Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Olivia Newton-Johnová ako neodolateľná múza umelca v romantickom muzikáli si získala srdcia miliónov mužov na celom svete. Príbeh lásky medzi nebeskou krásavicou a mladým pozemšťanom dokáže vyčarovať z opustenej stavby na periférii, za pomoci starého tanečného majstra, v podaní Gena Kellyho, najúžasnejšie miesto zábavy, spevu a tanca na kolieskových korčuliach. Sonny Malone (Michael Beck), nadaný maliar, sa snaží osamostatniť a konečne túži po práci, ktorá by ho napĺňala. Napriek tomu, že sa takmer celú svoju profesionálnu kariéru musel iba niekomu pripôsobovať a maľovať, čo si iní priali, je nútený opäť zvážiť ponuku svojho bývalého zamestnávateľa, pretože má priveľké finančné výdavky. Majiteľ propagačnej firmy ho okamžite prijme, pretože pracuje rýchlo a kvalitne. Sonny jedného dňa stretne neznámu blondínku na kolieskových korčuliach a tá ho pobozká. Od tej chvíle na ňu nevie zabudnúť. Očarujúcu krásku by veľmi rád spoznal, ale neprezradila mu ani svoje meno. Mladík sa ju snaží nájsť prostredníctvom bilboardu, na ktorom je zvečnená, ale nikto si na ňu nedokáže spomenúť. Od toho dňa sa mu Kira (Olivia Newton-Johnová) ešte niekoľkokrát zjaví, ale vzápätí zmizne. Sonny sa náhodne zoznámi s Dannym McGureom (Gene Kelly), známym hudobníkom na dôchodku. Obaja muži sa čoskoro spriatelia a Danny mu navrhne realizáciu spoločného projektu. Rozhodnú sa otvoriť si vlastný hudobný klub. Sonny sa hľadaním priestorov dlho netrápi, pretože jeho múza Kira ho vyláka na miesto, ktoré bude ideálne pre ich zámer... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Greedo 

všechny recenze uživatele

Když vydím komentáře pod sebou musím protestovat! Je tolik hnusných filmů a jsou daleko lépe hodnoceny... Romantický muzikál plný kouzel a barev- to je xanadu. Ve filmu je bravurně propojena doba 45 let a 80 let. Děj není nijak výborný, ale hudba je skvělá. Když k tomu přidáte pár dobrých nápadů a slušnou choreografii tak musím dát ****(Jelikož patřím k velkým fanouškům muzikálů-a těch dobrých není mnoho) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Viděno asi po 10 letech a stejně jsem si pamatovala skoro každý pohyb z dob, kdy jsem na to koukala jako malá. Je to tak strašně 80' až to bolí, ale je to krásný. Barvičky, hudba, šílenost a ty pohyby. Hlavně Gene Kelly. Ta jeho taneční scéna s O. N. John je jedna z mých nejobíbenějších snad ze všech muzikálů. Tentokrát jsem to poprvé viděla v originále a můžu říct jedno. Dabing prokázal Michael Beckovi laskavost, protože skryl fakt, že to není vůbec dobrý herec :D Ale jinak krása, krása, krása. 5* ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh je prostinký stejně jako hlavní hrdina, který co cítí, to taky říká nahlas. Má ale štěstí, jelikož tomuto stylu uvažování se v Hollywoodu říká tvůrčí potenciál a tak mladíka čeká parádní budoucnost. Potká totiž nejen svou múzu, ale taky chlapa, který má prachy a touhu něco dělat (tedy investora). Postaví spolu na nohy podnik, který otevírá brány do jiné dimenze. Dimenze barev, hudby a hlavně je tam číšnice co se podobá jeho múze. Happy End je tedy na světě. K tomu tu hraje ELO. Je třeba přežít pár naprosto otřesných songů, ale závěr patří jednoznačně Xanadu, které Jeff napsal určitě jen proto, aby dokázal, že dělat muziku jako ABBA umí každej blbec. 75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Side One (Olivia Newton-John) No. Title Length 1. "Magic" 4:31 2. "Suddenly" (w/ Cliff Richard) 4:02 3. "Dancin'" (w/ The Tubes) 5:17 4. "Suspended in Time" 3:55 5. "Whenever You're Away from Me" (w/ Gene Kelly) 4:22 Side Two (Electric Light Orchestra) No. Title Length 1. "I'm Alive" 3:46 2. "The Fall" 3:34 3. "Don't Walk Away" 4:48 4. "All Over the World" 4:04 5. "Xanadu" (w/ Olivia Newton-John) ()

Jamajdzan odpad!

všechny recenze uživatele

Je lepší vidět dobrej muzikál než mít vyplou televizi, ale i to je lepší než Olivie Newton-Johnová. Všechno je lepší než Olivia Newton Johnová. :) Několik minut jsem se topil v nic neříkajících rozhovorech a těšil až mě z toho zachrání první písnička a když jsem se jí dočkal začal jsem si přát návrat ticha a oněch tupých dialogů. A když jsem si asi v půlce filmu vyndával řasu z oka a uvědomil si, že její vyndávání byla asi ta nejzábavnější činnost za posledních několik desítek minut, pochopil jsem že je něco špatně... Hloupé, bez nápadů a velmi nudné a to na tom spolupracovalo i pár schopných lidí, mezi které se určitě neřadí scénarista, horší scénář jsem opravdu ještě neviděl a doufám, že ani neuvidím. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Vůbec první Zlatou malinu pro nejhoršího režiséra si v roce 1981 za tento snímek odnesl Robert Greenwald. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno