Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

heyda 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost porovnat tento soutěžní fenomén v různých zemích a musím říct, že ten náš je hodně odlišný. Především díky Vladimíru Čechovi, který dokážě člověka natolik zblbnout, že už si ani není jistý, jestli byl Křemílek a Vochomůrka nebo Křemílek a Cipísek :-D:-D...chci tím říct, že v zahraničí ty peníze jsou docela snadno nabyté, protože moderátoři vám do toho nekecají. Tady to bylo tězké nejen na vědomosti, ale i na psychiku, vůli a také víru ve své vědomosti. ()

jakub.bystra 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale musím říct, že taky hodnotím pouze první díly s Vladimírem Čechem. Když tento pořad moderoval on, tak se na něj díval opravdu celý národ a Nova měla historickou sledovanost. O těch dalších nemá cenu psát, nikdo z následujících moderátorů nebyl ani ze čtvrtiny tak velká osobnost, jako právě Čech, který dokázal všechny neuvěřitelně napnout a taky rozesmát. Jaká škoda, že už mezi námi není, takových lidí je velká škoda, budiž mu země lehká.. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Až se divím, že jsem to tady ještě nehodnotil, protože to považuju za nejspíš nejlepší vědomostní soutěž s nemalýma výhrama. Samozřejmě, že svůj podíl na tom měl i V. Čech, ty následující náhrady za něj, to už bylo jenom takový zbytečný prodloužení, ale nemůžeme zase kvůli tomu shodit celej pořad. Když to opravdu srovnám s jinýma soutěžema, tak tahle je naprosto zlatá. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší soutěž jakou ČR zvládlo vyplodit. Je zajímavé jak moc záleží i na moderátorovi, když se toho chopil Martin Preiss, tak už mě tolik nezajímala, ani nebavilo. Navíc si myslím, že je důležité, aby člověk dokázal o druhém udělat vlastní názor nikoliv podle vzhledu, ale podle charakteru, chování a vzdělání, které k životu patří. Je příjemné mluvit se vzdělaným a vychovaným člověkem, než s primitivem, který ničemu nerozumí a ovšem se hádá. ()

topol999 

všechny recenze uživatele

Nyní to opakují na tv Telka a musím říct, že i když jsem většinu dílů už viděl, tak se vždycky znovu podívám na to, jak se Vladimír Čech se smíchem pouští na lov soutěžících. Navíc z každé prkotiny udělal dobrý fór, a nikdy při tom nebyl trapný nebo netaktní. Za to mu náleží velká pochvala a nynější moderátoři by se od něj mohli učit. S Preissem jsem viděl asi 2 díly a bylo to na zvracení. Hejma byl taky o ničem, Se Šmuclerem se to trochu zvedlo, ale i přesto nic objevného to nebylo... Hodnocení se stahuje pouze k V. Čechovi: 91% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)
  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)
  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama