Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší soutěž jakou ČR zvládlo vyplodit. Je zajímavé jak moc záleží i na moderátorovi, když se toho chopil Martin Preiss, tak už mě tolik nezajímala, ani nebavilo. Navíc si myslím, že je důležité, aby člověk dokázal o druhém udělat vlastní názor nikoliv podle vzhledu, ale podle charakteru, chování a vzdělání, které k životu patří. Je příjemné mluvit se vzdělaným a vychovaným člověkem, než s primitivem, který ničemu nerozumí a ovšem se hádá. ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Charismaticky pan Cech a Nova, ktera "prisla" se soutezi, kam se kdokoliv mohl prihlasit a pokusit se vyhrat velke penize. Kazdy z nas urcite znal nekoho, kdo mel pribuzneho nebo aspon kamarada ci znameho, ktery se hry zucastnil... Stalo by to tak za 3 hvezdicky. Pak se to ale tak nejak ohralo a neozivila to ani zmena moderatora a stejne to dal byla nuda nuda, sed sed, odpad odpad... ()

Reklama

Burrows 

všechny recenze uživatele

V počátcích byl "Milionář" mou oblíbenou televizní soutěží, která nepostrádala tu správnou dávku napětí, nervozity a nejistoty. Postupem času díky rutině a především změnách moderátorů mé sympatie radikálně klesaly. Z Chcete být milionářem se stal kult, který inspiroval i oscarový snímek roku 2009. A to se žádné televizní soutěži dosud nestalo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Začínalo to slibně, konečně nějáká pořádná soutěž v TV, říkal jsem si. Systém byl slušně promyšlen, atmosféra zejména díky hudbě napínavá a Vladimír Čech zvládal moderování s přihmouřením oka na jedničku. Jenže kouzlo časem pozvolna vyprchávalo, holt stereotypu se v této branži vyhnout nelze, a k oné proklamované výměně moderujících jsem se ani nedostal. Jen podle toho mála, co jsem později koutkem oka zahlédl, mohu potvrdit, že po Čechovi šla soutěž už úplně do hnoje... 5/10 ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Díky vynikajícímu a neokoukanému (dnes již bohužel zesnulému) Vladimíru Čechovi si získala tato novácká adaptace celosvětově úspěšné soutěžní "show" široké spektrum svých přívrženců, hlavně mezi důchodci a ženami v domácnosti středního věku. Verdikt: než se člověk nasytí, tak 3* a 70 %, poté již ale 2* a 60 %. Bohatě stačí vidět pár dílů a už vůbec nemá smysl sledovat opakování této soutěže na stanici Telka. PS. Soutěž byla koncipována tak, aby si nikdo nemohl odnést dvě nejvyšší možné výhry: 5 000 000, natož pak 10 000 000. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)
  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)
  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama