Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Finové natočili krásný příběh o tom, jak ve Finsku vznikly Vánoce. Sice bych řekl, že americké dítě by určité momenty ve filmu nedalo, ale já byl hodně spokojený. Překvapením pro mě bylo, že film legendu o Vánocích vypráví v postupných časových posloupnostech, takže za 77 minut filmu stihnou odvyprávět příběh dlouhý tak půl století. Já byl ale spokojený. Atmosféra krásná, příroda nádherná a kdo ví, jak ve Finsku slaví Vánoce, nemůže se na Nikolase a jeho podobu se Santou Clausem zlobit. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

o čem příběh je,se píše v tiráži.Ve mě zanechal neskutečný dojem.mysteriozní exteriéry které navodily atmosféru pohádky.Pravá atmosféra prostředí ,kde vznikala legenda.Scénář 77 minutového filmu psali tři scénáristé.trochu pokulhávali maskéři ale to jsou detaily ,třeba když Nikolase objímal při loučení stařec který měl pěstěné ruce mladé ženy.Ale to nemůže ubrat ani molekulu z celkového dojmu.Přesně takhle u mě zanechal dojem i film o tom, jak vznikla legenda o Lochnesské příšeře.Anebo film Louskáček.V takových rovinách by měly být vyráběny filmy pro děti.Ukázat soudržnost,sílu přátelství a lásky.Ne bombastické lítačky plné ohně a záště a krve...ze kterých mají děcka noční můry.Pak není problém zkopat kamaráda... ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Film postavený hlavne o rozprávačovi a svätému Mikulášovi. Prečo finský film? To neviem, ale ak by sa do toho filmu pridalo lepšie vyobrazenie príbehu a hlavne kvalitnejší záver. Aspoň tá dľžka filmu je obstojná a nebudete sa dlhšie nudiť ako jednu hodinku. Myslel som že legenda bude oveľa lepšie natočená hlavne vďaka skvelým ohlasom. Ale nájdu sa aj takí ktorých film nezaujal a ja patrím práve k nim 2* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vánočně kouzelný příběh, jako by se vyprávěl sám. Absoluitní dobrota soustředěná navždy do postavy St. Nicholase musí vyvěrat z utrpení, takový už je náš svět. Proto vyprávění začíná tou nejdrastičtější tragédií - ztrátou obou rodičů a malé sestry, aby v pozdějším životě vypravěči mohli rozvinout příběh o neředěné dobrotě. Prostě dokonalá stavba, která pak unese humor i slzy a dojetí. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

1. prosince, 1. adventní neděle, 1. čokoládka z kalendáře (btw. úplně hnusná, musím si koupit vlastní adventní kalendář, babičky holt nekoukají na obsah čokolády).... tak mě napadlo, dám si nějaký vánoční filmík. Uvařila jsem si mléko, do toho nasypala veškerou tu hnusnou čokoládu ze zbylých 23 dnů (vážně, zítra musím jít koupit nový, na tenhle nehraju) a sedla si k tomuto malému zázraku. Nebudu tu komentovat otřesné herecké výkony, ani jakýkoliv nedostatek. Jedno je totiž důležitější, a to jak na mě film zapůsobil. Je to naprosto nádherná legenda/pohádka/fantasy (nazvěte si to jak chcete), která mě několikrát dohnala k slzám svou upřímností a lidskostí. Vypotřebovala jsem víc kapesníků než u Father and daugher a že jsem u toho bulela jak malá. Na nic si nehraje, je procítěná, s příjemnou atmosférou severských oblastí - ty záběry krajiny.. wau. Vánoční atmosféra na vás taky dýchne, ale spíš než to, tak vás to zahřeje u srdce svou lehkostí a prostotou lidské lásky. Tohle je bezesporu jeden z nejkrásnějších vánočních filmů, co jsem kdy viděla a také nejméně tradičních (aneb kdo začne pohádku o Vánocích, tím že se malému klukovi utopila celá rodina?). Překrásné, plný počet a kdyby šlo víc, tak je tu klidně i 50*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama