Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se před divákem poprvé objeví dojemně „nezorganizovaný“, zmatený  a snaživý úředník Walter Davis , je zřejmé, že tenhle nešťastník je předurčen k životní katastrofě. Zlé tušení se naplňuje každou minutou – úspěšný mladý muž má mít nejen bezchybně padnoucí  oblek a hedvábnou kravatu, ale také přiměřený doprovod pro oficiální chvíle. Walterova přítelkyně (balzamovačka mrtvol) není ovšem přesně to pravé a tak, když se pořádá podniková večeře na nejvyšší úrovni, dostává se mladý muž před problém. Pomocnou ruku mu ochotně podává světácký bratříček, který zoufalému Walterovi domlouvá schůzku – naslepo. A protože je bratr iniciativní, tlumočí manželčino věcné upozornění, že Nadia se nesmí opít, jinak se nezná, způsobem zcela adekvátním svému naturelu: „Když ji opiješ, je tvoje…“ Pak se nelze divit, že Walter pozve okamžitě krásnou neznámou na šampaňské. To, co následuje, se dá ovšem jen těžko popsat… (TV Prima)

(více)

Recenze (122)

tron 

všechny recenze uživatele

Všetci sme nejako začínali a Bruce Willis v romantickej komédii s opitou Kim Basinger. No... mohlo to dopadnúť horšie. Ale Kim pristane úplne iný typ rolí a žiadnu takú v 80. rokoch nedostala. Zápletka o "žene, ktorá nesmie byť" je výborná, ale nemá šancu vystačiť na 91 minút. Od režiséra Ružového pantera. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo velmi slabé a jen díky mé úctě vůči Brucovi a věku filmu dávám tři hvězdy. Stupidní humor, laciné pasáže, nechápu jak si to může říkat komedie?... Jediné úsměvné bylo trhání rukávů u saka, nic víc. Škoda, že jsem u této schůzky naslepo nebyl nasleplý i já, pač bych se bavil určitě potmě lépe! Ještě jednou říkám - jen za Bruce a 87 rok tři hvězdy... 50% ()

Reklama

Oskeruše 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie, v níž se vše podstatné odehraje během jedné zběsilé noci a jednoho svatebního dne o něco později. Kdybych měla spočítat všechny vtipné hlášky a situace, musela bych si na to pořídit kalkulačku. Poznámky sarkastického soudce jsou už „jen“ třešničkou na dortu konverzačního humoru. Je pravda, že bez skvělého Bruce (ten ostatně dokázal svůj komediální talent prodat již v seriálu Měsíční svit) a sexy Kim (její „kočičí“ protahování na ujíždějícím saténovém prostěradle, hmm...) by byl film jen poloviční. Ale co – jsou tam? Jsou. Tak čemu škudlit hvězdičky, když jsem se královsky bavila??? Romantická komedie, jak má být. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost velké překvapení. Přišlo mi, že tady poprvé jsem narazil na pokus Amíků se inspirovat humorem Frantíků v čistší podobě a vsadili na pár gagů a oduševnělejší dialogy během absurdně se vyvíjejících situací. Nicméně se jim to docela povedlo. Takže film pobavil a nepřišel stupidní, jak to u USA komedií dost často bývá. Záměrně jsem se díval kvůli Willisovi, což byl můj nej herec v mladších letech. Už se mi sice okoukal, ale tady to nezahrál špatně. Stejně tak i ostatní. Na zabití času dobré. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Ulítlé, šílené, ale vcelku zábavné. Bruce Willis a Kim Basinger jsou hodně dobrou ústřední dvojicí a společné komické scény jim jdou opravdu dobře. Schůzka naslepo těží především ze situačního humoru, ale příliš vtipných dialogů či hlášek ve filmu zrovna moc nenajdete (až na výjimky dvě hlášky mě opravdu pobavily), což je škoda, protože situační komedie nabírají na obrátkách jsou-li podbarveny i dobrým slovním humorem. Situační humor pak je vcelku jednostranný, takže buď vám sedne anebo ne. Pokud sedne pobavíte se, nesedne-li máte smůlu. Já se vcelku pobavila, za jedno zhlédnutí to určitě stojí, jestli za druhé to už si nedovolím tvrdit. 65% "Proč je tak šťastný? Těžko říct, naposledy si takhle broukal, když přejel kočku." (před svatebním oltářem) "Můžete mi říct, co se děje? "Nemiluji vašeho syna. Já také ne. O co jde?" ()

Galerie (44)

Zajímavosti (12)

  • Blake Edwards, Leslie Dixon, Tom Ropelewski a Michael Alan Eddy sa podieľali na prepisovaní scenára. Ako autor však ostal uvedený iba Dale Launer. (m.a.t.o.)
  • Komik Andrew "Dice" Clay si mal vo filme zahrať menšiu postavu. On však ponuku odmietol a rovnako aj následné dve, aj napriek tomu, že sa postupne dvíhala čiastka, za ktorú mal účinkovať. V tom čase sa pokladalo za nemysliteľné odmietnuť ponuku režiséra Blaka Edwardsa, rovnalo sa to pochovaniu hereckej kariéry. Jemu to však nijako neublížilo. (beso74)
  • Bazén, ktorý možno vidieť na konci filmu, je ten istý ako vo videoklipe "Magic" od skupiny "The Cars". (m.a.t.o.)

Související novinky

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (více)

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama