Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (533)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Westerny mám moc rád, ale s Jonahem Hexem jsem si prostě poradit nedokázal. Film se mi upřímně nelíbí. 81minutové nic, kterému navíc ještě ukrátí nějakých 7 minut titulky, takže nám zůstává zhruba na 75 minut na představení postav, nějakou historii vzniku Jonáše a pak semtam přihodit akci. Scény k sobě nepasují, byl jsem zoufalý při snaze zvyknout si na styl vyprávění Jimmy Haywarda. Poté jsem již se svou snahou vpravit se do příběhu naprosto rezignoval, doufajíce že se mi naskytne alespoň kulervoucí akce nebo zapamatováníhodná závěrečná scéna. Bohužel. Kravina na entou, kterou na plátna bůhvíproč vypustili z DC comiksu.PS: Scénaristé Neveldine & Taylor se zase jednou vytáhli, že to napsali oni jsem ale zjistil až v závěrečných titulcích. PS2: Film jsem trošku zrbnul, ale upřímně mi fakt tyhle Hollywoodské kraviny s narůstajícím množstvím začínají dost vadit! Kam se vytratil kumšt, pánové? 30% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Akční western řízlý několika dalšími styly a povedenými probuzeními mrtvých. Raději se nebudu ptát, co se Hexovi stalo s ksychtem, ale zvykl jsem si rychle. Zdá se, že už jen kočky mají více životů, a i proto se mi líbilo Hexovo vystupování na veřejnosti s rotačákama po bocích Koně. Akce je rychlá, svižná a rázná, nikdo se s ničím nepáře, Malkovich dobře sekunduje a Megan dokáže zatáhnout bříško do tlouštky krku, páni! 60% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si ani představit, jak se Neveldine s Taylorem potměšile chechtali při pohledu na tuhle přebarvičkovanou, rádoby cool westernovku, která by strašně chtěla oslňovat koulemi (nejen atomovými), ale naneštěstí žádné nemá, poněvadž si při miliontých přepisech scénáře (zmizeli z něj všechny úchylárny, sprosťárny, krev... prostě cokoliv, co by smrdělo eRkem a mělo odvahu natrhávat zadnice ve velkém) zabalily pár švestek a odjely ke Ghost Riderovi. Brolin chtěl tak moc natočit sračku, až si ji nechal napsat na tělo, veškerý sex-appeal Megan Fox utopil v hektolitrech potu, až jí - holce jedný nešťastný - zůstala jenom do očí bijící tupost, a aby podepsal filmu definitivní ortel, angažoval podobnými žánrovkami znuděného Malkoviche, jemuž nezájem odkapává snad i z chlupů na zádech. Ale ono není divu, zoufalejší zápletku by nevymyslel snad ani Uwe Boll. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film který je prý špatný, ale udělal mi radost. Hláškující, znetvořený a lehce nadpřirozený drsňák Jonah Hex (Josh Brolin!), lovící gaunery a prahnoucí po pomstě za upálení své rodiny? Malkovich a Fassbender jako záporáčtí kumpáni pod rebelskou vlajkou, pachtící se po ultimátní výbušnině? Amerika nedlouho po devastující občanské válce? Exkluzivní soundtrack od Mastodon? Scénář: Neveldine & Taylor? Tohle prostě nemohla nebýt zábava, ani kdyby se někdo fakt snažil. A i když to nedopadlo úplně na max... no nehledejte na tom zbytečný mouchy a bavte se. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad filmu, který neví čím chce být. Je tu úplně všechno. Támhle máte Snydera, chvíli na to Greengrase, pak přijde na řadu Nolan a vykrádá se až do poslední minuty. Triky jsou humus, příběh nedává smysl, komiksová stylizace nikde, Megan si opět hraje na strašnou puritánku a největším plusem jsou nakonec Hexovy suché hlášky. Na direct-to-video moc dobře obsazené, na plnohodnotný áčkový film moc debilní a nevýrazné. Nejlépe vyhozených 50 mega $ (minimálně) za tento rok. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Vo vlaku pri scéne s únosom sú drevené debny označené US Carbine 30 Cal. Krag-Jorgenson. Krags však neboli prijaté americkou armádou až do roku 1894. (vander19)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama