Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (228)

baaaja 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě, že skoro všechny vtipné scénky, které se tu objevily, byly obsažené už v traileru.. Tak trochu jsem to i čekala, dost často to tak je, ale vzhledem k originálnímu nápadu na téma a zpracování jsem spíš doufala, že to tak nebude a že by z toho mohlo kápnout i něco víc. Nakonec se z toho vyklubal spíš průměrný animák, s trochou vtipných momentů ale taky s pár ne moc zajímavýma nezáživnýma pasažéma, který bych si pustila při nudným odpoledni jako takovou nenáročnou oddychovku, ale pravděpodobně ne víckrát než jednou nebo max. dvakrát. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Většinou nemám moc důvodu kritizovat animáky, především proto, že jsou pro pobavení DĚTÍ!!!!!!!!! Tady si ale malou výtku neodpustím. Celkem mi lezl na nervy ten neustály "keramický cinkot" ,ale především, na můj vkus, dost násilnická. Tedy s přehlédnutím, komu je animák určen! Většinu vtipných okamžiků spolehlivě obsáhl už trailer, což je největší škoda. Určitě zajímavý nápad, jak dětem přiblížit Shakespearovou klasiku, jen bych spíš zvolil mnohem zábavnější pojetí, než vzájemný masakr s happy endem. :( ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem si myslela, že to bude kýč jako bič a to mě právě od shlédnutí filmu dost zrazovalo, ale plakáty, které byly téměř všude vyvěšené mě zase lákaly. Vlastně bych těm plakátům a reklamnímu humbuku okolo měla poděkovat, že jsem se nakonec zlákat nechala a tuhle ujetou parodii viděla, protože dokonale předčila moje očekávání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krátký, jako pírko lehoučký, veselý film plný humoru a dobře vybraných fláků Eltona Johna, který mě velmi mile překvapil. Nenudil jsem se ani na chvilku, trpaslíkovské podání nejslavnější Shakespearovy romanťárny mě v žádném případě neurazilo, užíval jsem si povedenou animaci a výborný dabing (jen se podívejte na to obsazení - nezáleží na tom, že jde většinou o štěky)... A ani bych neřekl, že to byl vyloženě dětský film (Shakespearův výstup, slovní spojení jako "weapon of grass destruction" a další). Snad jen veselá finále, v nichž si všechny postavy zatančí a zazpívají, bych už v animácích vídat nemusel, a jedna záchranná mise nemusela tolik připomínat jinou záchrannou misi z Toy story. Jinak bez výhrad. Čtyři a kousek hvězdy dávám i za Newton Howardovu hudbu, která si s Eltonovými notami také hezky pohrála. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, animovaná, trpasličí verze Shakespearovy slavné hry se zde opravdu nepovedla. Nejen, že logicky vykrádá klasiku, ale krom toho vykrádá i jiné animované či hrané filmy. Vtipné momenty již jste viděli mnohem lépe zpracované jinde a ten zbytek za zmínku vůbec nestojí. Prostě a jednoduše: zklamání, které není velké, ale do průměru tento film má v kvalitě také daleko. 50% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Notebook paní Montague má na sobě logo banánu. (griph)
  • Při pohledu na poštovní schránky dvou soupeřících sousedů vidíme skrytou myšlenku z „Hamleta“ od Shakespeara. Červená schránka paní Montague s označením 2B zamyšlí „Být“, zatímco modrá schránka od pana Capuleta s označením 2B má lomítko, které zamyšlí „Nebýt“. (griph)
  • Přes smíšené recenze film vydělal 194 milionů amerických dolarů na svůj nízký rozpočet 36 milionů dolarů. (griph)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama