Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Nepřekvapuje tě, že vaše hudba spojuje tolik lidí z tolika odlišných kultur? Vždycky se najdou děti, jedno z jaké kultury, které si chtějí stoupnout a zařvat si. A my k tomu dodáváme ten doprovod." - Bruce Dickinson ...Sam Dunn, věrný, metalový fanoušek a taky průvodce po Německu, Brazílii, Japonsku, Indii, Číně, Indonésii, Izraeli Dubaji. Každá kultura má co nabídnout. Každá myšlenka vychází z duše metalových fandů. Dokument nadupaný samýma skvělýma kapelama!! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nijaký dokument o metale ale i o inom hudobnom štýle nemôže nikdy dosiahnuť dokonalosť! Prečo? Lebo sa natáča. Kamery nútia ľudí robiť zo seba nikoho kým niesú. A strčte kameru pred metláka. Ukáže povestné gesto, zaručí a vyplazí jazyk. Tento dokument nám dokázal, že toto správanie je uniformné po celom svete. (Fór na začok.) Metal je nástrojom globalizácie! V tomto duchu sa nesie celý dokument, ktorý nás zavedie do zdanlivo nemetalových a exotických krajín. Od Sepultúrie či pardon Brazílie, kde je je undergroundová scéna dôsledok demokracie, cez pokytecké Japonsko v ktorom sa 35 kilová Japonka po trojsekundovom prejave spomenutom v úvode sa chichotaním stratí zo záberu až po islamistické krajiny, kde je metal dokonca zakázaný zákonom, ale prežíva. Rozhovory s celosvetovými legendami či lokálnymi priekopníkmi metalovej scény spolu so záznamami z koncertov umožňujú divákovi aspoň nahliadnuť do situácie v akej sa nachádzajú. Mne ako punkáčovi s metalistickou minulosťou prešli niekoľko krát po chrbte zimomriavky. Či sa už jednalo o kultové hudobné podmazy, alebo stotožnenie sa z 30 000-mi Indami a opätovné si pripomenutie pocitu z môjho prvého koncertu. Dokument nielen pre metalistov, o tom že si musia vážiť aj to čo tu je, lebo mohlo byť horšie! \m/_ ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn se vydal do netradičních míst světa, alespoň tedy co se metalové hudby týká, aby provedl sondu, jak že to tady vůbec s tímto stylem muziky je. A my se díky tomu z první ruky dovídáme spoustu zajímavostí a spojitostí přímo od domorodců. V tom já vidím největší přínos, protože o metalu vám obecně může vykládat kdejaký expert, jenže stejně poutavě (ba možná i víc) dokáže vyprávět obyčejný fanoušek. 90 % Oblíbená část- dotaz na Armina (Írán), zda někdy viděl něco podobného jako nasprejované logo Slayer ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak se mám vyjádřit......Jsem ohromen tak vynikajícím dílem. Autor procestoval opravdu značnou část světa, aby se zblížil s metalovou kulturou v zemích, kde bych to ani já sám nečekal. Taková Indie a Indonésie, Arábie a Čína... Je to neskutečné... Dokonce i Izrael... Což mě na jednu stranu rozesmálo. Neboť tak samozřejmě nesmělo chybět naříkaní židů o "zvěrstvu holokaustu". Jako odpověď na to byla zmínka o mých velmi oblíbených Burzum a Vargu Vikernesovi. Pro mě je velké mínus, že se o severském Black metalu autor zmínil pouze při takové situaci. Přitom právě severský Black Metal má v historii metalu své velké místo. Ale I tak jsem v žádné případě nebyl zklamán. Dokument měl opravdu grády. Rozhovory se známými osobnostmi jako Tom Araya, Lars Ulrich, Max Cavalera a Bruce Diskinson, byli pravdovou perličkou autora, který je skutečně možná tím největším fanouškem metalu na světě. Už jen kvůli tomu co se mu podařilo a co dokázal. Ukázat metal ze všech stran a procestovat kvůli tomu celý svět. Metal je i pro mě neodmyslitelnou součástí života pocílitl jsem opravdu obrovsé nadšení při sledování. I přes absenci o severském Blacku, dávám v každém případě za 100% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád metal, ale musí být melodický nebo nejlépe symfonický promíchaný třeba i s tradičními nástroji daného státu. Folklorní nádech já miluju stejně jako tyto kapely = Nightwish, Korpiklaani, Within Temptation, Kiuas, Hammerfall. Tady se však jednalo skoro ve všech případech o heavy nebo death metal, kde se jen řeže nesmyslně a nerytmicky do nástrojů a lidi mlátí hlavama na všechny strany. To už je podle mě na hraně hudební snesitelnosti. Pozitivně hodnotím konfrontaci metalu s politicko-náboženským vystupováním daných států. Negativně hodnotím úzkou zaměřenost dokumentu a především absenci návštěvy Finska - Mekky metalu. 60% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama