Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 051)

Dever 

všechny recenze uživatele

Po animačnej stránke 100% , ale samotný dej ma nijak moc nechytil. Ako beriem kombinácia westernu, animácie, komédie a dobrodružstva stojí zato, ale jednoducho mi príde stopáž filmu dlhšia ako má a preto ma Rango miestami nudil....75% .............................Soundtrack Hans Zimmer: 1. Welcome Amigo - Rick Garcia [1:06] ,2. Rango Suite [5:57] ,3. Certain Demise [0:24] ,4. It's a Metaphore/Forkboy - Hans Zimmer/Lard [0:43] ,5. Welcome to Dirt [0:58] ,6. Name's Rango [1:31] ,7. Lizard for Lunch - Jose Hernandez/Anthony Zuniga/Robert Lopez [1:26] ,8. Stuck in Guacamole [0:21] ,9. Underground [3:18] ,10. We Ride, Really! [0:50] ,11. Rango and Beans [1:04] ,12. Bats/Rango Theme/Ride of the Valkyries/An Der Schonen Blauen Donau, OP. 314 [4:28] ,13. The Bank's Been Robbed - Rick Garcia [0:22] ,14. Rango Returns [1:16] ,15. La Muerte a Llegado - Rick Garcia/George Del Hoyo [0:44] ,16. It's a Miracle [1:57] ,17. El Canelo - Los Lobos [0:44] ,18. The Sunset Shot [0:53] ,19. Walk Don't Rango - Los Lobos/Arturo Sandoval [2:47] ,20. Rango Theme Song - Los Lobos [3:29], ()

juta 

všechny recenze uživatele

Výtvarníci si opravdu dali záležet. Dokonalý hrdina oblečený do červené havajské košile s pokřiveným krčkem a poblázněnou povahou. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se na tento film chtěl podívat. Nejprve jsem filmu nemohl přijít na chuť, ale postupně jsem se do toho dostával. Našlo se tam několik scének, u kterých jsem se zasmál. Když to porovnám například s Legendou o sových strážcích, tak vizuálně jsou oba filmy skvělý, ale Rango je lepší, vtipnější a příběhově kvalitnější. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Po Wesu Andersonovi se na pole animace vydal další režisér hraných filmů, od kterého by to člověk na první pohled nečekal, a ukázal nám, jak jednotvárné jsou všechny ty průmyslové animáky od DreamWorks, Pixaru i ostatních specializovaných studií. Na druhou stranu ale coby tvůrce filmů se silným podílem počítačově generovaných efektů, postav i celých sekvencí má vlastně Verbinsky k animaci blízko, a právě jeho autorský projekt, kde mu po dlouhé době na zátylek nefuněli agenti Smithové od Disneyho, ale naopak ho pošťuchovali kreativní blázni z Nickelodeon Movies, dovolí divákům nahlédnout míru jeho tvůrčí osobitosti. S "Fantastickým panem Lišákem" pojí "Ranga" jednak zastřešující nadsázka a sebereflexe žánrových schémat, ale také vizuální stylizace stranící se jednoduchých tvarů a pestrých barev typických pro konkurenci. Konkrétně zde sice máme počítačovou animaci, ale její stylizace se naopak přiklání k ušmudlané hyperrealističnosti s přemírou groteskních, až karnevalově vyšinutých detailů Verbinského pirátské série. Většina postaviček tak disponuje výraznou osobností, která se vepisuje do nejmenších detailů jejich pohybů, zatímco na obecné úrovni design zdejších postaviček zvířecího divokého západu působí spíše jako sbírka vyřazených exponátů školního kabinetu biologie než zářivých fotek ala National Geographic (viz např. "Legenda o sovích strážcích"). Vedle vizuálu ale má "Rango" v rukávu své košile schované ještě nečekané eso v podobě zastřešující metažánrové sebereflexe, která z filmu dělá podívanou, na kterou spíš budou rodiče nutit jít děti, než naopak. Vlastně svými mnohovýznamovými dialogy vztahující se k povaze hrdinství, role konkrétních narativních tropů a svázanosti hrdinů s jejich příběhy představuje jízlivou reflexi toho, jak jsou animáky paradoxně a v zásadě proti svému niterné povaze omezované tím, že aspirují na to být jako hrané filmy, potažmo jak je svazuje, že už to od nich diváci automaticky očekávají. Fakt, že inťošácká zlomyslnost zabalená do hávu zaprášeného a odrbaného westernu dostala Oscara za nejlepší animovaný film, je vlastně pak naplnění dalšího schématu - outsider dochází šťastného konce a je přijat mezi většinovou společnost. ()

robbiee

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Na túto "rozprávku" som sa tešil dostatočne dlho už z viacerých dôvodov, pričom jeden z najpodstatnejších je Johnny Depp. A tak prídem do kina, svetlá zhasnú, všetko je tak ako má byť. Na plátne sa ukáže sovia kapela hrajúca úvodný (hombre) song na konci ktorého jedna zo spomínaných sov prehovorí. A tu moja radosť končí. Sova hovorí po slovensky a moje očakávania a predčasná radosť sa rozplynuli ako hmla nad Berlínom. Ivan Šándor "Šandy" alias Rango, hmm ... akosi som s tým nedokázal stotožniť. Proste dabing ani z ďaleka nedokáže ponúknuť to čo bolo do filmu vložené a pre mňa tak Rango stratil cca 30 percent na hodnotení. A nakoľko nechcem hodnotiť film len na základe vizuálnej stránky, tak môj skutočný komentár k tejto (ne)rozprávke napíšem až po tom, čo si ju pozriem v originálnom znení (so skutočnými dialógmi), ktoré bolo pre ňu z istých presných špecifických dôvodov vytvorené. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Být Pixarem, bál bych se. Velmi bych se bál.Rango je chytrá pocta klasikám, má úžasný humor, skvělé herci v původním znění. Navíc dokonalou animaci opět o něco posouvající hranici. Představuje bez přehánění krok kupředu pro CGI animáky, hlavně co se přístupu týče, kterému přeji úspěch alespoň v tom, že si ho jeho diváci najdou. 90% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první animovaný film kompletně vytvořený studiem Industrial Light & Magic, které stojí např. za vizuálními efekty pro filmové série Hvězdné války (od r. 1977) a Indiana Jones (od r. 1981), film Terminátor 2 a pro stovku dalších filmů. (Brousitch)
  • Johnny Depp vedle Ranga namluvil také Larse. Stephen Root pak propůjčil hlas dokonce trojici postav, a to Docovi, Merrimackovi a panu Snugglesovi. (Pir.z.Ka)
  • První kocour, se kterým Fazolka v Prachu mluví, je zjevná hlasová imitace westernového herce Pata Buttrama. (c.tucker)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama