Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Eastwooda mám rád...je to starý drsňák:):) V tomto filme už naozaj je, ale stále vie byť presvedčivý a jeho ksicht ešte stále vyzerá ako z kameňa:) Príbeh sa odohráva počas 12 hodín, ktoré chýbajú do popravy väzňa za zločin, ktorý nespáchal..teda aspoň to tvrdí on. A novinár Steve Everett cíti, že v tom prípade niečo smrdí, a tak sa pustí do pátania na vlastnú päsť a na poslednú chvíľu. Everett pritom nie je žiadny bezúhonný hrdina, ale starý sukničkár a alkoholik, zanedbáva svoju rodinu a spí s kolegovou manželkou. Aj napriek tomu sa snaží urobiť aspoň jednu správnu vec. Eastwood ho zahral celkom v pohode, nemal som mu problém uveriť. Aj to jeho balenie žien som bral s nadhľadom...veď ktorá by odolala Clintovmu šarmu:) Dej je svižný, s ubúdajúcim časom pribúdajú pochybnosti, vynárajú sa nové dôkazy a samozrejme rastie napätie, kedy dúfame, či to ten Everett nakoniec stihne. Jediné čo mi tam trocha škrípalo bola záverečná naháňačka s policajtami. To si mohol odpustit..ale inak veľmi slušný thriller / dráma. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné. I když dost předvídatelné. Začíná mě hrozně štvát jednotvárnost rolí Eastwooda. Přítel si teď pouštěl asi tak dvacet jeho filmů a já je sledovala jen jedním očkem a nestojí mi ani o hodnocení. Důvod je právě ten, že Eastwood je sice dobrý herec, ale příliš často má jednu povahu, která se ve filmech opakuje tak často, že mi to leze na nervy. Každopádně tenhle film mě o trošku zaujal více než ty ostatní, protože mě tak nenudil a protože mě zajímalo, kdo je vrah. Průměr. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Když pominu skutečnost, že jeden výborný novinář (Eastwood) zjistí za necelý den něco, co se nepodařilo vyšťourat obhájcům, policistům a ostatním novinářům během jednoho, šest let sledovaného případu - není z mého pohledu mnoho co vytknout. Možná ještě závěrečných 15 - 20 minut bylo značně přitaženo za vlasy, ale jinak se mi Pravda zabíjí líbila. Zejména společné výstupy Jamese Woodse a Clinta Eastwooda byly skvostným představením, až mě nakonec mrzelo, že Woodsova úloha ve filmu nebyla delší. Obsazení Isaiaha Washinghtona bylo také výborným tahem. Jako vězeň očekávající brzkou smrt byl uvěřitelný a politováníhodný. Debatovat nad Eastwoodovou hvězdou nemá asi smysl - hraje to co mu nejvíc sedí a kde nemůže šlápnout vedle, prostě starý dobrý Clint před i za kamerou. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je sice fakt, ze podobnej pribeh tu uz byl hodnekrat a absolutne nicim neprekvapi, navic tu je spousta zbytecnejch (nudnejch) jakoze dojemnejch scen, nejaky ty nelogicnosti a film by se dal klidne o pulhodiny zkratit. Jenze Clint ma proste charisma, takze mu clovek musi fandit a zaroven je film docela napinavej, i kdyz je vicemene jasny, jak se to bude vyvijet. Co je na filmu jednoznacne nejlepsi nema paradoxne s celym pribehem nic moc spolecnyho, jsou to super zabavny slovni prestrelky mezi Woodsem a Clintem, kterej tu je tak vostrej, ze zastini i Clinta a bohuzel ma jen minimum prostoru. Sice se nejedna o buhvico, ale me se to proste libilo, slabsi 4*. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Daleká cesta za spravedlností. Sympatický odsouzený a chraplavý spasitel, oba ke svým údělům přišli jak slepí k houslím. Příběh se dlouho kodrcá prašnou cestou plnou hrbolů, až ke konci najede na prázdnou dálnici a pořádně práskne do koní. Pokud se probudíte, dodíváte se s pocitem, že ten film stál za to. Jen si jaksi nebudete s to vybavit, jak to začalo a pokračovalo, ale co už… ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)
  • Ve filmové adaptaci je hlavní hrdina starší než v knižní předloze - v Klavanově románu bylo hlavnímu hrdinovi třicet pět let, zatímco Eastwoodovi v tomto snímku táhlo na sedmdesátku. Dalším rozdílem mezi filmem a románovou předlohou bylo dějiště: román se odehrává v Missouri, film v Oaklandu v Kalifornii. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama