Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl ty dvě hvězdy rozdělit, tak první hvězda by padla na taneční kreace a povedenej maturitní ples (PS: Taky bych se chtěl během týdne naučit pařit jako Willard :D) a druhá hvězda by padla na super hot Julianne Hough. Tady nejde o nějaký propracovaný děj nebo pointu, tady jde hlavně o to si film užít a pokud jste velcí fanoušci tance, třeba se i zakroutit v křesle. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ronny Brewer, Dean Pitchford / Predloha: Dean Pitchford (Charaktery) | Hudba: Deborah Lurie, Blake Shelton | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment, MTV Films, Dylan Sellers, Zadan/Meron Weston Pictures | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 62,701,289 $ || Nebyť klišoidnosti poslednej tretiny, tak je to najzábavnejší tanečný film za posledné roky. Avšak faktor tanca, ktorý by mal byť u tejto žánrovky primárnou zložkou, je kvalitatíne na míľe ďaleko od Step Up Revolution, ktorý bol vyváženejší jak umelecky, tak remeselne. I tak dobrá zábava na jedno videnie. Choreografie nasratého mladíka v podaní Kennyho Wormalda v sklade je ale jednou z najzaujímavejších. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dnes večer som mal na výber niekoľko titulov, ale do aktuálnej nálady sa mi hodil tento. Tanečné filmy v poslednej dobe mali úspech, tak prečo nie. Začiatok, hm, ako to povedať, strhujuci?? Tancovačka a potom krásna zrážka plne obsadeného auta s kamionom. No prinúti vás to začať sledovať, už len z toho dôvodu, kto to bol a ako sa to vyvinie ďalej. Kenny Wormald, jeho príchod na scenu je opradený rúškom tajomstva, ale od prvej chvíle zaujme. Sympaťák, vtipný. Dej sa rozbieha. Niekoľko vecí sa vysvetlí. Prvá nelegálna párty určite nenechá diváka chladným. Krásna Julianne Hough ukáže niečo zo svojho tanečného repertoáru. Nieje divu že tu hrá, veď vo Variete po boku Christýny a Cher pekne zažiarila. JE zaujímavé sledovať, ako všetci, celé mestečko je krásne v nedeľu nastúpené v cerkvy. Jav, ktorý sa u nás vidí vo veľký sviatok a v Čechách asi ani v tedy nie. Po trochu nudnej pasáži prichádza pretek autobusov. Nič moc, čo sa týka spracovania, ale na oživenie celkom v pohode. Ak vás nerozhýbala prvá párty, tak žúrka v country štýle vás určite nenechá na pokoji. To je posledný taký svetlý moment. Potom je pauza, nedeje sa nič a nastáva vyvrcholenie. Bitka musela byť, škode že už asi od takej 15 minúty som vedel kto s kým a ako to skončí. Celkovo film pôsobý takým svižným, pohodovým dojmom. Dalo by sa o ňom povedať, že je to také B-čko Lets Dancu. Plus tu je určite hudba. A nenáročný dej. Samozrejme sympatická hlavná dvojica filmu len a len pridá. Ostatné vedľajšie postavy dotvárajú atmosféru. Myslím, že film neublíži, a na také to príjemné popoludnie s priateľkou rozhodne odporúčam. Rozhodujem sa medzi 2 a 3. Dam to druhé, ale s veľmi veľkým prižmúrením oka. 3 z 5 ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Taneční teenagerovská vztahovka, ve které se trsá do rytmu těch nejprovařenějších klišé a korunu všemu nasazuje neposkvrněná aura morálního guru, jinými slovy reverenda Dennise Quaida. Právě ve filmu varovně vztyčený nábožensky moralistický ukazováček rozesměje téměř k slzám a zároveň načrtne myšlenku, že ve Státech je možné vše a podobné modelové městečko možná opravdu existuje. 10% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další taneční pohádka pro dvanáctileté odrostlé princezny je tady. Možná někteří slyšeli o původním snímku s Kevinem Baconem (já ano, ale neměl jsem tu čest) a ti ostatní možná na tenhle kus nekladli pražádné nároky. Vyplatilo se. Sází na osvědčené postupy, i když občas jde ještě dál, až je divákovi stydno (třeba při jednání městské rady nebo při sólo tanci v továrně). Spojí osudy hocha (který přišel o matku – zase ta zákeřná rakovina) a dívky (jejíž brácha to narval s dalšími spolužáky pod kola kamionu), kteří (pochopitelně každý je z jiné společenské vrstvy) čelí tomu, kterak je v maloměstě zakázaná veškerá „nebezpečná“ zábava. Včetně pohupování se v rytmu. Nad vším bdí místní reverend (překvapivě její otec), i když každý ví, jak tahle báchorka skončí. Základní stavební materiál je tak, přiznejme si, hodně chatrný, ale tu a tam není od věci si připomenout, jak to v tom pohádkovém americkém středoškolském prostředí šlape. Navíc když je to solidně natočené. Hlavní hrdina je nemastný neslaný, Julianne Hough je sice lehce zaměnitelná, ale má fajn hrubej hlas a umí parádně natřásat pozadím. Andie MacDowell je zbytečná, nevyužitá a mimo mísu. A stopáž je vražedná. Minimálně čtvrthodinku pryč. Lepší dvě, bídné tři, tak si vyberte!! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • V rámci propagácie filmu sa predávalo oblečenie inšpirované filmom, ako sú dámske červené čižmy, džínsove kúsky, obuv a laky na nechty. Paramount poslal hercov a režiséra na propagáciu filmu na propagačné turné do viac ako tucta miest. (Arsenal83)
  • Film je venovaný pôvodnému režisérovi Footloose (1984) Herbertovi Rossovi. Nielen v záverečných titulkoch, ale aj policajt, ​​ktorý zastaví Rena, má na menovke „H. Ross“. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama