Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

zuzulend 

všechny recenze uživatele

Tak tato pohádka mě teda vůbec nezaujala.Ale filmařská kvalita to je,jen ten děj,by mohl být více záživný.Nevím,prostě jsem cítila,že tomu něco chybí. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Krásně tam šlo vidět inspiraci jinými filmy. Nevzal si ale Tarantino z tohoto snímku inspiraci k natočení Djanga? Asi ne, ale i tak slušná věc a zábavná. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných filmů a co se týče vizuálu, tak asi úplně nejlepší. Naprosto ojedinělý hrdina, spoista postaviček, které jsou bizarní až na půdu, odkazy na klasické filmy a voice casting snů. V bonusech na DVD je nejzajímavější asi to, jak herci předehrávali své postavy. To bych strašně rád viděl celé. 95%. ()

Lukes777 

všechny recenze uživatele

Povedený animák zasmál jsem se u něj a ne jednou. Nej s cény např Los silikonéro nebo předstírání jiné osoby neboli vydávání se za ni :)) ()

Jannine 

všechny recenze uživatele

Možná bych dala čtvrtou hvězdu, kdybych film viděla v originálním znění Johnnyho a Isly, ale takhle to pro mě byl takovej lepší průměr. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Sranda a kupa srandy, hodně jsem se nasmál nejen při úřadování Ranga jako šerifa, ale i při jeho cestě do města na začátku. ()

AllyMcBeal 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, který rozhodně není pro děti. Každý si asi zamiluje soví zpěváky a jejich bumbito limonado a malou copánkatou děsivou myšičku. Vadil mi ale konec. Bazénky a koktejlky - tak to skončit nemělo. ()

Hansolo35

všechny recenze uživatele

Hodně slabý příběh, odporné figurky a rádobyvtipy o páření. Film ničím nezaujme dospělého a dítě z něj bude mít noční můry. Pouze dokonalá animace. Ta je fakt na vysoké úrovni. ()

SimiT84 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý "Spaghetti Western", kterému trochu škodí určitá epizodičnost vyprávění. Nicméně díky odkazům na spostu filmů jsem si užíval každičký záběr, zvuk a skělou (pro mě tu pravou westernovou) hudbu. Škoda jen, že si roli Ducha Západu nestřihl Clint Eastwood. Nejlepší western od Tenkrát na západě :-) ()

Zbynek.Vrtal 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych snímek doporučil v originálním znění, kdy hlavní postavu namluvil Johnny Depp. Film se rozhodně zapsal mezi mé nejoblíbenější animáky. Děj sice nebyl bůhvíjak strhující, ale nápad spojit western s animákem a celé grafické provedení stálo za to. Velmi dobrá hudba od Hanse Zimmera také stojí za zmínku. Velmi osobitý a interesantní. ()

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Animák pro děti? Ale kdeže! Jeden z nejlepších komediálních westernů poslední doby. To, že je animovaný a místo herců jsou tam "zvižátka" (mimochodem nádherně až reralisticky animovaná a stejně tak hnusná) jen umožňuje tvůrcům pustit fantazii hodně z otěží a surrealistické scény střídají blázniivě akční v neuvěřitelně zábavném mišmaši - který je ale soudržnější, než by se zdálo. Navíc toto není film na jedno shlédnutí - až po opakované projekci/projekcích člověk dostatečně ocení hloubku některých myšlenek a celkového ducha filmu (a tím nemyslím toho, co jezdí v alabastrovém kočáře...) Co se týče vizuálu, tak zde není o čem dlouho přemýšlet - přesto, že tento text píši v roce 2018, tj. 7 let po vzniku filmu, tak dodnes neexistuje animovaný film s realističtější grafikou. V okamžiku, kdy není v záběru žádný "obličej" byste nepoznali, že jde o CGI "animák". ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Ten film ma nadhernou animaci a skvele vytvorene postavy, pohrava si se spoustou detailu. Jenze se to silene vlece a kdyz jdou dve az tri brzdici sceny za sebou, ktere nijak neposouvaji dej, jen ukazuji rezijni napady, tak mam chut to vypnout. Podobne trpel i treti dil Piratu a Lone ranger. ()

Morth87 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná westernová pohádka, jak pro děti, tak i pro dospělé. Spousta legračních scének a poutavý příběh. Z mého pohledu to splnilo účel a nejednalo se o další tuctovou kreslenou pohádku. ()

ReyRainman 

všechny recenze uživatele

✧ 〳 Vtipná animovaná westernovka, které krásně sedí hodnocení 4/5. Zajímavě unikátní animák s jednoduchou, ale dobře podanou zápletkou a jednoduše zapamatovatelnými postavami. Vizuál je krásně zpracovaný, český dabing bez chybičky a ještě animace  která diváka zaujme i po více jak 10 letech existence. Film je za mě úplně ideálně dlouhý. Prodloužení děje by bylo zbytečné, stejně tak zbytečné, jako kdyby mělo vzniknout jeho pokračování. Na tohle se podívá jak někdo, kdo nemá na co koukat, tak i ten, kdo má a nikdo si nemůže stěžovat. Jediné mínus tohoto filmu, je pár scén, které mě jako divákovi nepřišli zajímavé, vše ostatní ale dělalo svojí funkci skvěle, proto moje hodnocení nakonec dopadlo velice solidně.  Film doporučuji ke shlédnutí komukoliv, kdo má rád animované filmy, hloupou komedii a samo sebou i špagetový western.    ⤷ Kamera 5/5  | Prostředí 4/5 | Scénář 4/5 | Herci 4/5 | Finální hodnocení 4/5 ()

diax3 

všechny recenze uživatele

Rango je animák, který mě jakožto někoho, kdo miluje roztomiloučké postavičky od Pixaru na první pohled nezaujal. Jenže to jenom do chvíle, než jsem si ho pustila. Pak na mě totiž začaly pršet situace, u nichž nešlo jinak než tajit dech, a hlášky neskutečné hustoty, které mě nutily se řezat smíchy, i když osud hlavní postavy není ani zdaleka tak vtipný, jak se může zdát. Což je právě věc, která tenhle film dělá tak výjimečným. Pohádková westernovost bajkového typu nám zde nabízí pohled na tragičnost chameleona, který sní o dobrodružství jen do chvíle, než se mu ho dostane, načež se pak s drsnou realitou vyrovnává lhaním (jak tomu byl vždy zvyklý) a má co dělat, aby se svou naivitou za čárou komfortní zóny vůbec přežil, což se mu ovšem (jen díky nehorázné klice) daří. Umře vždycky jenom skoro (aby mohl pokecat s Duchem pouště (=Bohem). A nejde o to, abychom se jen bavili nad jeho těžkopádnou neohrabaností při překonávání problémů. Ale abychom se i zamysleli, jestli náhodou nestojí za to vylézt ze svého akvária po jeho vzoru. ...Nejlepší ztělesnění motta fake it till you make it, jaké znám. //#// Kdo by si chtěl tvořit informovaný názor fajnšmekra, může zkouknout pár westernů, které doporučují někteří ostatní komentující, načež tu pak zdůvodňovat své hodnocení "neoriginalitou" příběhu. Já si ale myslím, že takoví kritici tento film nepochopili tak, jak byl zamýšlen, a poklad, který v sobě skrývá, jim zůstal skryt. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama