Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hodně známých herců. Stathamova vedlejší role je možná trochu zbytečná, ikdyž úplně na konci bude mít klíčovou roli. Ostatní herci mě celkem bavili, hlavní hrdina Sam Riley mě docela zaujmul. Film je opravdu napínavé psycho. Ale chybí tomu hodně, atmosféra, lepší hudba, nějaká akce atd. Hlavně začátek se dost vleče. Celkovej dojem není nejhorší. 60% = *** ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence s pistolema jen naznačí, ale zatím neprozradí, oč tu půjde. Po několika minutách, kde se moc nemluví, jen cestuje, začne divákovi pomalu docházet, co se bude dít. CITÁT - Narodil jsem se jen jednou a zemřu jenom jednou......... Celý ten závod byl docela vzrušující a to jsem koukal jen na televizi a nestál jsem v " ringu ". Dramatický příběh o tom, jak získat velké peníze, ale také jak přijít o to hlavní - život. Vincent je toho důkazem. Konec mě velmi překvapil - symbolické světlo v tunelu. Scénář - Gela Babluani a Greg Pruss. CITÁT - Dívejte se na žárovku.....až se rozsvítí.......... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom dobý dej, len škoda, že mu to polku filmu trvá kým sa rozbehne.Známi herci to moc nevytiahnú, pretože ich postavy sú mizerné a vlastne ani nemajú čo hrať (Stathama si predstavujem v úplne iných filmoch.Tu sa mu to vôbec nehodí).Koniec je na tom už o niečo lepšie, ale filmu to moc na kráse nepridá.Taký ľahký nadpriemer. 60% - 3* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Převládají rozporuplné pocity - předně se o ně zasloužil sám Sam Riley, který má po celou první třetinu výraz strávníka ve školní jídelně před konzumací koprovky, špenátu, červené řepy, fazolek na smetaně... (každý nechť si vybere dle vlastního odporu), dále "důležité" (ne)herectví Jasona Stathama, znásobené směšným tralaláčkem, Mickey Rourke, plnící úlohu slizouna se jménem, jehož postava je pro žánrový status zřejmě neodmyslitelná a v neposlední řadě kolísavá úroveň snímku, kdy nezáživný rozjezd končí úvodem do hry, aby se po jejím odmávnutí pokusil o návrat v mírně tragikomickém dojezdu... Opačné dojmy prezentuje nejluxusnější část snímku, kdy už sjíždění bohatých supů na akci, o které se na veřejných plakátových plochách nedočtete, smrdí hřbitovem a u diváka způsobuje nedokrvenost končetin z očekávání věcí příštích. A že se tam děly věci! Riley díky nim konečně našel uplatnění pro svůj výraz a Michael Shannon pro svůj talent - jeho ďábelský moderátor a hlavní rozhodčí ve hře o život a sázky byl největší hvězdou mého večera... A nakonec poučení pro pořadatele podobně laděných soutěží - pozor na elektrikáře, jsou totiž na napětí zvyklí :-) ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Hele Gélo, to byl tvůj nápad, natočit dvakrát stejnej biják? Ses přestěhoval do Ameriky a Robík Rodrigéz ti poradil, že jemu to prošlo? Nebo potřebuješ tu obsáhlou látku o olympijské disciplíně carských důstojníků řádně vytěžit? Ok, zvolíme variantu: " za víc peněz, míň muziky". Tohle to dává smysl, jedině v případě, že ti tam všichni ti borci pózovali za polívku. Čemuž konkrétně u pana bílého Stathama a černého Padesátníka nevěřím. Orgány uklidit, honírna zavírá. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama