Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti jsem viděl kdysi jako malý kluk ve staré verzi. Byla sice hrozná, ale pořád lepší než tato. Marné dialogy, kterých bylo až příliš na to, aby byly vůbec děsivé, mi doslova rvaly uši. Nevím, jestli je to stupidním českým dabingem, nebo je pes zakopaný někde jinde. Nejspíš někde uprostřed kukuřičného pole. Z nostalgie 10% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to o čosi bližšie poviedke (áno, hádate dobre, konečne "správny" koniec), poteší rasovo zmiešaný pár (nie, že by na tom nejako extra záležalo, ale predsa len to príbehu dodáva vcelku zaujímavý imidž) a atmosféra kvázi vyľudneného poľnohospodárskeho mestečka uprostred letnej sezóny. Inak ale nejde o žiadny zázrak a akonáhle sa prestane hrať na atmosféru a zaútočia deti, začne to ísť s úrovňou celej snímky dole vodou. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Je to přece jenom televizní film, takže bych k němu měla být poněkud ohleduplnější. Ovšem, ohleduplnost jde v tomto případě bohužel stranou. Jedno podívání stačí. Dál tenhle film vyhledávat nebudu. Už ten začátek mě odradil. Chlapec co by kazatel v kovbojském olečku sice mluvil velice plamenně, ale bez jakýchkoliv emocí, které by diváky nebo respektive posluchča dokázaly strhnout. Příliš málo hororové a bez pořádné atmosféry. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to ještě šlo a mělo to náběh na horší průměr, přece jenom tam bylo trochu neznáma a ta tajuplnost působila chvílemi i ... no, strašidelně vyloženě ne, ale jisté napětí tam bylo. Co se z toho ale tak zhruba od poloviny vyklubalo, to mi moc nejde do hlavy. Chvílemi mírně obstojná hovadina. Nejlepší herecký výkon snad podal představitel Izáka, kterému jest možno některé věci odpustit, vzhledem k jeho malému věku, ale dvěma dospělým představitelům vzhledem k jejich výkonům nešlo nic jiného než smrt vůbec přát. Jediná docela dobrá věc na tomhle filmu byl zvukový doprovod, dětské chóry dodávaly tomuhle filmu aspoň malinký nádech hororovosti - jenže na to, aby se Kukuřičné děti mohly nazývat hororem či aspoň pokusem o horor to opravdu nestačilo. Zkrouhnout to tak na polovinu, vynechat spoustu zbytečného tlachání a mohl z toho být průměrný napínavější film. Bohužel ... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedná sa v podstate o skoro do bodky verné spracovanie knižnej predlohy. Verné a rutinné. Tvorcovia filmu síce odviedli relatívne slušnú remeselnú prácu pri adaptácii celkom dobrej poviedky, ale výsledok je k smrti priemerný. Aký má význam točiť film presne tak, ako bol pred tridsiatimi rokmi napísaný (v tenučkej poviedke!), pred 25 rokmi nakrútený a potom x-krát zopakovaný v pokračovaniach? Tridsať rokov opakovať ten istý trik sa nedá. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama