Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

sud 

všechny recenze uživatele

Clint má na svém kontě jistě lepší filmy a podobné zápletky jsme viděli mockrát, ale i tak tihle "Prohnilí po eastwoodovsku" stojí za dvě hodiny divákova času. Především je to díky velkému množství akce (úvodní honička na dálnici si v počtu rozbitých aut nezadá s Kobrou 11) a skvělým hercům, kde kromě standartně skvělého Clinta zaujme Charlie Sheen, jehož přeměna ze zelenáče v mazáka nemá chybu a Raul Julia slizké záporáky prostě uměl. Navíc jako bonbónek poměrně pikantní erotická scéna. 80%. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Clint je prostě klasik a Nick Pulovski, seržant jemuž zabijou parťáka, je v jeho podání k sežrání. To by snad ani nebyl film s Clintem, kdyby se nevydal na odvetnou výpravu. Slušně se mi zamlouval i Sheen v roli nového Pulovskiho partnera. Nechyběj samozřejmě ani momenty, u kterejch se člověk pobaví. 70 % Edit: stáhnutí o 10 procent Oblíbená část- doutníky na letišti ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akcny buddy movie je pre Eastwooda netradicny zaner, ale v tej dobe bol tento typ filmov v kurze, tak sa mu nevyhol ani on a dopadlo to celkom solidne. Eastwood tu vlastne hra znova drsneho Harryho Callahana akurat mu zmenili meno. Po nevydarenej akcii vyfasuje noveho partaka Charlieho Sheena, ktory ru hra taku divnu postavu. Prvu polovicu je dost nezaujimavy jak sa neustale zoziera kvôli mindraku z mnulosti a snahe uniknut z nalinkovaneho zivota bohatych rodicov. Ale aj mimo jeho otravneho motivu je prva polovica filmu strasne pomala a nie a nie sa rozbehnut. K tomu konecne dôjde az v druhej polovici v ktorej sa koncen poriadne k slovu dostanu akcne sceny. Väcsina z nich je po kaskadrskej stranke pôsobiva, ale su nasnimane tak tuctovo, ze nakoniec ziadne z akcnych scen poriadne neohuri. Ukazkovym prikladom je uvodna velkolepa nahanacka v ktorej zlocinci z kamionu spustaju na Eastwooda osobne auta. Je to tak nezazivne nasnimane az to nudi. Pritom rovnaku scenu o par rokov neskôr natocil Michael Bay v Bad Boys 2 a je z toho nezabudnutelny zazitok. Akurat ma napadlo, ci Bad Boys 2 obsahuju aspon jednu akcnu scenu, ktora by nevykradala ine filmy, hehe. Sklamanim je aj slaba chemia medzi ustrednou dvojkou. Cely film si idu skôr solo sami za seba. Ale Eastwood aspon hadze suche hlasky a Sheen sa snazi v akcnych scenach. Potesi aj kvalitny zaporak Raul Julia. R-kovy rating a nekompromisne skoncovanie so zaporakmi ake sa dnes uz nenosi. Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam. Takze celkovo aj ked ma film dost hluchych miest a po rezijnej stranke to nie je tak uchvatne ako top akcniaky, tak je to stale solidny nadpriemerny buddy movie a pre Eastwoodovych fanusikov povinnost. 6/10. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood a Charlie Sheen, jako policejní kolegové v dnes již trochu pozapomenuté buddy-movie, no čekali byste to? Zaručeně vás ale dostanou. Eastwood obsadil mladého Sheena do takřka hlavní role (v závěrečné půlhodině, rozpoutá zelenáč nad městem doslova peklo, aby zachránil svého parťáka - hlavně ohnivá scéna v baru je skvělá) a to se ukázalo jako výborná volba. Oba herci si na plátně parádně rozumí a Clint zde natočil asi nejzábavnější a nejvýbušnější akční snímek své bohaté kariéry. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Čirá pomstychtivá detektivka zpestřená osobními frustracemi hlavní postavy. Typicky hollywoodská akce působí jako pěst na oko( zejména skok autem na střechu následujíce pádem do skladu). Scénář je naprosto rutinní věc bez trochy důmyslu. Ačkoliv ve filmu takového rázu je to vcelku přehlédnutelný aspekt. Eastwoodovi šlo především o zábavu a z tohoto hlediska byl účel filmu splněn výbornou. Kadence sarkastických hlášek je uspokojivá a nasrané pózy hlavních představitelů jsou rovněž humorné. Kontrole se vymkla snad jen nucená soulož únosce s rukojmím. Přesto má Zelenáč šarm a v rukávu několik es v podobě výtečných gagů. Pro fandy neodkladná záležitost. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • V tomto filmu se objevilo mnohem vice kaskadérů (87), než herců (37). (Sinecod)
  • K natočení závěrečné přestřelky mezi Pulovskim, Ackermanem a zloději aut bylo použito letiště v San Jose. (ClintEastwood)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama