Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Klasická atmosféra na způsob Schumachera. Na tenhle nový snímek jsem se těšil díky třem atributům - Schumacher v režii, a Kiefer Sutherland s Emmou Roberts v hlavních rolích. Já osobně jsem spokojený, ačkoliv mi filmy o drogách celkově nic neříkaj. Kiefer je stejně geniální jako v telefonní budce, a z Emmy jednou bude skvělá herečka. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a jednoduchý počin. Přesto jsem se ale celkem bavila. Je pravda, že na začátku to trvá, než se něco začne dít, pak se toho moc neděje a téměř celý "děj" filmu se odehraje v jeho poslední (přibližně) čtvrtině. Škoda, že nebyl děj trochu rozvinutý a stejně tak i postavy. Ty tam byla jen dalo by se říct jako loutky a člověk se o nich moc nedozví- což mi přišla škoda. To co se mi hodně líbilo- byly výstupy vypravěče v ději- který to tam- alespoň pro mě- zachraňoval. Dával tomu jednoduchému filmu hloubku a vytvořil ho mnohem zajímavějším než by byl bez něj.( Musím říct, že mi vypravěč trochu připomněl Amelii z Montmartru- alespoň tím stylem a obsahem proslovu.) Zajímavá je i kamera a rozhodně střih. Moje hodnocení je někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ----"Ten nejlepší život, který můžeš.----Když teď umřeš,nikdo si tě nebude pamatovat. Pohřbí tě a jen pár lidí projeví smutek. Co víc by sis mohl přát? Svět se stále bude točit. Ať jsi chytrý nebo hloupý ..."---- ()

Reklama

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

S Joelem Schumacherem budu mít vždycky spojeny skvělé vizuály a perfektní důraz na střih. Je to něco nepopsatelného Joel-specifického (Ach ano, Nepočítám-li nenápadné nad-obsazování herců s příjměním Sullivan, Roberts, Sutherland, Farrell) ░ Bohužel však nedokázal z polo-zkušených herců vykřesat více. Film trpí. Ale třeba za to může i téma. Špatná reklama. Podivný název. Hmm. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Dvanáctku jsem si pořídil výhradně díky účasti nejtalentovanější a nejkrásnější teenegerské hollywoodské hvězdičky současnosti Emmy Roberts a i přes poměrně nevýrazný štěk, povětšinou se její postava objevovala v záběrech díky telefonickým rozhovorům s hlavní postavou, její přirozené herectví potěšilo. Což se rozhodně nedá říct o zbytku "mladších herců" především k uzoufání nezvládnuté kreace 50 Centa a Esti Ginzburgové. Největším zoufalstvím snímku ovšem je slaboduchý nesmyslně překombinovaný scénář ve kterém se zcela ledabyle vyskutují desítky postav, ale žádná nedokáže výrazněji upoutat divákovu pozornost. A přitom tématicky v rukou jistějšího režiséra, ne zcela z formy točícího matlala Schumachera z toho mohlo být velmi solidní sugestivní sociální drama z prostředí životem zhýčkaných a přesto zcela prázdných amerických elitních teenegerů. Škoda, nezdařilo se. A flashbacky směřující k hlavní postavě a jeho mrtvé matce jsou vyloženě na ránu. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Twelve je slušné drama ze života několika teenagerů a jejich problémy s drogami. Solidně natočeno i zahráno, s pěknou hudbou, ale nejsem si zcela jist, co tím chtěl režisér říci. Některé postavy jsou sympatické, některé vyloženě nesympatické. Spíš to na mě působilo, jak nějaký výtažek z většího celku a zejména postavy Mika a Molly bych rád viděl více. Zbytek postav mě víceméně moc nezajímal. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Keď Molly navštívi Mikea v nemocnici, na jeho vankúši si môžeme všimnúť nášivku "Property of Queens Hospital" ("Majetok nemocnice Queens"). Po prestrihu na Molly a späť na Mikea ale nášivka zmizla. Naviac boli v Manhattane, takže by ho aj tak do žiadnej nemocnice v Queens nevzali. (martin1m2)
  • Natáčelo se v amerických městech New York City a Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama