Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Twelve je slušné drama ze života několika teenagerů a jejich problémy s drogami. Solidně natočeno i zahráno, s pěknou hudbou, ale nejsem si zcela jist, co tím chtěl režisér říci. Některé postavy jsou sympatické, některé vyloženě nesympatické. Spíš to na mě působilo, jak nějaký výtažek z většího celku a zejména postavy Mika a Molly bych rád viděl více. Zbytek postav mě víceméně moc nezajímal. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Neupírám Joelu Schumacherovi velmi dobré řemeslné zpracování, problémem je u mě jeho téma. To totiž nemá divákovi co říct, ani jedinkrát nejde blíž do hloubky postavy a pokud se jedná o pravdivou reflexi části americké teen společnosti, pak potěš koště za takovou společnost. Dobrá hudba, střih, kamera, moc pěkný holky, jenom to téma, to téma. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Dvanáctku jsem si pořídil výhradně díky účasti nejtalentovanější a nejkrásnější teenegerské hollywoodské hvězdičky současnosti Emmy Roberts a i přes poměrně nevýrazný štěk, povětšinou se její postava objevovala v záběrech díky telefonickým rozhovorům s hlavní postavou, její přirozené herectví potěšilo. Což se rozhodně nedá říct o zbytku "mladších herců" především k uzoufání nezvládnuté kreace 50 Centa a Esti Ginzburgové. Největším zoufalstvím snímku ovšem je slaboduchý nesmyslně překombinovaný scénář ve kterém se zcela ledabyle vyskutují desítky postav, ale žádná nedokáže výrazněji upoutat divákovu pozornost. A přitom tématicky v rukou jistějšího režiséra, ne zcela z formy točícího matlala Schumachera z toho mohlo být velmi solidní sugestivní sociální drama z prostředí životem zhýčkaných a přesto zcela prázdných amerických elitních teenegerů. Škoda, nezdařilo se. A flashbacky směřující k hlavní postavě a jeho mrtvé matce jsou vyloženě na ránu. 50% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Mně se ten styl vyprávění tohoto příběhu náhodou moc líbil, ten vypravěč tomu dal úplně jiný rozměr ... ... PS.: pokaždé, když vidím ve filmu, jak nějaký sympatický drogový dealer afroamerického původu má pod sebou úplně sjetou hezkou bílou holku a dělá na ni takový ty směšný pohyby .. zavzpomínám vždy zcela konsternován, zda-li ten KKK neměl v některých částech svého programu přeci jen něco do sebe … holky, a teď úplně vážně - drogy jsou fakt fuj !!! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Schumacher už pěkných pár let nějaký slušný film nenatočil, takže mě "kvalita" Twelve nijak nepřekvapila. Povrchní film plný nesympatických postav, jejichž největším problémem je, že mají za rodiče milionáře. K tomu si připočtěte postavu deprimovaného dealera s jedno-výrazovým projevem Chace Crawforda a o propadák je postaráno. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. ledna 2010 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v amerických městech New York City a Los Angeles. (BMW12)
  • Keď Molly navštívi Mikea v nemocnici, na jeho vankúši si môžeme všimnúť nášivku "Property of Queens Hospital" ("Majetok nemocnice Queens"). Po prestrihu na Molly a späť na Mikea ale nášivka zmizla. Naviac boli v Manhattane, takže by ho aj tak do žiadnej nemocnice v Queens nevzali. (martin1m2)

Reklama

Reklama