Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak mám do filmotéky dát, že vlastním jak DVD s debilním dabingem, který je však věrnější originálu, a VHS, již značně jetou s perfektním dabingem Fišer-Hrušínský. Jinak toto bylo v dětství moje první setkání s inspektorem Kluzó, a to kdysi dáááávno v kině Jadran v Brně, Králově poli. Vymotala jsem se z kina s bolavým břichem a uslzenýma očima, a to jsem jako dítě samozřejmě nechápala ani polovinu těch gagů! Pak jsem viděla všechny reprízy v následujících dnech:-) Od té doby tuhle sérii miluju, nejvíc díl Růžový panter znovu zasahuje, zvláště pak scénu s přefiknutým hrbem a zvoníkem u Matky boží plujícím nad Seinou. I tento díl mám na VHS se starým dabingem a jak jsem psala v komentáři, díky němu vím, jak se Rudolf Hrušínský umí smát nahlas (scény u jezírka). Moje oblíbené z Návratu: Emil Flornois, uklízeč v Gstaadu (dnes ještě malebné městečko, zítra měsíční krajina) a pak věta nad zastřeleným Sharkem: Áno, trik , s upadnutím na postel s jednou rukou na podlaze je také dobrý!" ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle, v pořadí třetí díl, je velice povedený, až na přeobsazení sira Charlese Christopherem Plummerem (David Niven nechtěl vstoupit podruhé do stejné řeky), ale varuju: existují dvě verze dabingu, jedna dobrá, pražská se Stanislavem Fišerem, druhá naprosto HORRIBLE ;-) z Brna. Hnus! Hnus! Zachraň se kdo můžeš! ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Bájný diamant byl ukraden. A sám lugašský král si zvolil vyšetřovatele - právě suspendovaného Clouseaua, který se zrovna zabýval potrestáním žebrajícího slepce, když mu za zády vykrádali banku. Clouseau je ale všem hlavně pro srandu a je to tak moc dobře, ať už dráždí svého rozzuřeného šéfa, opravuje telefén, nebo vysává hotelového papouška. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=uKAlC4Cvab4 ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Série s Růžovým Pantherem mě kupodivu moc nebrala ani jako juniora. Podíval jsem se znovu, jestli náhodou trochu nepomůže nostalgie. Nepomohla. --- Poučné je srovnání s Atkinsonem. Ten když jenom šaškuje, omezí se na rozměr krátkých scének, a funguje to výborně. Hraje-li však v celovečerním filmu, jeho klaunství slouží příběhu. Naproti tomu Edwards načrtl jen velmi velmi slabý příběh a dialogy a prostě nechává Sellerse dvě hodiny blbnout. Tak se film dělat nemá a nedá. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Clouseau, Keito a Dreyfus, jsou po devítileté pauze ještě šílenější. V dobrém slova smyslu. A ozdobou filmu je krásná Frau Schell. Zhlédnuto poprvé v originálním znění, takže jsem si mohl pořádně vychutnat i Sellersův kulervoucí ''francouzský'' přízvuk. Ale na druhou stranu mi chyběl třeba Fišerův šimpán nebo cimra, inu zvyk je zvyk. Každopádně některé gagy mě dodnes dokážou přimět k salvě bezuzdného chechotu, jako třeba sekvence s opravářem telefénů. "Opravil jsem váš zvonek aby nezvonil. Je to zdarma." ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Jakmile Jacques Clouseau (Peter Sellers) při bitce s Katem (Burt Kwouk) vyskočí a spadne do kuchyně, je vidět, že ho zastupuje kaskadér. (OJan)
  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)

Reklama

Reklama