Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

Accuphose odpad!

všechny recenze uživatele

Ten film je znepokojivě dementní, není to tak naléhavý jako ten spratek v Babadook, ale vlastně se těšíte, až se tam stane něco zlého. Nicméně špatné herecké výkony udrží pozornost jenom na chvíli. Přesněji půl hodiny. Dementní děti a nudní dospělí se přemění v dementní dospělé a nudné děti... I při krátké stopáži začne film docela brzy nudit, zbytek filmu se změní v utrpení, ne tedy herců a hereček, ale vaše. Pokud to nevypnete. Bohužel to má sestupnou úroveň a jinak než odpadem to hodnotit nelze. Něco tak špatnýho jsem neviděl dlouho a holka v punčoškách to nevytrhne. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Mám rád tvůrce, kteří se nebojí zajít dál, než jejich připosraní kolegové. Děti jsou filmem, u kterého budou přecitlivělí rodiče omdlévat hrůzou, ale ti obyčejní, co doma vychovávají malé satany, budou skrytě/otevřeně filmovým rodičům/starší dceři fandit. ()

doughnut 

všechny recenze uživatele

Po Eden Lake další britský horor s dětmi v hlavní roli. Rozjezd trvá asi půl hodiny a pak se začnou dít věci. Film si po celou dobu uchovává slušnou dávku napětí a ani na chvíli nezačne nudit. Vyzdvihnout bych chtěl hlavně povedené herecké výkony (především dětí) a perfektní závěr. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Zase takové terno to nebylo .. zajímavá hudba, která dodávala tu pravou tísnivou atmosféru. Zasejc sníh, jako u Norských filmů. Závěr nebyl nikterak povedenej. Ale zbytek byla slušná jízda, při které jsem se docela bavil, ale že by mne to šokovalo, či přímo nadchlo to se říct nedá .. ()

poky_1 

všechny recenze uživatele

Takový nervy sem dlouho u filmu neměl. Tohle bylo zvracené, uděsné a nesmyslné. Mě se to nelíbilo... bleee ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

The Children, toť klenot! Velmi dobrá hudba v souhře s kamerou, dobré herecké obsazení. Přátelské setkání s dětmi se mění na noční můru, když neznámé nakažlivé zlo v dětech činí ze svých hostitelů zákeřné vrahy svých rodičů. Překvapivé, brutální, napínavé. Málokdy se stává, že film sleduji s otevřenou pusou. Podobnost s Orphan, The Brood, Village of the Damned. ()

kuznecov 

všechny recenze uživatele

vyhoďte dvd se všema těma Domama voskovejch figurín a různejma remakama (ty sou pro vaše babičky) a pusťte si tohle, tady se nůžky se střepama a propiskama zabodávaj pěkně hluboko a pocítíte to dost silně i vy. Podobnou atmosféru pamatuju snad jen při prvním shlédnutí REC. ()

Crazzynka 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem že už mě žádný horor nepřekvapí ale tohle mě dostalo. Některé věci mě doopravdy překvapily, a některé až znechutily. Režisér měl dobrý nápad a podařilo se mu vybrat i dobré obsazení... Po pravdě bych nechtěla poznat režisérovi děti protože odněkud tu inspiraci vzít musel. Ten konec se mi moc nelíbil protože se mi zdá že režisér ztratil tak trošku pointu toho filmu když to ta puberťačka chytne taky protože to už to pak může chytnout každej.. Ale to už jen můj osobní názor. Jinak doporučuji pro milovníky hororů ne tak moc pro rodiče s malými dětmi ;) :D ()

Skoveta 

všechny recenze uživatele

Námět byl hodně zajímavý a děsivý. Když si představíte, že se vás vaše děti snaží za každou cenu zmasakrovat a vám nakonec nezbyde jiná možnost než je zabít je strašná. Mám ale pocit, že si s tím tvůrci mohli dát větší práci. Boužel na mě příběh působí odfláknutě a předvídatelně. ()

Chobotano 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a celkem dobře udělané, ale že by to byl nějaký výjimečný kousek, to rozhodně ne. SPOILER: Pokud by to brutální dětské násilí bylo koncipováno jen jako logický důsledek pokrytectví a stupidní pseudolásky jejich rodičů, líbilo by se mi to mnohem víc než jakýsi záhadný virus či co to bylo. Vyznělo by to reálněji, dopad by byl mnohem tvrdší - a některým "moderním" rodičům by se možná rozsvítilo v zabedněných palicích... ()

Patrix000 

všechny recenze uživatele

Miluju deti v hororech jsou tak sebejiste a krvelacne a kdo by podeziral male dite že??to je to co ten horor dela hororem deti zacnou zabijet cool film fakt ani chvili sem se nenudil!! ()

subo.psycho 

všechny recenze uživatele

Po pravde nevedel som čo mám očakávať od tohto filmu..a vôbec sa mi nepozeral ľahko,vzhľadom k tomu,že som si ho pustil o pol noci ..Už od úvodných minút sa ma umocňoval strach a s napätím som pozoroval deti,ktoré napadol neznámy vírus,ktorý u nich podnietil vražedné sklony, spôsobovali zlo na,ktoré doplácali dospelí...inak oceňujem veľmi zaujímavý a originálny nápad..deti dokážu byť protivné a občas poriadne strpčiť matkám život...ale toto bol extrém..nedáva to logiku,.ale veľmi originálne..Pre mňa jeden z najlepších hororov roku 2008 :) ()

Kathleena 

všechny recenze uživatele

Mně to nesedlo. Rozjezd je přímo nekonečný, jediná sympatická postava umře na začátku filmu, takže už je vám pak jedno kdo bude další. Něco tomu chybí. Děti ale vypadají dost děsivě, to se povedlo. Závěr byl asi nejhorší, to, že se nakazí všichni, nevadí, ale proč tam byly ty cizí děti? Připomínalo mi to zombie epidemii, takže vlastně není kam utéct. Nuda. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Ano, zhruba půl hodiny před koncem se konečně začnete orientovat v hromadě silně dementních dětí, jejichž oblíbenou kratochvílí je blekotání do plastové pistole a otírání chrchlů do polštáře (přiřazení k rodičům trvá přibližně stejně dlouho). Ale vážně, ne že by tenhle britský kus byl vyloženě špatný, ale to, co na něm bylo nejmarkantnější, bylo to všudypřítomné dětské hýkání, které natolik trýzní smysly, že při pokusech o likvidaci těch, co jej vyluzují, nehne divák ani brvou. Nějak tu úplně chybí ten svíravý pocit děsu a viny, který tolik prýštil např. z ¿Quién puede matar a un niño? Tenhle horor není ani strašidelný, ale ani nudný, jen se úplně nepovedl. ()

martasdas 

všechny recenze uživatele

Natáčení s dětmi je vždy náročné a v některých ohledech dosti ošidné. Zde však tato malá, milá stvoření hrají hlavní roli a musím uznat, že způsob, kterým jsou vedeny je obdivuhodný. I když milá stvoření...v běžném životě a situacích možná. Ne však v tomto případě. Film s nepříjemnou, temnou a zneklidňující atmosférou. Však co je taky pro matku těžšího, než "muset" zabít děti svojí vlastní sestry?! No přeci "muset" zabít ty svoje. Opravdu napínavý děj, při kterém se až tají dech. Zvláště pak dlouhé záběry na rádoby nevinné pohledy malých zabijáků působí stísněně a znepokojivě. To vše dokresluje skvělá hudba a střih. Za mě rozhodně mezi 4* a 5*, pro dnešek se spíše přikláním k variantě číslo dva. ()

Reklama

Reklama