Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

topi 

všechny recenze uživatele

Závěrečný souboj v zrcadlovém bludišti s hlavním padouchem je parádní, stejně tak vyřízení pár chlapíků Bolo Yeungem. Choreografie je úžasná, Bruce Lee byl prostě jenom jeden, to jeho kňučení nemá chybu a je velká škoda, že zemřel tak brzo. O vynikající hudební doprovod se postaral Lalo Schifrin, který má na svědomí např. The Amityville horor z roku 1979. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

15% - Ve světě, kde je největší ctností umět někoho pořadně zmlátit jsem se ocitnul fakt nerad. Snad je to tím, že mám jiné ideály, nebo je to tím že nemusím lidi, co do někoho kopou a hlasitě při tom piští, ale Drak přichází je pro mě pouze příběh několika omezenců, co se mlátí s jinými omezenci. Bruce Lee ve mně vzbuzoval tolik sympatie, že mi bylo úplně jedno, jestli rány dává, nebo dostává. Velmi špatný film, který ztělesňuje populární kult tupého násilí, a který Lalo Schifrin svou dobrou hudbou povýšil aspoň na jednu hvězdu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V jadre to je len obyčajná arénovka odohrávajúca sa v exotickom prostredí. A zo začiatku sa to snaží trochu štylizovať do Bondoviek, ale veľmi rýchlo sa chatrná zápletka premení na klasickú arénovku. Na filme sa už dosť podpísal vek. Hlavne na tempu filmu, ktoré je fakt pomalé, čo nemusím, ale jeho malým bonusom bolo aspoň to, že som si na začiatku vychutnal množstvo záberov na starý Hong Kong. Okrem pomalšieho tempa mi na filme najviac vadilo to, že Bruce tu nie je sólo hrdina, ale hlavné postavy sú tu hneď tri. John Saxon pôsobí ako taká kópia Conneryho a jeho postava ešte celkom zaujme, ale Jim Kelly je úplne mimo. No a bitky sú už tiež trochu za zenitom. Väčšinou len základné kopy a údery. Bruce sa vždy snažil o čo najefektívnejšie zlikvidovanie súpera a nejaké pôsobivejšie kaskadérske kúsky predviedli skôr oponenti potom, čo inkasovali od Bruca ranu. Tým a zároveň neohroziteľnosťou Bruceovej postavy sa najskôr neskôr inšpiroval samotný Seagal. Síce som v detstve Bruca príliš nemusel a tak som jeho filmy nesledoval, ale rozhodne mal výraznú charizmu. Typické neopakovateľné pohyby a gestá. A ten jeho pokrik pri úderoch, uaťááá, pár dní nedostanem z hlavy. Znalci HK hercov sa môže zabaviť počítaním budúcich hviezd v obsadení. Za všetkých spomeniem Samma, ktorý ma krátku bitku v štýle MMA s Bruceom v úvode. Toto je ten film, kde Bruce zabije Jackieho. Bolo Yueng konečne okrem svojich namakaných kôz predvedie aj niečo v bitkách. Trochu sklamaním je hlavný záporák Shih Kien, ktorý na Bruca evidentne nemá a tak si musí vypomôcť rôznymi trikmi. Najviac ma nadchla Brucova bitka s Robertom Wallom v ktorej Bruce predviedol neskutočne rýchle chvaty. Fakt veľká škoda, že Bruce zomrel tak skoro. Podľa mňa vo filmoch nestihol predviesť svoje schopnosti naplno. Výsledkom je solídna, výpravná ale trochu pomalšia arénovka. Stále to stojí za to, ale treba brať ohľad na vek filmu. 8/10. P.S: Ja ani nikto v mojom okolí Bruca nikdy nevolali Brukli, hm. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Nepřítel má jen představy a iluze, za kterými skrývá svůj skutečný motiv. Když zničíš představu, zničíš i nepřítele.“ Od zahraniční kinematografie z jednotlivých zemí nechci očekávat pouze variace na témata, styl a příběhy, pro jaké bych klidně mohl zůstat v domácí tvorbě, ale také možnost spatřit filmy doopravdy z jiného světa, pro danou kulturu typické či v rámci ní kultovní. Tohle je moje první filmová cesta do Hongkongu a přestože bojové akční filmy nepatří k mým vyhledávaným, musím říct, že tato „cesta draka“ mě od začátku velice bavila, prostředí i zápletka mě plně vtáhly. Příběh o nekompromisně tvrdé pomstě v podání legendy Bruca Leeho nenese v sobě žádné triky, s jakými by mohli dnešní tvůrci podobný film zahltit, zato přímo autenticky sehrané tvrdé boje vlastním tělem... drsné údery pěstí, bolavé kopance, tradiční asijské zbraně, to vše pro vykonání jedné odplaty, vše vrcholící v naprosto brilantní „zrcadlové“ pasáži. U některých skřeků a výrazů hlavního hrdiny asi nešlo jinak, než občas i pozdvihnout koutky úst směrem nahoru, ale přesto mám k tomuto filmu respekt a za ten zážitek se skvělou atmosférou a fascinujícími souboji dávám silné 4 hvězdičky. Hudba Lalo Schifrina také výborná. 85% (viděno v rámci "Challenge Tour 2021" – 30 dní se světovou kinematografií) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee pro mě nikdy nebyl herec, ale mistr bojových umění. Sledovat ho je pro mě víc než koukat na nějakou hvězdu, jak předvádí oscarový výkon. Škoda, že Bruce žil v době, kdy se všechno dělalo trochu jinak než dnes. Některé scény už nejsou tak působivé, boje nejsou tak dech beroucí, jeho chvaty nejsou neznámé a on sám už je tak velkou legendou, že i bez jeho filmů každý ví co uměl. Pravdou také zůstává, že jeho filmy jsou naprosto pitomé a přímočaré, ale to v jeho případě není tolik naškodu, ale je docela hloupé se 20 minut nudit a čekat na první chvaty.Je to ďábel v podobě člověka, co bohužel shořel příliš brzo než, aby vytvořil nějaký nezapomenutelný snímek, na který se budou lidé dívat i po 20ceti letech a nebudou se ani chvíli smát či nudit. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • V čase 1:28:42 prochází Lee (Bruce Lee) otočnými dveřmi, ve kterých je zapíchnuté kopí. Lee otáčí dveřmi a kopí se otáčí jeho směrem. Na druhé straně a po střihu je ale zřetelné, že dveře se otočili na druhou stranu, než při prvním záběru. Kopí se otáčí opačně. (Likan7)
  • Úvodní titulky filmu trvají 8 minut. (Witta)
  • Úvodní bitka ve které se objeví Bruce Lee a Sammo Hung, byla natočena až po dokončení natáčení filmu, na žádost Bruce Lee. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama