Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Zoku Natsume Yuujinchou je priame pokračovanie pôvodného anime Natsume Yuujinchou (2008).  Hlavným hrdinom seriálu je, rovnako ako v spomínanom prequeli, Natsume Takashi, chlapec, ktorý má schopnosť vidieť youkai (ducha) už od mladého veku. Jeho telesným strážcom je youkai Madara, prezývaný Nyanko-sensei. Počas ich spoločných dobrodružstiev sa Takashi stretne s ďalšími youkai, ktorí sú priateľskí. Niektorí však chcú ukradnúť vzácnu knihu priateľov, ktorú Takashi získal po babičke Reiko a ďalší ho chcú dokonca i zabiť. Na dlhej ceste Takashi spoznáva pravú hodnotu priateľstva medzi ním a jeho priateľským youkai. (Carol Pifková)

(více)

Recenze (4)

ing.man 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním dechem v jeden den shlédnuta druhá sezóna, která pokračuje v duchu té první. Jen je tady víc husí kůže, což se asi bude líbit většině. Pro mě osobně nic nepřebilo E08S01 a slabší intro, takže malicherně dávám 4,5. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě kvalitativně vyrovnané jako 1. série. Objevují se už i bytosti nejen se jménem, ale i určitým úkolem nebo posláním. Co může ale někoho zklamat je fakt, že yokai v tomto anime jsou prostě jen fantasie autorky původní mangy. Nejsou to bytosti z pramenů a ústního podání japonského folkloru. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se už Natsume yujincho plnohodnotně stává tím, pro co ho máme rádi - hořkosladkou melancholickou přehlídkou prchavých okamžiků, které spolu zažívají lidé a neviditelná stvoření. Stvoření, která jsou někdy milá a citlivá, někdy legračně hloupá a někdy zase zlá, zatemnělá a nebo slepě hladová. Úžasná je hned první epizoda s dvojníkem Nyanko senseie, ze kterého se vyklube ztracený vládce lesa. A stejně tak druhá, tragicky dojemný příběh zamilovaných duchů dvou strážních soch. Další zajímavé epizody jsou 3 a 11 - Natsume pomáhá Natorimu s vymítáním démonů, a 6 a 7 - seznámení se spolužačkou Toki, která po svém dědečkovi zdědila magický kruh. Cením si především takovýchto epizod, které mají přidanou hodnotu v podobě originálního příběhu, rozvíjejícího nebo obohacujícího celé to universum. Postupem času totiž bohužel v tomhle seriálu dochází k recyklaci motivů, kdy většina příběhů už jsou jen standardně poetická či dramatická setkání s různými ayakashi, melancholické vzpomínky na Reiko a několik hororových variací. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama