Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá a originální komedie, která postupem času vyústí v drama. Příklad toho, když se marketingové praktiky vymknou kontrole (viz. konec). Jelikož se o marketing zajímám, tento snímek mne pohltil a já si ho perfektně užil. Velkou zásluhu na tom mají i povedené herecké výkony všech zúčastněných. Především Demi Moore se mi hodně líbila. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vážně bavilo. Brilantní nápad na zábavný film v čele s charismatickým Duchovnym. Joneses jsou vcelku nenápadná rodinka, možná až moc dokonalá... takže kde je háček? Doporučuji zjistit na vlastní oči, tenhle scénář mi v hlavě zůstane ještě dlouho. Celou dobu se to tváří jako obyčejný film pro každého, ke konci ale atmosféra houstne... Říkal jsem si, v čem průměrném si to můj oblíbený herec zase jednou zahrál, ale teď nepochybuji. Do něčeho podobného bych šel bez zaváhání určitě také, Duchovnyho agent má koule. Pak člověk jen žasne nad tím, jak tvůrci dokázali svůj produkt prodat. Má to totiž úžasný efekt co se týče základní myšlenky - donutilo mě to přemýšlet. Nadmíru příjemně strávená hodinka a půl, na kterou jen tak nezapomenu! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Duchovny vzal šarm Hanka Moodyho, nacpal ho do správňáckého slušňáka Steva Jonese a vytáhl tím tenhle snímek (aspoň u mě) na špici. Těch pět možná není čistých, ale námět se kterým si JONESOVI pohrávají mě chytl za srdce. Tohle je TA snová práce, kterou jsem chtěl vždycky dělat. Demi je roztomilá a vypadá pomalu líp než zamlada a Amber Heard... woha to je bohyně, až mám teenagerovské nutkání sehnat si její plakát a nalepit si ho nad postel ;-). Tenhle film by se měl líbit i notorickým hráčům Sims a těm co chtějí mít všechno nejnovější (komunikátory HTC, golfové hole MP-52, nejnovější PlayStation, HD televizi, Audi R8) pokud možno včera. Závěr pak skočí do zavedených kolejí klasického klišé, ale díky chemii hlavního páru nejde o nic tak strašného. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku v pohode antireklama na konzum a zároveň reklama na tváre ako z katalógu. Demi Moore v najlepších rokoch, Duchovny vo svojom bežnom štýle, ktorý nič nepokazí, no a Amber Heard ešte v tom nevinnom šate, keď nikto o nej nevedel, ako je schopná vykadiť sa Deppovi do postele, ako to on sám uviedol na súde. Každopádne povinnú dávku homolobby pretlačila myšlienka, že sa oplatí byť sám sebou a nič nepredstierať len aby som vyzeral lepšie ako sused. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Derrick Borte získal pro svůj debut velmi nápaditou předlohu, zpracoval ji však až trestuhodně sterilně. Film doplácí na známé úsloví "devatero řemesel, desátá bída" a jeho potácení se mezi žánry má za následek skutečnost, že ve výsledku není ani komedií, ani dramatem, ani slaďákem... není zkrátka ničím. Vzhledem k tématu je potom více než zvláštní, že se nedočkáme takřka žádného překvapení, zvratu nebo zlomu - na začátku nastavená laťka je celých 92 minut stereotypně podlézána a to je vše. Herci, kteří nikterak neomráčí, však podávají solidní výkony a jsou tím jediným, co snímek navrací do vod průměru. Jinak je to totiž pouze bezbřehá nuda. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Většina filmových záběrů ze školního prostředí byla pořízena na Carlton J. Kell High School v Mariettě ve státě Georgia. Mnoho studentů, kteří se ve filmu objevují, byly studenty právě této školy. (Conspi)
  • Duchovny uviedol, že on a Demi Moore mali počas natáčania k dispozícii pre seba kaštieľ: "Bola to plánovaná štvrť McMansions, postavená v časoch rozmachu a dnes je asi z polovice zaplnená. Tak sme sa vtedy presťahovali do niekoľkých z týchto úžasne obrovských domov," povedal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama