Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal něco daleko lepšího... Na Twisted Pictures vcelku slabé... Od snímku jménem The Tortured jsem prostě čekal něco víc.. Něco, co by bylo tak brutální, že bych se na to třeba ani nedokázal koukat... To se ale nestalo... Nicméně nemohu upřít thrillerovou část filmu, které mne dokázala vcelku dobře napnout... I tak ale se jedná pro mne o průměrný snímek a ta pointa... No, nic moc tedy... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Vcelku ucházející exploitation popisující situaci, která by v reálu sice těžko nastala, ale zato nutí k přemýšlení. Hned úvodní část příběhu, kde úchyl ukradne a nakonec umučí šestileté děcko, je docela dechberoucí. Škoda je, že v části, kde se na něm mstí rodiče, už se takové psycho nerozjíždí a to nejen díky nepřesvědčivým představitelům rolí matky a otce zavražděného dítěte. Ono to celkově není kdovíjak brilantně natočené a ani brutalita, se kterou zacházejí se svým zajatcem, vás kdovíjak nevykolejí. Závěr pak sice může být překvapivý a vcelku i originální, ale pořád se nejedná o film, který by mi zůstal v hlavě kdovíjak dlouho. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Celý film jsem nadával, že The Tortured vykradlo Daddy´s Little Girl, ale až teď jsem zjistil, že to bylo naopak. A nemyslím samotný nápad, ale jednotlivé scény. Každopádně ale Daddy´s Little Girl funguje mnohem líp a má strašně silnou atmosféru (asi protože je z Austrálie a tam atmosféru umí vytvořit), zatímco tenhle film je dost odlehčený, gore zde ani není a atmosféru většinu času dost postrádá. Jenže on to není jediný problém tohohle filmu, ono je v něm i dost nelogičností. Třeba už jenom ten únos probíhá dost divně - Policista veze do vězení nebezpečného zločince, pedofila, co dostane 25 let vězení a pak ho nechá bez dozoru v dodávce a jde si na benzínku koupit kafe a něco na zub? Jako by se nic nedělo? A když se manželům povedlo ukrást tu dodávku, proč s ní ten chlap nezpomalil a vyboural se? Navíc tuhle bouračku by nepřežil ani ten chlap, ani ten pedofil. Taky v závěru je dost divný zvrat, ve kterém se dozvíme, SPOILER že současně s tím pedofilem vezli do vězení ještě jednoho chlapa, který nějakou divnou náhodou vypadal úplně stejně jak ten pedofil, manžel si ho evidentně nevšiml (i když za sebou musel vidět všechno) a co se nestane - samozřejmě si ho pak spletou KONEC SPOILERU. Já chápu, co ten film chtěl říct, pomsta k ničemu nevede, ale tak sakra aspoň ten scénář nějak promyslím, aby tam těch nelogičností bylo minimum. A takových blbostí je tady dost. Sice ten film má dobrý nápad, od určité chvíle začne mít nějaké napětí a ani mi tolik nevadí, že tam nebylo gore, vadí mi, že to má nenaplněný potenciál, scénář je děravý a dost dlouho trvá, než se tam začne dít něco napínavého. Fakt jsem čekal víc. Slabé 3* a to ta třetí hvězda jen jenom za to, že se na to dá dívat. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak jako "Nemyslíš - zaplatíš" šlo proti nedodržování dopravních předpisů a nebezpečné jízdě, tak The Tortured je skoro hodinu a půl dlouhý spot "Nemyslíš - zaplatíš" namířený proti nechození k očnímu lékaři. A i herecké výkony tomu odpovídají, i když možná naopak měli zahrát zmatený blbce a povedlo se jim to. ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem ze serie Saw zvyklý na krvavé záběry, nebylo mi po chuti sledovat mučení. Zapomenu-li tuto část filmu, má příběh nějakou pointu. Námět mohl být pojat trochu jinak, z pohledu osamocených rodičů, jak se srovnávají se ztrátou dítěte. Otázkou však zůstává, měl by takový příběh napínavý konec? ()

Zajímavosti (3)

  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)

Reklama

Reklama