoriace detaily na oblečenie alebo zbraň. Neistota v tomto filme predstavuje spoľahlivý spôsob ako vytvoriť desivú atmosféru. O čo viac bola identita neľútostného strelca vo filme zahmlievaná, o to prekvapivejšie je odhalenie jeho totožnosti v závere . „Kráľ hôr“ sa vyznačuje veľmi pozvoľným stupňovaním napätia a nie je v ňom núdza o dramatické zvraty. Takisto má zaujímavú kameru aj výtvarnú stránku. Ale žiadny uspokojivý happyend v podobe zadosťučinenia z likvidácie agresora neprichádza. Naopak, vinný sa cíti prenasledovaný a jeho pocit viny prerastá do zúfalstva. Situácia „vyslobodeného“ hrdinu je paradoxne viac bezvýchodisková ako v čase keď bol pod paľbou. Aj divák sa dočká otvoreného konca, ktorý uvoľňuje priestor na zamyslenie. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Miluju lesní horory a thrillery, takže vyhledávám každý takový kousek, kde oběti utíkají před vrahem/zlem po horách nebo lesích, a snaží se za každou cenu přežít. Tenhle španělský kousek byl tedy pro mě jasnou volbou, kor když tu svítí červenou barvou. Bohužel, tentokrát jsem byl opravdu zklamán. Nevím, asi jsem čekal naprosto odlišnou podívanou. Pobíhání a schovávání se jedné ženy a jednoho muže před neviditelným a všudepřítomným nepřítelem mi nepřišlo nějak zábavné, ani když mi bylo odhaleno, kdo za tím celou dobu stál. Chyběla mi jediná zapamatováníhodná scéna a důvod si ho pustit v budoucnu znovu. Ale co, každý španělský film taky nemusí být nutně super, takže i přesto na ně nedám dopustit. Aha, teď jsem si zrovna na jednu scénu vzpomněl, takže hvězdu navíc za konečnou "vyřizovačku"... 50% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Španielský "Eden Lake" alebo "ES kinder - komando"... ano ano príroda bola pekná, taktiež istá miera napätia, ale čo je hlavné... nechýbal tuna ľudský zmysel pre humor. 5/10, pretože rôzne sekvencie a uhol pohľadu kamery má zmysel... inak to ten zmysel postráda, pretože mnohokrát vydené - inak podané, ešte k tomu relatívne slabšie, ale dajme tomu... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKUSILI SE NÁS ZABÍT“....... /// Rychlej sex na špinavejch hajzlech benzinky nevěstí dobrého ducha, ale problémy. AIDS? Tak zlý to neštěstí není. Quim místo léz nenalezne peněženku a prachy, aby později zase nalezl díru v autě. Po kulce z pušky. Trochu propadá panice a neuklidní ho ani díra v noze. Taky po výstřelu. MUSÍME ODTUD! Komorní lesní telenovela. Úvodní půlhoďka bídná, pak se to kapku zvedne, ale když zjistím, že mě to nemá čím překvapit ani okouzlit (nezabere ani pohled přes mířidlo zbraně...), mám chuť to zabalit. Skandální odhalení už nejsou co bejvávala. Snad jedině to, že pes dokáže bejt svině nevěrná...? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že až budu v průseru, tak nemám spoléhat na Quima. 2.) Přál bych si, aby se Esmeralda přeměnila v horor. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama