Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři úhly pohledu na jedno téma, tři strany diskutujících, tři čtvrtě hodiny živého vysílání. Neřešíme problémy politiků, ale témata, která působí starosti občanům a řešíme je přímo s nimi!
Na každé ze tří stran trojúhelníkového studia, v němž povede moderátorka debatu, jsou připraveni zastánci různých názorů na vybrané aktuální téma: dvě dvojice odborníků a tři občané. Nejde o to, aby se jeden host dostal do pozice "otloukánka", na kterého by útočili ostatní, každý bude mít šanci říct svůj názor na daný problém a obhájit ho. Navíc si všichni diskutující do studia mohou přivést své stoupence. Publikum tak bude dotvářet atmosféru živé debaty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

type_B 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle pořad líbí. Snažím se dívat víceméně pravidelně, člověk se dozví celkem zajímavé věci. Úroveň je závislá na hostech, většinou jsou zajímavé názory odborníků. Když se jedná o plitiku, dokáže Jílková politiky výborně stírat a být na ty prospěchářské kurvy pořádně ostrá. Ze začátku jsem měl nějaké předsudky, protože jsem znal Kotel, útoveň "MÁTE SLOVO" ale není nízká, naopak se tam mluví velmi otevřeně o některých - i dnes mírně tabuizovaných - tématech. A jenom poznámka na konec: Jílková vůbec není hloupá. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hyperbolické vyjádření současného postavení a role sdělovacích prostředků v mediokratickém světě. 1) 40letá Michaela Jílková ukázala, co v ní dříme, v zábavném pseudodiskusním pořadu Kotel a nyní stejnou show předvádí v decentnějším (lze-li v jejím případě takového slova užít) veřejnoprávním vydání. 2) Málokde je vidět neschopnost demokratického uspořádání společnosti účinně řešit problémy tak markantně, jako v pořadech tohoto typu. Agresivní sebestřední hlupáci v roli veřejného mínění se vyhladověle vrhají (Trhej, Azore, trhej) na blazeované politiky shlížející na tento plebs z výšin svých vysokých platových tříd (Ano, i s takovými lidmi, Osvalde, musíme pracovat.) a všechno to s příznačnou neschopností dobrat se jakéhokoli výsledku řídí dryáčnická Michaela Jílková masírující si vlastní ego zaklínadlem obyčejní lidé. 3) Hlavní nedorozumění spočívá, domnívám se, v tom, že mnoho diváků má podobné diskuse za pořady publicistické, které presentují nejen popis událostí, ale i postoje k nim. Jádro pudla je v tom, že ve skutečnosti jde o pořady zábavné. Sdělovací prostředky nabízejí starořímské "chléb a hry" (v tomto případě tedy hry), jejich účelem je zvýšit sledovanost, zajistit ventil pro nespokojené ovčany a především nás všechny pěkně pobavit. Tak se bavím. Známou protagonistku Jílkovou pak mohu směle zařadit po bok kokoktajícímu Pitkinovi nebo Donutilovi vyprávějícímu veselé historky z natáčení. 4) A vám, milí spolukomentátoři, doporučuji totéž. Bavte se. Protože jinak byste si museli hodit mašli. ()

Reklama

XdanteX odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvíc toxický odpad který je dnes v České kotlině k vidění na obrazovce. V podstatě se jedná o zhmotnění Twitteru či internetu jako takového. Experti na téma večera jsou vhozeni do arény s extremisty, konspiračními teoretiky a rozvášněnými lopatami ze strany sedláků. Pořad se nikam nehýbe jen čeří toxické vody rozdělené společnosti a vyhrocuje situaci ve studiu. Není nic horšího pro moderní společnost než dávat zmíněným skupinám pocit jednoty a že jejich názor má stejnou hodnotu jako názor expertů na dané téma. Nebezpečný pořád který bych čekal spíš na Barandově než na ČT... ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o diskuzní pořad. Moderátorka Jílková absolutně nedokáže vést diskuzi a bohužel se o to ani moc nesnaží. Zdá se mi, že hosty akorát nabádá k slovní agresivitě. Jako by si myslela, že problémy dokáže vyřešit silnými slovy. Hosté se poté začnou překřikovat, urážet a divák se vlastně nic zajímavého nedozví, jelikož kultivovaná diskuze prostě chybí. Informační hodnota, kterou nám má tento pořad přinést je prostě mála. 40% ()

Bedy 

všechny recenze uživatele

Michaela Jílková není zaujatý člověk, který nikomu nenadržuje. Talkshow se liší od pořadů podobného žánru a formátu, kde jsou moderátoři zaujatí a tím pádem se nic objektivního nedozvíme. M. Jílková dokáže z pozvaných hostů vytáhnout podstatné věci, které jsou pro diváky důležité. Jakmile se konverzace odchýlí od daného tématu, Jílková své hosty a publikum ve studiu upozorní. Libí se mi její zapálenost a myslím že pro diváky je velice sympatická. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Michaela Jílková si dne 29. ledna 2011 zlomila při pádu na náledí pátý bederní obratel páteře, a musela tak vynechat natáčení dvou epizod pořadu. Jednalo se o první zrušená natáčení v její kariéře moderátorky diskusních pořadů (moderovala i v osmém měsíci těhotenství, se zlomeným malíčkem na noze, horečkou či angínou). Dalších epizody moderovala v korsetu a o berlích, do studia ji vozila sanitka a v šatně měla lůžko. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama