Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (533)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V jiných rukou to mohl být Wild, Wild Hex, však vznikl z toho hemenex - uklohněný z prošlé šunky Haywardovy pomatené režie a pár zkažených vajec od pilných nosnic Neveldine a Taylor. Suché hlášky Jonáše, co musí u baru vypít mnohem více whisky, než ostatní, protože mu půlka vyteče dírou ve škrani, záchranu nepřinesou, jeho cudná coura Melicharová v roli ozdoby tápe, hardcore hudba jak z filmů o Stathamovi na klíček hlasitě burácí a já už jen odevzdaně čekám, kdy v DaVinciho vrtulníku přiletí Van Helsing a shodí na dědečka Malkoviche atomovou bombu.. V ostatních komentářích je to samý Megan sem, Megan tam, že prý nebyla zvednutá kapota a že toho nebylo moc vidět, ale aspoň jedna hvězda za to, že tam je... Abych řekl pravdu, žádného Renaultu jsem si nevšiml a přitom v této dimenzi Divokého západu by mě osobní automobil ani moc nepřekvapil.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem měla vážně co dělat, abych film dokoukala, a to i přesto, že jsem ho po celou dobu brala s nadsázkou (jedná se přeci o komiks). Nejhorší / nejsmutnější je, že námět není špatný - uchopit ho jinak, přizvat zkušenějšího režiséra a snížit přístupnost, mohl být "Jonah Hex" další kultovní adaptací. Realita je ovšem taková, že - spíše než film do kina - připomíná "Jonah" béčkový TV film na sobotní odpoledne (a kdo by jo zasloužit popravit, je střihač). Opravdu je mi záhadou, jak mohli herci jako Josh Brolin či John Malkovich upsat duši něčemu takovému, ale asi se jim to tak špatné nezdálo... Jsem nicméně ráda, že jsem se nakonec rozhodla NEjít do kina, protože bych asi opět kousala do sedačky. 1,5*. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení jsem to čekal horší. Začátek byla přehlídka animací jak ze Sin city, což mě opravdu nebere, ale pak to bylo celkem koukatelné. Bohužel s časem šla "kvalita" dolů, ale aspoň ji kompenzovala akce. A ta nesmyslná zbraň - wtf? Aspoň to bylo krátký, bez titulků 73 min. Nechápu, na co utáhli tolik známých jmen. Kdybych měl srovnávat třeba s "Priest", kterého jsem viděl nedávno, tak obojí dějově průměrné, ale Priest mě víc bavil, bylo na co koukat. # příběh 4 | hudba 6 | humor 0 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 4 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti jaderným westernům, neprůstřelným hrdinům ani pokecům živého s mrtvými. A navíc bych chtěl umět Turnbullův parádní trik - vytáhnout z trenclí Megan Fox, když mu jde oživot. On je to jinak celkem průměrný kousek, u kterého jsem nepobral pouze to, že mě chtěl někdo poněkud trapně oblafnout tím, že hlavní padouch zemřel ještě před úvodními titulky a na takové špeky mne už dlouho skákat nebaví. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po třech letech jsem dal Jonahu Hexovi druhou šanci... A ono to najednou bylo nějak lepší. Sice pořád ne dobré nebo snad méně pitomé, ale tak nějak zábavnější či co. Josh Brolin se pro roli hodí skvěle a atmosféra je místy opravdu dobrá stejně jako Malkovichův záporák a jeho zábavný (nevyužitý) poskok Fassbender, nicméně spousta tuposti stále tluče do očí. Za nejnepochopitelnější věc ale nakonec považuji to, že záporáci na město z obří superzbraně napřed vystřílí obyčejné dělové koule, které neuškodí, a až na závěr si nechají onu speciální, jež všechno smete během vteřiny. No nic. Děkuji za Beltramiho hudbu a scény s probouzením mrtvých, které jsou asi to úplně nejlepší, co Jonah Hex nabízí. Průměr, který však se zábavnějším scénářem mohl být dobrým westernem s hellboyovskou atmosférou. Zkrátka jako předloha. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Film se uváděl do kin ve stejný den, jako Toy Story 3. Zajímavostí je, že režisér Jimmy Hayward původně pracoval jako animátor pro Pixar a podílel se na prvních dvou dílech této série. (HellFire)
  • Vo vlaku pri scéne s únosom sú drevené debny označené US Carbine 30 Cal. Krag-Jorgenson. Krags však neboli prijaté americkou armádou až do roku 1894. (vander19)
  • Poslední scéna Megan Fox (Lilah) byla natočena jen 48 hodin předtím, než se štáb a herci zúčastnili Comic Conu 2009 v San Diegu. (Caszidy)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno