Reklama

Reklama

Vesmír

(seriál)
  • Česko Tajemství vesmíru (více)
USA, (2007–2015), 65 h 23 min (Minutáž: 43–89 min)

Hrají:

Erik Thompson (vypravěč), Michio Kaku, Brian Greene, Waleed Abdalati, Christopher McKay, Clifford V. Johnson, Lisa Kaltenegger, papež Benedikt XVI. (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(88)

Obsahy(1)

V celém vesmíru nenajdeme nic, co by se pohybovalo rychleji než světlo. Jeho paprsek cestuje rychlostí 300 tisíc kilometrů za sekundu a díky tomu dokáže třeba během jedné vteřiny hned sedmkrát oběhnout naši planetu. Kdyby se lidstvu podařilo tuto rychlost překonat, zřejmě by si splnilo jeden velký sen. Cestování časem ale zatím zůstává pouze přáním a nikdo nedokáže s jistotou říct, jestli to tak nebude napořád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Nethar 

všechny recenze uživatele

První série kompletně shlédnutá na Blu-ray discích. Výborný seriál o vesmíru, těším se na další díly. V první sérii jsem se zatím nedozvěděl nic moc převratného, co bych nevěděl, ale je to hezky zopakováno v jednoduché formě a s pěknými animacemi. Přístup je bohužel trochu takový americký, takže se tam často objevují popisy jako "extrémně nebezpečný", "neuvěřitelně kdovíjaký", apod., srážka se Zemí by byla smrtící (šance jedna ku tři sta miliardám), apod., ale rozumný člověk apokalyptické vsuvky nejrůznějšího ražení odfiltruje. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, viděl jsem díl o dvojhvězdí Slunce a Nemesis a dalších dosud neobjevených planetách na okraji sluneční soustavy. Ten byl hodně poutavý, a to i přesto, že představené hypotézy byly vysvětlovány mimo jiné za pomocí žonglování s hořícími kužely a s bowlingovou koulí a skákání na trampolíně :-) Rozhodně ale dokázal tento díl zaujmout a představené domněnky nebyly nijak hloupé... naopak, teď budu díky tomuto dokumentu hltat všechny informace o této problematice (odpověď je prý za dveřmi). Navíc mě tento díl nalákal na shlédnutí dalších dílů, které vypadají také velmi zajímavě. ()

Reklama

red_spirit77 

všechny recenze uživatele

Nemôžem dať päť hviezdičiek, lebo osobne si myslím, že zo 100% čo vesmír ponúka a vzhľadom na naše ešte veľmi málo vyvinuté technológie a myslenie, vieme o ňom, iba maličké zrnko oproti tomu čo má a môžeme sa aj vo veľa prípadoch mýliť, lebo je to ľudské. Každopádne aj to málo zatiaľ čo o ňom vieme je nesmierne fascinujúce a tajomné a všetci sa môžeme, iba tešiť, že sme súčasťou niečoho tak neuveriteľného, ako je vesmír samotný... ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

První série byla hodně dobrá, postupně ale kvalita s přibývajícími sériemi klesala a ta poslední nabízí jen senzacechtivé, katastrofické fantasmagorie. Průměr všech dílů je tedy tak na 3 a půl hvězdách, kvůli zběsilým a mým očím nepříjemným animacím, které provázejí celý seriál, jsem se ale rozhodla zaokrouhlit dolů. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Mé znalosti vesmíru bych definovala jako ubohé; zaznamenala jsem pouze skutečnost, že od dob mé působnosti na ZŠ bylo Pluto degradováno na trpasličí planetu. Tento dokument se mi postaral o jakýsi vědomostní astro-základ a hlavně o příjemně strávené páteční večery s šestiletým synem, jehož tvůrci pro změnu postrčili k předsevzetí státi se vědcem. Účel byl tedy stoprocentně splněn. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V seriáli často vystupuje astrofyzička Amy Mainzer z NASA. (Autogram)

Reklama

Reklama