Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

O Global Metalu jsem se dozvěděla přes Tang Dynasty, takže zjištění, že metal se poslouchá a hraje i tam, kde by ho člověk vůbec nečekal, pro mě překvapivé není... (Čínskou rockovou a metalovou scénu pozvolna - velmi pozvolna, protože s jedním dobrým albem vydržím kolikrát týdny až měsíce - objevuju už pár let...) Nicméně jsem téhle hodince a půl filmového materiálu velmi vděčná za spoustu zajímavých tipů pro download sessions během dlouhých zimních večerů a možná ještě vděčnější za to letmé setkání s metloši celého světa. Headbangers of the world, unite! ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Další zajímavej dokument Sama Dunna, tentokrát o tom jak metal propojuje rozdílné kultury celého světa, nehledě na náboženství, barvu pleti nebo cokoliv jiného. Dokument obsahuje rozhovory s fanoušky a záznamy vystoupení kapel v různých koutech světa: Brazílie, Japonsko, Indie, Čína (podle mě nejzajímavější), Indonésie, Izrael a Střední východ. Závěrečných 5 minut je momentem, na který navazuje Dunnův nejnovější dokument Iron Maiden: Flight 666, který rovněž doporučuju ke shlédnutí. Na závěr slovy JP: United, united; United we stand; United we stand one and all! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Dokument sice začíná na Německém Wacken festivalu, ale to je jen tak okrajově. První, opravdová, zastávka je BRAZÍLIE a tamní Rock in Rio. Země pláží, fotbalu, sambi, Sepultury a Heavy Metalu. CITÁT - (MAX CAVALERA) - Tohle je má země. Tady jsem vyrostl, zde hrajeme na největším stadioně světa............. Zastávka druhá JAPONSKO - Tokyo. CITÁT - (SAM DUMM) - Vole, tohle je tedy obrovskej systém metra........... Otázka na téma, co se stane s metalovým vzdorovitým duchem, když se spojí s Japonskou kulturou ? Příkladem jsou určitě skupiny Visual K nebo X-Japan. Zastávka třetí INDIE - Mumbai - Bollywood. CITÁT - Všechny Indické děti poslouchají remixy..........- nebo Metal. Příklad skupin - Prakald nebo Bhayanak Maut. Zastávka čtvrtá Beijing - ČÍNA. Čína je domovem 20% lidské populace a asi 90% výroby Metalových triček. Vlnu Metalu tu zvedla skupina Tang Dynasty. CITUJI - V Číně jsem našel Metalovou scénu, která vytváří tu nejtemnější a nejextrémější hudbu, kterou jsem na své cestě slyšel : Sam Dumm. Příklad skupina - Ritual Day. Zastavení páté Jakarta - INDONÉSIE. Jedna z nejchudších zemí s největší muslimskou populací na světě. Ikdyž v Indii a Číně ještě nebyl žádný velký Metalový koncert v Jakartě i přes tvrdou diktaturu již několik koncertů proběhlo. Existuje i místní Metalová scéna. Příklad - Siksakubur nebo Seringai. ZAJÍMAVOST - Zatím co byl v Evropě Metal postrachem komunistů, jako kapitalistická metla je v Indonésii brán metal jako komunistická hudba. CITÁT - Po koncertě Metallici v roce 1993 diktatura zakázala všechny Metalové a Rockové koncerty. Až do roku 1998 do Velké revoluce. CITÁT - Skupina Tengkorak se snaží svou Metalovou hudbou vyjádřit nesouhlas proti kapitalistickým zemím.......... Zastávka šestá Jerusalem ISRAEL. CITÁT - Víc se bojím života........... Israelský Metal je dobře poznat ze skupin Arallu nebo Salem. Hodně se tu omílá kontroverzní píseň skupiny SLAYER "Angel of Death". Setkání sedmé mělo být v IRÁKu, ale dokumentaristi nedostali vízum ani žádné jiné povolení vstupu do země. CITÁT - (SAM PENN) Škoda, z této země jsem dostal nejvíc e-mailů od Metalovejch fanoušků.......... Setkání osmé Dubai ARABSKÉ EMIRÁTY. Desert Rock - Jediný Metalový festival na Středním Východě. Tady to žije. Zastávka poslední nás zavede zpět do Indie, kde proběhne historicky první Metalový koncert v této lokalitě. Tím poctěným jsou Iron Maiden. CITÁT - Metal lidi spojuje, nehledě na jejich kulturní, politické nebo náboženské vyznání.......... Naprosto jedinečný dokument o globálním Metalu *****. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som si už takmer istý, že som videl všetko. Muslim počúvajúci metal? Alebo muslim hrajúci v bielej rovnošate? No vau! India, Indonézia, Arabské emiráty, Japonsko, Čína, Brazília (má metalový veľkoobchod - mohli by postaviť aj u nás). Sam Dunn so svojím štábom prešiel drvivú väčšinu miest, v ktorých by si bežný laik len sťažka vedel predstaviť metalovú kultúru. Po všetkých tých sračkách, ktoré som mal možnosť vidieť, môžem len prehlásiť - vďaka Bohu za slobodu prejavu v našej krajine. Viem, že demokracia tiež nie je zrovna dokonalá, ale aspoň nezažívame to čo naši "headbenger" bratia z Blízkeho východu. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak se mám vyjádřit......Jsem ohromen tak vynikajícím dílem. Autor procestoval opravdu značnou část světa, aby se zblížil s metalovou kulturou v zemích, kde bych to ani já sám nečekal. Taková Indie a Indonésie, Arábie a Čína... Je to neskutečné... Dokonce i Izrael... Což mě na jednu stranu rozesmálo. Neboť tak samozřejmě nesmělo chybět naříkaní židů o "zvěrstvu holokaustu". Jako odpověď na to byla zmínka o mých velmi oblíbených Burzum a Vargu Vikernesovi. Pro mě je velké mínus, že se o severském Black metalu autor zmínil pouze při takové situaci. Přitom právě severský Black Metal má v historii metalu své velké místo. Ale I tak jsem v žádné případě nebyl zklamán. Dokument měl opravdu grády. Rozhovory se známými osobnostmi jako Tom Araya, Lars Ulrich, Max Cavalera a Bruce Diskinson, byli pravdovou perličkou autora, který je skutečně možná tím největším fanouškem metalu na světě. Už jen kvůli tomu co se mu podařilo a co dokázal. Ukázat metal ze všech stran a procestovat kvůli tomu celý svět. Metal je i pro mě neodmyslitelnou součástí života pocílitl jsem opravdu obrovsé nadšení při sledování. I přes absenci o severském Blacku, dávám v každém případě za 100% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama