Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee v asijské sedmdesátkové (před)verzi Smrtonosné pasti s trochu jiným Brucem. Vážně nechápu, jak mně mohla po skončení snímku Drak přichází naskočit v hlavě tahle asociace. S Pastí to sice dějem moc společného nemá, ale snad jde o podvědomé propojení významu pro žánr. Opusťme ale mou nepovedenou paralelu u cesty a přejděme k filmu právě komentovanému. Oproti takové Cestě draka tady chybí humor. A protože ten mě nebral, uvítal jsem změnu. Z Enter the Dragon čiší posvátná nedotknutelnost (což se opět o Cestě draka, u níž jsem se řezal smíchy kde to šlo, říct nedá) a i když vysoký černoch, muž s bodci místo rukou ani Číňan s rameny širokými jako dospělý vůl, asi strach opravdovému mistru bojových umění nenaženou, ve filmu jde o platné charaktery a chytře vymyšlené zpestření. Když k tomu připočítáte sice předvídatelnou, ale zato dechberoucí, finální bitku v zrcadlové síni, jde o mistrovský kus. Váhal jsem nad pěti, ale protože se mi to nejlepší za těch pár hodin od záverečných titulků tak nějak vysublimovalo z hlavy, zůstávám na solidních čtyřech hvězdičkách. NOW I HAVE NUNCHAKU, YEA YEA YEA. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh stojí za starou bačkoru, ale všechno je to tak stylově a zručně zabalené, že mi to bylo docela jedno. Hlavně že Bruce Lee byl očividně ve formě a celý snímek je jeho neutuchající exhibicí. Já jsem se tedy nikdy v takovýchto filmech nevyžíval a znovu bych si to asi nepustil, ale na to jedno zhlédnutí jsem se vůbec nenudil. 75% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +herci, záporák, děj, některé hudební melodie -jinak je hudba již přežitek (vysoké tóny jsou odporné)/// Řekl bych že to je klasika a jeden z vrcholů kung-fu filmů. Tedy alespoň v tehdejší době. Dnes už je film zavát pískem času a ani Bruceovi techniky už dnes tolik neoslní. Přesto mě film dost bavil, zajímal a jsem rád, že jsem ho konečně viděl./// Celkem 78%/// ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $850,000Tržby USA $25,000,000Tržby Celosvetovo $90,000,000Bruce Lee v plnej paráde, v tomto prípade mi ale chýbajú odľahčenejšie scény potom by to bolo možno znesiteľnejšie a určite aj zábavnejšie ako to bolu vo filme Cesta draka, keď sa to bere vo vážnom duchu nie je to úplne ono. /60%/ ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Zápletku musí ocenit každý milovník akčních filmů .... zlý padouch, který byl dříve hodný a cvičil ho ten stejný mistr jako hlavního kladného hrdinu, přešel na temnou stranu síly. Navíc si zakoupil vlastní soběstačný ostrov na kterém zakázal veškeré pistole, aby se všechno vyřizovalo pěkně ručně a jako na potvoru zde postavil školu bojových umění se stovkami cvičenců. Mimoto jeho strážce zabil hlavnímu hrdinovi (také mistru bojových umění) sestru a navrch ještě pořádá turnaj BU na který přijedou mocní bojovníci. Hlavní klaďas je vyslán na turnaj se skrytými cíli, má například navázat kontakt s pohlednou tajnou agentkou a zjistit nějaké to info. Starý mistr dá našemu nadřenému klaďasovi moudrou radu, kterou využije kde jinde než ve finálním souboji s hlavním padouchem.... jak to asi dopadne, co myslíte ? Osobně jsem nic profláklejšího a "jasnějšího" neviděl, je tak zřejmé kam to směřuje, naštěstí v tomto snímku to není zápor, ale klad :). Bruce dá hned v první scéně najevo kdo je nejlepší a dva vedlejší hrdinové se v krátkých intro scénkách také neukazují jako nějaká ořezávátka. Samotný film je pak na bojovky skoupější než by se mohlo zdát, naštěstí Bruce je kurevskej frajer. Řada silně přehnaných keců a výcvikových rad, to k tomu zkrátka patří ... klasika, samozřejmě to nesmíte brát tak vážně :) (Imouse) . ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Snímka bola podľa rebríčka 500 najlepších filmov histórie magazínu Empire z roku 2008 zaradená na 474. miesto. (Peter-1307)
  • S rozpočtem 1 milion americkýh dolarů a výdělkem 200 milionů amerických dolarů se snímek řadí mezí nejvýnosnější tituly historie. (Jizni Tlapa)
  • Bruce Lee zemřel v Hong Kongu 3 týdny před premiérou filmu. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama