Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman
Trailer

VOD (1)

Amazonky vedené královnou Hippolytou porazily boha války Arese. Ten je z příkazu Dia uvězněn na mystickém ostrově Themyscira, kde má být na věky střežen. O staletí později však na ostrově ztroskotá letadlo s americkým vojenským pilotem Stevem Trevorem. Zatímco Amazonky soutěží o to, která z nich doprovodí Trevora zpět do světa lidí, Ares uprchne. Hippolytina dcera, princezna Diana, která soutěž vyhraje, má tudíž na starosti hned dva úkoly - nejen dopravit Trevora domů, ale také dopadnout a znovu uvěznit Arese. Dobrodružství nové hrdinky Wonder Woman, která je obdařena silou Herkula, moudrostí Athény, rychlostí Merkura a krásou božské Afrodity, začíná... Animovanou dobrodružnou fantasy režírovala Lauren Montgomeryová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Superhrdinů je hodně, od Supermana počínaje a nevím, kým konče. Ale superhrdinek tolik není. Jednou takovou je právě Wonder Woman. S touhle komiksovou postavou jsem se setkala prvně díky šílenci Jacku Blackovi, který ji měl i své parodii na Pavoučího muže. Tenhle kreslený příběh by si zasloužil i jinou podobu. Roli válečnice by si mohla vystřihnout Angelina Jolie, Jordana Brewster nebo třeba Magan Fox. Žádná jiná herečka mě totiž nenapadá. Ovšem, i tak šlo o velice slušnou a povedenou akční jízdu, u které jsem se zase jednou pořádně pobavila. Takže, bez jakýchkoliv rozpaků dávám plný počet bodů. Wonder Woman si je zaslouží bez výhrad. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

To je tak jednou sestrelen amer. pilot kdoviproc nad Egejskym morem a dopadne na Themysciru. Bojovne Amazonky, jejichz je domovem, se rozhodnou ho dopravit zpatky domu, a vse zkomplikuje utek Area, boha valky, ktereho Amazonky jiz staleti vezni. Kdybych vzal v potaz, ze je to vlastne vsechno docela brutalni nesmysl, ktery navic poamericku vyuziva a meni klasickou reckou mytologii, bylo by to jen na solidni tri hvezdy. Presto dam o neco vic. Jednak je to komiks, takze nad logikou veci neni treba moc uvazovat. Jednak formalne je to slusne: animace se mi libi, hudba je perfektni (C. Drake je u DC asi nejlepsi skladatel) a voice casting taky. Misty je to i spravne humorne-feministicke. A predevsim je to zatim jedine filmove moderni zpracovani Wonder Woman, takze ani neni z ceho vybirat. Jako zmena od prevazujicich Batmanu a Supermanu je to prijemna podivana. I kdyz uznavam, ze je Wonder Woman docela podivny vymysl :) Ale budiz, ta starorecka omacka kolem nabizi zajimave moznosti. ()

Reklama

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu od DC Comics jsem před shlédnutím vůbec neznal, ale téma týkající se drsných sexy amazonek, provázané s řeckou mytologií a zasazené do současnosti mě rozhodně velmi zaujalo. Ty animované kočky vypadají fakt úžasně, nechybí spousta soubojů a několik vtipných rozhovorů. Zase jeden dobrý animák o superhrdinech. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Oproti Green Lanthernu se tohle muselo režisérce lépe natáčet, protože to pro ní mohlo být lepší téma než strážci vesmíru, kteří chrání zelenou lucernu.Hned úvod připomene proč máme rádi historické filmy jen je škoda, že tam není trochu krve, ale jinak pěkný otvírak.Poté přesunutí na ostrov, kde se ukazuje trénik jak ze 300.Představování postav, které jsou vytvořeny tak, aby útočili na smysli všech zůčasněných jsou dalším chytrým tahem režisérky a podpory myšlenky feminismu.Všechny mužské postavy jsou buď slaboši, úchylové nebo sobci.A celé to funguje a moc dobře baví do doby, než přijde nejhorší část filmu a tou je zavěrečná bitka, která postráda kouzlo úvodu a je přeplácaná.Jak už se tady zmiňovali lidé v komentářích Megan Fox by v roli Diany/Wonder Woman určitě vynikla a troufám si tvrdi, že část publika by to ocenila, problém by byl s tou zbylou časti publika,které mu by se nemuseli libit feministické naražky.Ale kdyby měl tenhle film někdo natáčet tak ať je to Zack Snyder nebo Kevin Smith, ale u nich by byl problém udržet film v PG13. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Wonder Woman neni prostě můj typ superhrdiny. Celý se to točí kolem feminismu a po x-té narážce už se to nedá vydržet. Akce je ucházející. Závěrečná bitva ve Washingtonu ze začátku vypadala náramně, jenže nakonec nebyla zabraná ve velkym měřítku, ale jen tak zmateně. Lauren Montgomery komiksy umí, ale Wonder Woman mě nikterak neuchvacuje. -"They're messing with Lincoln! Nobody messes with Lincoln!" ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je volně založen na prvním z příběhů komiksové série Wonder Woman "Bohové a smrtelníci" z roku 1987, jehož autory jsou George Perez, Len Wein a Greg Potter. (liquido26)
  • Etta Candy je rovněž postavou z komiksů o Wonder Woman, ale v současné době je zobrazována jako vojenská důstojnice s nakrátko střiženými vlasy, která se stala jednou z přítelkyň Wonder Woman. (liquido26)
  • Film měl premiéru v pátek 6. února 2009 na festivalu New York Comics Con. (liquido26)

Reklama

Reklama