Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Avathar 

všechny recenze uživatele

"V pekle sú aspoň čajky spokojné..." Drsný, sugestívny rozpohybovaný "komiks z komiksu." PRÍBEHY ČIERNEJ LODE hrajú v komiksových WATCHMENOCH napohľad síce vedľajšiu úlohu, ale to len preto, aby napokon splynuli spolu so šokujúcim vyústením a veľmi presne odrazili myšlienku celého diela. Príbeh si v komikse aj vo filme číta jedna z postáv, menom Bernie (vo filme sa však mihne sa až v samotnom závere). Mimochodom, autor ČIERNEJ LODE Max Shea má v komikse spolu s ostatnými umelcami a vedcami dosť kľúčovú úlohu, znalci vedia kam mierim :)____Keďže vo filme bol záver trochu pozmenený, je jasné, že Shea sa tam neobjavuje, čo je trochu škoda, pretože tým PRÍBEHY ČIERNEJ LODE trochu (ale skutočne len trochu, pretože hlavná je myšlienková hodnota, ktorá je brilantná) strácajú na opodstatnení (teda za predpokladu, ak tento animák Zack Snyder nastrihá aj do filmu). Pri správnej strihovej práci by však veľmi efektne mohli zvýrazniť myšlienkovú hodnotu diela a dodať mu zároveň ešte väčšiu pôsobivosť____ČIERNA LOĎ je temný, výrazne hororový a bezútešný príbeh stroskotanca, ktorý sa - vedený dobrým úmyslom a láskou - vydáva varovať rodné mesto Davidstown a svoju rodinu, pred obávanou Čiernou loďou, ktorá rozprášila jeho loď aj verných námorníkov. Na plti, spevnenej mŕtvymi telami svojich druhov sa vydáva na cestu na more, v snahe predstihnúť diabolskú loď. Na malom priestore sledujeme psychologický súboj jedného muža samého so sebou a jeho postupné prepadanie do hlbín šialenstva, a zároveň jeho príbeh vnímame, ako mrazivú metaforu o zatratení ľudskej duše. Dojem všadeprítomného zúfalstva podporuje skvelá animácia a hudba, rovnako ako hlasový prejav Gerarda Butlera. A samozrejme, text priamo z pôvodného komiksu, bez ktorého by atmosféra bola len polovičná. "Vskutku, život je peklo a drsná ruka smrti je naším jediným vykúpením..." ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Parádní jednohubka ze světa Watchmenů, která potěší především ty, kteří četli comics. Temný a drsný příběh je nekompromisní a tím, že je kreslený, se nebojí ukázat i nechutné scény. Závěr, kdy se Captain dostane do města, nemá chybu. Akorát se mi celkový konec zdál uspěchaný a narychlo ukončený, to se dá ale přežít. ()

Reklama

swe 

všechny recenze uživatele

Pořádně drsná podívaná, oplývající především pekelně dusnou atmosférou, a fakt, že jde o film kreslený, na tom nic nemění. Animace se mi zamlouvala, hudba a ponurý dabing Gerarda Butlera taktéž, snad jen pointa je předem lehce odhadnutelná, to je ale v příběhu o Černém škuneru jen nepatrná vada na kráse. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Málokterým nejaponským tvůrcům se daří vypiplat převedení komiksu do animované podoby, tak jako tvůrcům Watchmen. Dá se říct, že tento kraťas patří k tomu nejlepšímu (anime nepočítám). Příběh je temný toli, až hraničí se zvráceností. Násilí zde však rozhodně nelze považovat za prvoplánovitou masturbaci nějakého vyšinutého sadistického umělce, ale slouží jako geniální doprovodná ilustrace toho, kdy člověka opuští poslední zbytky rozumu. Stejně jako celovečerní film Watchmen je i tento "dodatek" geniální záležitostí. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Problém tohohle filmečku je, že je naprosto zbytečný. Viděl jsem ho, když jsem se koukal na Watchmen Ultimate Cut, kam byl zařazen čistě jen proto, že se pirátský příběh vyskytuje i v komiksu. Jinak tam ale nemá žádnou funkci. Když se od toho oprostim a zkusím ho zhodnotit samostatně, tak se jedná o zajímavý příběh s překvapivou pointou, ale je to jen taková jednohubka, na kterou divák rychle zapomene. Jasně, že je to dobře naanimované a obsahuje to pořádnou dávku násilí a šokující obrazy (nejlepší jsou krabi vylézající z těla mrtvého námořníka), ale jako celek je to zbytečný film. Jak řekl ten černošský kluk ve Strážcích: Vždyť ta hloupost nedává smysl:) ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama