Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Síce tie filmy, kde útok končatinou sprevádza hlasité ,,švvhhh´´ a dopad na nepritela veľké ,tffff´´ už vyšli z mody, ale automaticky film, kde hrá Bruce Lee si zaslúži o hviedzu navyše.Je to taká klasika, zrovna toto je ten film, z ktorého sú známe Leeove fotky, ako je dorezaný po hrudi a tvári v súboji v zrkadlovej sieni. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nevidel žiaden film s Bruceom Lee. To preto, lebo ázijské bojové umenia sú pre mňa rovnaká zábava, ako sledovanie curlingu na olympiáde. Nakoniec som bol ale veľmi milo prekvapený a to hneď z niekoľkých dôvodov. Očakával som tuctový turnajový film, kde to pri záverečnom súboji natre neohrozený hrdina bezcharakternému silnému súperovi a pred tým si prejde niekoľkými kolami až do finále. Enter the dragon miesi umenie východného boja s takmer až Bondovskou zápletkou a primieša sa sem dokonca aj Drsný Shaft. Je to vrchol ľadovca kung fu filmov, ktorý som chcel vidieť kvôli zaradeniu medzi 1001 filmov, ale ktorý nie som ochotný hlbšie spoznávať. To prenechám fanatikom typu Tarantina, ktorí o nich potom môžu natočiť nejakú poctu pre zainteresovaného diváka. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "Way of the dragon" postrádá tento film humor, což je možná trochu na škodu... O to víc se však projeví Bruce Leeho silné charisma, které nepotřebovalo mnoho slov k tomu, aby si získalo diváky. Nevím sice proč, ale celý film se odehrává v prostředí ostrova, který jako by vypadlo z nějaké bondovky... Sám Lee hraje mnicha, který je vyslán jako tajný agent na tento ostrov, zjistit informace o zlém mnichu Hanovi, jenž právě pořádá turnaj bojovývh umění. To možná bondovku připomíná jen letmo, ale co teprv fakt, že Hanovým nejmilejším mazličkem je stejný druh kočky, s jakou se muchloval už Blofeld? S kočkou nebo bez, jediným problémem, který jsem s tímto filmem měl, byl právě zlý mnich Han... Celou dobu je kolem něj budována aura tajemna, divák tuší, že se jedná a velkého mistra bojových umění, a nakonec se z něj vyklube poťouchlý stařík, který kdyby místo ruky neměl pařát, tak by se Bruce Leeho nedotkl snad ani pohledem. Tak nějak jsem se asi těšil na podobný souboj, jaký Bruce předvedl ve Way of the dragon s Chuckem Norrisem - to byl Soupeř! Ale nic... i pře tuhle výtku se jedná o perfektní kung-fu film. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Výstavná skriňa fanúšikov ázijských bojových umení, kultu Brucea Leeho, znamenitých čísiel a tuctu klišé. Prakticky podobne konštelované ako Cesta draka, rozdiel je možno vo výbere lokality, ale mentalita filmu je so spomínaným súputníkom veľmi podobná. Až záver (tentokrát v hre na život a na smrť so zrkadlovým efektom) to tradične zachraňuje, lenže ani ten nie je bohvieako originálny (Dáma zo Šanghaja), takže hodnotím už žiaľ s väčším odstupom a bez citovej nadväznosti. P.S.: Fascinuje ma, ako úzka skupinka pracantov telocviční sa oblečie do civilu a rieši všetky svoje problémy týmto spôsobom :)). ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Zápletku musí ocenit každý milovník akčních filmů .... zlý padouch, který byl dříve hodný a cvičil ho ten stejný mistr jako hlavního kladného hrdinu, přešel na temnou stranu síly. Navíc si zakoupil vlastní soběstačný ostrov na kterém zakázal veškeré pistole, aby se všechno vyřizovalo pěkně ručně a jako na potvoru zde postavil školu bojových umění se stovkami cvičenců. Mimoto jeho strážce zabil hlavnímu hrdinovi (také mistru bojových umění) sestru a navrch ještě pořádá turnaj BU na který přijedou mocní bojovníci. Hlavní klaďas je vyslán na turnaj se skrytými cíli, má například navázat kontakt s pohlednou tajnou agentkou a zjistit nějaké to info. Starý mistr dá našemu nadřenému klaďasovi moudrou radu, kterou využije kde jinde než ve finálním souboji s hlavním padouchem.... jak to asi dopadne, co myslíte ? Osobně jsem nic profláklejšího a "jasnějšího" neviděl, je tak zřejmé kam to směřuje, naštěstí v tomto snímku to není zápor, ale klad :). Bruce dá hned v první scéně najevo kdo je nejlepší a dva vedlejší hrdinové se v krátkých intro scénkách také neukazují jako nějaká ořezávátka. Samotný film je pak na bojovky skoupější než by se mohlo zdát, naštěstí Bruce je kurevskej frajer. Řada silně přehnaných keců a výcvikových rad, to k tomu zkrátka patří ... klasika, samozřejmě to nesmíte brát tak vážně :) (Imouse) . ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Bruce Lee byl pokousán hadem, který střežil vchod do drogové laboratoře. Jedové žlázy byly však naštěstí odstraněny. (Epistemolog)
  • Film se původně natáčel bez zvuku, všechny efekty a dialogy se do filmu doplnily později. (Witta)
  • S rozpočtem 1 milion americkýh dolarů a výdělkem 200 milionů amerických dolarů se snímek řadí mezí nejvýnosnější tituly historie. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama