Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Smejdik 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to zrovna pohádka pro děti (což dokázalo i to, že při 24 dětech a 2 dospělých jsme se smáli asi 3x častěji než ti prcci), ale mě to dost nadchlo především originálním konceptem a audio(prostě Depp, Zimmer..)-vizuální stránkou. Škoda, že jsem se ke konci chvíli nudil. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Tona nápadov, animácia + akcia, paródia na filmy (nálet z Apokalypsy rulez), totálny western, občas nejaký psychadelický úlet a Clint Eastwood ako ten, kto navedie hrdinu na tú správnu cestu. Popretkávané štvoricou výborných sovích muzikantov. Ten film sa nedá nemilovať, ale pozor, je to natočené výhradne pre dospelých. 10/10 ()

kobliha 

všechny recenze uživatele

Potencial hlavneho hrdinu ako chameleona nie je vobec vyuzity, co ma velmi sklamalo. Chameleon predsa meni farby, pozera kazdym okom inam, smiesne sa pohybuje, ma chapavy chvost, mega dlhy jazyk atd.. Rango by kludne mohol byt tchor a na vyzneni pribehu by sa nic nezmenilo.. ()

Norus88 

všechny recenze uživatele

Kvalitný animák v ktorom nechýba dobrodružstvo. Nápadité postavičky a zápletka z divokého západu dodávajú Rangovy ten správny šmrnc, no samotný dej miestami nezáživný uberá na kvalite. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Asi se mě příliš neoslovila úvodní čtvrthodina, ale pak se to slušně rozjelo. Na pět hvězd to určitě není, na plaketu nejlepší animák posledních let už vůbec ne, ale bavil jsem se dobře. ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

Za animaci rozhodně 5 hvězdiček, avšak příběh jako takový už trhák prostě není, místy mu i dost dochází dech. Oproti řadě dalších animáků nemá nijak zázračný nápad a kromě poselství "voda nad zlato" si z něj člověk v podstatě nic neodnese... Za vidění určitě stojí, ale jednou stačilo. ()

studo 

všechny recenze uživatele

Príbeh a postavy sú síce slabšie, no hlášok je tu veľa a občas sa nájde aj nejaká ktorá stojí za to. Navyše animácia je tu naozaj nádherná a keď prišlo na súboj netopiere vs. koč, ktorý mi pripomenul SW a následný "kotrmelec" flaše, ktorý sa len náhodou podobal na druhú najlepšiu scénu z transformerov, bolo vymaľované :D ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

I když jsem uvažovala o jedné hvězdičce za hudbu Hanse Zimmera, myslím že výsledek si ji ale nezaslouží. Protože Rango je pro mne maximální zklamání roku 2011. Lidi jsou nadšení, recenze kladné, hodnocení vysoké, ale podle mne je to film nudný, hnusný, nechutný a připitomělý. Nikde žádný skutečný příběh, nebo něco, co by zaujalo dospělého diváka. Jasně, asi dvě citace na filmy tam jsou, ale to zdaleka nestačí. Na děti je film zase poněkud nudný, velice hnusně animovaný, a to co se zde nazývá humorem, je maximálně nechutná, trapná vulgarita, kterou by děti rozhodně ve filmu mít neměly. Postavy jsou škaredé, nesympatické, sotva rozeznatelné od sebe, a ještě navíc se nedočkáme ani závěrečného zvítězení dobra nad zlem, ale pouze něčeho jako "usmíření" odporných a zlých postaviček. Verbinski, Zimmer, Depp. Taková osvědčená trojka, a dopadlo to takhle zle. Velká škoda. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Už sem se bál, že je s normálníma animákama konec, ale Rango to naštěstí zachránil. Skvělé, mnohem lepší, než jsem čekal. Je to zábavné, akční a dokonce mi nevadil ani ten klasicky westernový příběh. A ta hudba od Zimmera, no prostě super animák. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako animovaná inscenace, ale po rozbití terária se situace zlepší. Ve filmu jsou vtipné scény a hlášky a pár neotřelých situací, ale celkově příběh originální není. Přesto tento animák ční nad současnou animovanou tvorbou a zaslouží si 4 hvězdy. Nakonec poznámka, že hudba je skvělá, jak jinak od superstar filmové hudby. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Či už Deppa na plátne vidíme, alebo "len" počujeme, vždy podá skvelý výkon a jeho postava je nezabudnuteľná. Nemotorný hrdina - chameleón rozmaznaný akvárkom sa náhodou ocitá uprostred púštneho sporu o vodu v malej dedinke obývanej rôznymi podivnými tvormi. Konfrontácia s najväčším nepriateľom Štrkáčom (s hlasom a mimikou skvelého Billa Nighyho) je na spadnutie a boj o vodu sa môže začať... Ja osobne som bol potešený, prostredie westernu neobohrané, jednotlivé scénky vtipné a ako celok nápadité a hlavne, skvelo nadabované. 4**** 78,006% ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Protože se jedná o pohádku pro děti, logicky jsem si Ranga pustil s dabingem. Asi to byla chyba. Divoký západ, plný mile bizardních zvířátek, které v záchvatu toho pravého coolismu páchají každou větou zločiny proti lingvistice, naučí děti maximálně působit při hovoru dementně! Nepříliš důvtipný příběh trošku vyvažuje výborná animace a tak nebudu snímek úplně lynčovat. Tři a půl hvězdy však v mých očích Rango nepřeleze! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý animák, ktorý výborne zlučuje vlastnosti rozprávky a divokého západu. Oscarova soška v dobrých rukách. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Hlavně kvalita grafiky, která je zase o chlup dál - takhle realisticky ošklivé potvůrky jsem v animáku ještě neviděl :-) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Úžasná nadsázka a přitom milé a poučné, jak se ze zbabělce stane hrdina. Pro děti jak vyšité a myslím, že ani dospěláci se nudit nebudou. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Za mě zklamání. Ani jedna postava mi nijak nepřirostla k srdci a příběh skutečně nudí. Druhá polovina je sice lepší, než ta první, ale ani to není spása. Žánr "komedie" je asi úplně jinde, já se usmál snad jenom při odkazu na Jacka Sparrowa a oblázky, ale tím to končí. Nechápu Oskara, z mého pohledu jeden z nejslabších animovaných filmů. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Tak trošku, malinko je vidět že film režíroval Gore Verbinski. Jsou tam totiž jasně zřetelné prvky ze všech Pirátů z Karibiku např.: jak Ranga táhnou ty ploštice přes silnici, nebo jak země vylérají ty ,,zombíci" a už vůbec nemluvě o chodících kaktusech. Ovšem tento fakt mi příliš nevadil, to asi proto že Rango je kreslený film v tak trošku netradičním pojetí. Za kreslený western 6/10. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Originální příběh, vtipy s neotřelou pointou, dokonalá westernová atmosféra a úchvatné obrazy - některé záběry byly opravdu skvostné! Tenhle animák mě "nedostal" tak jako jiné, které se mě opravdu dotkly, za to po tvůrčí stránce jde za mě o jeden z těch rozhodně nejlepší. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama