Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dva herci v několika rolích. Poznejte, jak vypadá skutečný život v Americe - zemi splněných snů, z několika pohledů. Lesbická babička, teplý britský premiér, ukecaná chovankyně v nápravném zařízení, ochotná sekretářka v „české" nemocnici, majitelka psa, milovaná dcerka a mnoho dalších nám ukáže, jak to v Americe skutečně chodí… (fujarik)

(více)

Recenze (101)

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

No zdá se, že tyhle potřeštěnce fakt miluji ! První jsem viděla Pojďte se mnou létat a teď tohle, zatím mám zkouknuté 4 díly. Moc dobré, supr parodie, převleky, něco lepšího, něco horšího, ale všeobecně velmi dobrý humor v báječných scénkách. Určitě to nepatří do záchodu, nebo jak my, Britové, říkáme - do hajzlu. :-D ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě baví víc než série Malá Velká Británie, neboť zde se dostáváme do konfliktu USA vs. Británie a z toho se dá vytěžit humor k nezaplacení. I zde ovšem platí, že ne vždy se scénka vydaří a zvrhne se v trapnou, rasisitickou nebo vulgární podívanou, ale stejně tak se najdou scénky, které jsou k popukání. Paní se psíkem u mě vede na plné čáře :) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bringing class, culture and dignity to America aneb I love you more than interracial gang bang. 1) Původní Little Britain jsem zatím neviděl a tak mně bylo čelit nehoráznému vtipkování pánů Lucase a Williamse tváří v tvář bez přípravy. Může za to 34letý gay tlustý Matt Lucas (vozíčkář, Bubla Bůčková, maminka milující malou Ellie víc než sluníčko, lektorka kursů pro obézní, nesmrtelná Carol u počítače v nemocnici a další postavy) a 37letý štíhlejší autor zatím sedmi velmi úspěšných knih pro děti, David Williams, který si prošel "homosexuální fází svého vývoje" a dodnes na ní v hezkém vzpomíná: Love is about falling for someone´s 'soul, heart and brain', rather than whether they´re male or female._____ 2) Některé gagy či jejich části jsou báječné, jiné jsou slabší a další zanechaly mou bránici i mozek zcela bez odezvy. Ovšem počítají se především ty povedené. The moon I went there. Let me just move that piece of MOON ROCK out of your way._____ 3) Uznání si zaslouží i povedený překlad do češtiny (Mr.Doggie - pan Ňafka, Carol: Computer says no - Podle kompjůtru ne!) a výborný dabing - Petr Rychlý sem zapadl jako prdel na hrnec. I love you more than erotic asphyxiation. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Expanze britských komiků na druhou stranu Atlantiku pro Američany nikdy nevěstí nic dobrého. Sotva se vzpamatovali z toho, co jim ukázalo zrcadlo nastavené Sachou Baronem Cohenem aka Boratem, vzali jejich hrdou zemi útokem dva vypasení homosexuální transvestité. V jejich kůži je nejlépe dvojici strůjců (myslím, že zde to můžu napsat) kultovního britského seriálu Little Britain Mattu Lucasovi a Davidu Walliamsovi. Po rozhlasové verzi a třech televizních sériích zavítali se svým nekorektním humorem do kolébky politické korektnosti. Formou zasvěcovacího dokumentu ukazují, že Američané jsou sice divní, ale Britové taky, takže si skvělé rozumí a můžou společně a s úsměvy na tvářích vybombardovat další zbytečnou zemi kdesi na východě. Nevybíravé rány schytávají tlouštíci, gayové, tělesně postižení, pejskaři… každý z nich se projevuje výstředním chováním, úchylným smýšlením anebo kombinací obojího. Nebude to pravděpodobně nejoblíbenější seriál průměrného Američana a osob s vytříbeným estetickým cítěním, ale mi přišel jeho humor epizodu od epizody lepší a méně nechutný (ke konci už jsem považoval za vyměknutí každý vtip nedosahující nehoráznosti chlapa namaskovaného jako nahá stopadesátikilová žena s mořskou hvězdicí v oblasti řitního otvoru). 85% ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Komentár sa viaže na seriály "Little Britain, Little Britain USA a Come Fly with Me: "When people in Britain want to buy a pet, they go to a pet shop. If they want to buy a pet shop, they go to a pet shop shop. If they want to buy a pet shop shop, well, they're just being silly..." Little Britain na mňa zo začiatku pôsobila dosť bizarne, ba až odpudivo, ale čím viac som nad seriálom premýšľal, tak tým viac sa mi dostával pod kožu a na jednotlivých skečoch som začal byť závislý. Sú to trochu viac politicky nekorektní a o dosť vulgárnejší Monty Pythons plní úchylov, transsexuálov, "homosexualistov", falošných paraplegikov, morbídne obéznych položien a kadejakej inej hávede. Nie je to tak veľmi typický anglický humor, Little Britain je skôr vtipná svojou primitívnosťou. Skeče sa síce po dejovej stránke opakujú, ale čím ďalej, tým viac gradujú a nadobúdajú na zvrátenosti, čo diváka núti dopozerať seriál až do konca. Little Britain USA už bola o niečo rozvinutejšia, tvorcovia očivide nadobudli sebavedomia a nebáli sa použiť drsnejší humor (viď malá Allie Grace). A na záver tu máme Come Fly with Me. To bolo absolútne vyvrcholenie tejto britcomovskej ságy a mne osobne bolo parodovanie celej leteckej subkultúry veľmi blízke. Ani neviem, prečo mám túto množinu seriálov vlastne tak rád. Je to veľmi krátke, scenár by zvládlo napísať aj malé decko a humor je tu neskutočne stupídny, hrubý a detinský. Ale predsa len - pozeranie týchto kuriozít dokáže navodiť tak nádhernú atmosféru, aká sa dá veľmi ťažko opísať a jednoducho mám pocit, že tieto seriály si žijú vlastným životom a ich posolstvo nič nezastaví. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama