Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (533)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V jiných rukou to mohl být Wild, Wild Hex, však vznikl z toho hemenex - uklohněný z prošlé šunky Haywardovy pomatené režie a pár zkažených vajec od pilných nosnic Neveldine a Taylor. Suché hlášky Jonáše, co musí u baru vypít mnohem více whisky, než ostatní, protože mu půlka vyteče dírou ve škrani, záchranu nepřinesou, jeho cudná coura Melicharová v roli ozdoby tápe, hardcore hudba jak z filmů o Stathamovi na klíček hlasitě burácí a já už jen odevzdaně čekám, kdy v DaVinciho vrtulníku přiletí Van Helsing a shodí na dědečka Malkoviche atomovou bombu.. V ostatních komentářích je to samý Megan sem, Megan tam, že prý nebyla zvednutá kapota a že toho nebylo moc vidět, ale aspoň jedna hvězda za to, že tam je... Abych řekl pravdu, žádného Renaultu jsem si nevšiml a přitom v této dimenzi Divokého západu by mě osobní automobil ani moc nepřekvapil.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím, co tak špatného si v tomto filmu vysloužilo tak bídné hodnocení, ale já jsem tam skoro nic nenašla. Jasně, komiks vůbec neznám, takže nemůžu srovnávat s předlohou, ale myslím, že zpracování bylo povedené. Celé to bylo trošku šmrncnuté komediálním nádechem, ale to mi vůbec nevadilo. Všechny filmové adaptace komiksů nemusí přece dopadnout mistrovsky, jako třeba X-Meni, nebo Spidey. Myslím, že zrovna takový Jonah Hex patří do kategorie těch oddechových a zábavných filmů, u kterých můžete vypnout a užívat si trochu té akce, humoru a možná i lehké parodie. A chápu, že spoustu fanoušků zrovna tato verze naštvala a zklamala. Mně děj rychle utekl, krátká stopáž byla akorát a obsazení skvělé. Drsný Jonah Hex házel jednu hlášku za druhou, krásná Megan Fox mu byla zářícím šperkem, Michael Fassbender byl zase za pokérovaného banditu a John Malkovich tradičně v jedné ze svých záporných rolí. "Hexi, co se stalo s tvých ksichtem?" - "Řízl jsem se při holení, a co se stalo s tvým?" ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

V drobnostiach je to úžasné - Hex je skrátka skvelá postava a Brolin sa ho zhostil skvelo. Ale prečo, doriti, prečo tam zase pchajú tie blbé americké "politické" drísty? Veď to nefungovalo ani v LEGENDE O ZORROVI ani vo WILD WILD WEST. Škoda tupého a chaoticého scenára, natočené to nie je vôbec zle... Ak chcete poriadnejší mysteriózny western (tiež podľa komiksu), obzrite sa po BLUBERRY... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ze všech kravin, co jsem poslední dobou viděla, byla tahle nejotravnější. Nejotravnější bylo furt přemejšlet, co to sakra sleduju. Nevím to doteď. Projevy Megan Fox (našpulená pusa) a Johna Malkoviche (jeden z jeho nudnejch psychopatů, něco jako Galbatorix akorát s horším hárem) k tomu taky zrovna dvakrát nepřispěly. Joshe Brolina mi bylo líto, podařilo se mu aspoň trochu Hexe "zživotnit", ale v tak retardovaným příběhu to stejně k ničemu nebylo. Hudba je jednoduše psychedelická. A zdaleka to nezůstalo jen u hudby, ono pár těch mimózních záběrů na zeleno-fialovou oblohu a scény kterak Hex zvrací vrány stačí, aby někomu vylítly oči navrch hlavy. Hex má tři pozitiva - vcelku zajímavej animovanej úvod (až mě napadlo, že to takhle měli během pěti minut odvyprávět celý a možná by to za něco stálo), pak Joshe Brolina a nakonec super Michaela Fassbendera, na kterýho je radost pohledět (zřejmě pochopil, že se tentokrát s výběrem filmu utnul, tak si aspoň pořádně zařádil). Tento film je divný, nepochopitelný, nudný a otravný. Nedoporučuju nikomu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový a nečekaně někompromisní comicsově stylizovaný western. Brolin je tahoun, Megan Fox sice pořád neumí hrát, s vosím pasem a bouchačkou v ruce se ale najednou stává regulérní akční hvězdou a díky bohu má tak akorát prostoru, aby nezačala lézt na nervy. Vizuál je výborný (a lehce kýčovitá barevná stylizace v jistých momentech vůbec nevadí) a akce velmi solidní. Škoda jen, že se film v jistý moment zcela náhle zvrtne ve finále, které zcela náhle skončí. Tomu filmu by vážně prospělo tak 20 minut navíc. Očekávaný průser a zklamání se ale nekoná ani omylem. Jonah Hex je až překvapivě fajn... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Aidan Quinn natočil svou část za tři dny. (HellFire)
  • Josh Brolin a John Malkovich sa nemohli s maskami spálenín na tvári počas natáčania ani poriadne najesť. (vander19)
  • Dokonca aj pes sprevádzajúci Jonaha Hexa (Josh Brolin) pri jeho love na Turnbulla (John Malkovich) musel stráviť hodinu pred každým natáčaním v maskérni. (vander19)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama