Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů s Leem. Předvádí komplexnost své osobnosti a neuvěřitelnou sílu a rychlost vzhledem ke své váze. Absolutně neskutečné je téměř dekapitační nahulení roundhousovým kickem s charakteristickým zvukovým projevem. Všechny ty grimasy, křik, postoje, držení rukou, poskoky, to prostě Leemu nikdo neodpáře, patří to k němu stejně jako mamutí kozy k Bolo Yeungovi... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej film založenej jenom na soubojich, na příběh se tady nebere moc ohled a taky podle toho je jednoduchej a přímočarej, jako vždy se jedná o nějakou pomstu atd., ale ani ta tady neni moc dobrá, v podstate to Bruce vyřídí během dvou minut a už se jen čeká na finalni bitku, která taky neni moc zvládnutá a je dost chaotická. Jediným kladem tohohle filmu je pár soubojů, který jsou dobře udělaný, v tom smyslu že vypadaj opravdově a jsou svižný, dokonce i ty ve kterých neni Bruce Lee. S nim je to samozřejmě ještě zajímavější a zase ukázal že je pekelně rychlej, ale to jeho pištění a houkání mi už šlo na nervy, ale aspoň je všude rozeznatelnej, když už nic jinýho ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V jadre to je len obyčajná arénovka odohrávajúca sa v exotickom prostredí. A zo začiatku sa to snaží trochu štylizovať do Bondoviek, ale veľmi rýchlo sa chatrná zápletka premení na klasickú arénovku. Na filme sa už dosť podpísal vek. Hlavne na tempu filmu, ktoré je fakt pomalé, čo nemusím, ale jeho malým bonusom bolo aspoň to, že som si na začiatku vychutnal množstvo záberov na starý Hong Kong. Okrem pomalšieho tempa mi na filme najviac vadilo to, že Bruce tu nie je sólo hrdina, ale hlavné postavy sú tu hneď tri. John Saxon pôsobí ako taká kópia Conneryho a jeho postava ešte celkom zaujme, ale Jim Kelly je úplne mimo. No a bitky sú už tiež trochu za zenitom. Väčšinou len základné kopy a údery. Bruce sa vždy snažil o čo najefektívnejšie zlikvidovanie súpera a nejaké pôsobivejšie kaskadérske kúsky predviedli skôr oponenti potom, čo inkasovali od Bruca ranu. Tým a zároveň neohroziteľnosťou Bruceovej postavy sa najskôr neskôr inšpiroval samotný Seagal. Síce som v detstve Bruca príliš nemusel a tak som jeho filmy nesledoval, ale rozhodne mal výraznú charizmu. Typické neopakovateľné pohyby a gestá. A ten jeho pokrik pri úderoch, uaťááá, pár dní nedostanem z hlavy. Znalci HK hercov sa môže zabaviť počítaním budúcich hviezd v obsadení. Za všetkých spomeniem Samma, ktorý ma krátku bitku v štýle MMA s Bruceom v úvode. Toto je ten film, kde Bruce zabije Jackieho. Bolo Yueng konečne okrem svojich namakaných kôz predvedie aj niečo v bitkách. Trochu sklamaním je hlavný záporák Shih Kien, ktorý na Bruca evidentne nemá a tak si musí vypomôcť rôznymi trikmi. Najviac ma nadchla Brucova bitka s Robertom Wallom v ktorej Bruce predviedol neskutočne rýchle chvaty. Fakt veľká škoda, že Bruce zomrel tak skoro. Podľa mňa vo filmoch nestihol predviesť svoje schopnosti naplno. Výsledkom je solídna, výpravná ale trochu pomalšia arénovka. Stále to stojí za to, ale treba brať ohľad na vek filmu. 8/10. P.S: Ja ani nikto v mojom okolí Bruca nikdy nevolali Brukli, hm. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee konečně v americké produkci. Legenda kung-fu je opět ve skvělé formě, snímek má zajímavou zápletku a i když už zde není Chuck Norris, tak Bolo Yeung (Krvavý sport, Dvojitý zásah) nám vše vynahrazuje, i přesto že nedostal tolik prostoru, jako v pozdějších filmech s Van Dammem. Legendární je dnes již nesčetněkrát napodobovaná (a úžasně napínavá) scéna v zrcadlové místnosti, perličkou je mini rolička tehdy mladého Jackieho Chana a smutnou kaňkou, že se hlavní hrdina nedožil premiéry tohoto filmu, který je dodnes považován za absolutní kult v kung-fu žánru. Samostatnou kapitolou je vynikající hudební motiv Lalo Schifrina (např. Drsný Harry, Křižovatka smrti), který dodává filmu skvělý říz. Povedený kousek a pro fanoušky Bruce Leeho a kvalitní akce - povinnost a dodnes skvělý zážitek. P.S. Na DVD je původní český dabing se Zdeňkem Podhůrským, z roku 1993. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Drak přichází, 666teen odchází. Celkem chápu, že mezi zpocenými vyznavači východňarských bojových umění (Jak Zlounovi Ukopnout Tykev V Letu, nebo Jak Zabít Malíčkem Typa V Županu) je to asi kult, ale Bruceho výraz byl po celou dobu tak uvěřitelný a hlavně oduševnělý, že jsem měl vážné obavy o jeho duševní zdraví. V okamžiku kdy začal vydávat zvuky mi došlo, že těch ran to hlavy bylo přesně tolik, aby mohl prodávat v trafice s jedním druhem cigaret. Další draky nebrat. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Ostatní alternativní tituly snímku byly Blood and Steel nebo Deadly Three. (Epistemolog)
  • Snímka bola podľa rebríčka 500 najlepších filmov histórie magazínu Empire z roku 2008 zaradená na 474. miesto. (Peter-1307)
  • Bruce Lee byl omylem při špatném načasování v souboji proti Bob Wallovi pořezán rozbitou lahví. Uměla láhev totiž nebyla k dispozici. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama