Reklama

Reklama

Zakázaná říše

  • Česko Zapovězená říše (více)
Trailer 4

Fantastická cesta do srdce temnoty. Pravda je v tobě… Počátkem 18. století kartograf Jonathan Green podniká vědeckou výpravu z Evropy na Východ. Když prošel Sedmihradskem a překročil Karpaty, ocitl se v malé vesnici ztracené v neprůchodných lesích. Na toto prokleté místo ho nemohlo přivést nic než náhoda a hustá mlha. Lidé, kteří zde žijí, se nepodobají ostatním lidem, které cestovatel dříve potkával. Vesničané si vykopali hluboký příkop, aby se obrnili před světem. Sdílejí naivní víru, že se mohou uchránit před zlem, které ztělesňuje Vij, monstrum žijící v bažinách. Nechápou, že zlo se už uhnízdilo v jejich duších a čeká na příležitost, aby vyrazilo do světa... Předlohou filmu se stala stejnojmenná hororová povídka Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (86)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně nevstřebatelné díky (pokolikáté to u ruského filmu už píšu?) divné dramaturgii. Ti Rusové jsou na to snad specialisti. Rozdílné žánry a všude ta pitomá zbrklá, neucelená dramaturgie. Jakoby to točili za chodu. Už hned úvodní únos princezny byl zmateně natočený (např. mimózní prostřih na úder blesku) a navíc to nechutně vykrádalo Dvě věže (mrtvola ležící v mělké vodě a kladná postava omdlívající s následným pádem do vody). Ono to celkově vykrádalo všechno možné, namátkou třeba japonské horory s dlouhovlasýma holčičkama. Fleminga mi bylo líto, jak špatně byl vedený. Ukázkový příklad byla jízda v kočáře s mnichy. To jak vypráví mnich Flemingovi legendu a Fleming místo poslouchání ignorantsky požádá o nalití vína, do toho se vzbudí druhý mnich a hned se pokřižuje - to bylo jako vystřižené ze starých asijských kung-fu filmů s Jackie Chanem, jenže zatímco v těch filmech jsou tyhle typy hyperaktivně zmatených scén roztomilé, protože asiati mají takovou náturu, tady je to brutálně rušivé a působí to, jako by režisér posadil ty tři herce do kočáru a řekl jim: "Teď IMPROVIZUJTE, dělejte a povídejte, co vás napadne". Nedával jsem to a někde v polovině vypnul. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Cestovateľ a kartograf počas svojich svetových potuliek zakotví v malej ukrajinskej dedinke, kde sa ľudia obávajú tajomného zla. Rozhodne sa na to teda pozrieť svojim vedeckým okom a ocitne sa vo víre bizarných a fantazmagorických udalostí. Ruská hororová rozprávka na motívy príbehu Nikolaia Gogolu a rovnomenného staršieho snímku je vcelku príjemným počinom. Až na tú prestrelenú stopáž ide o zaujímavý, dobre natočený a vizuálne pohlcujúci počin pre (takmer) všetky vekové kategórie. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to tak, že predloha od Gogoľa poslúžila nie len Stěpčenkovi, či podaktorým iným, ktorí sfilmovali “Vij”, no zrejme bola aj inšpiráciou pre vlastnú variantu Gilliama v podobe “Kliatby bratov Grimmovcov”. Tá paralela v podobe príbehu a jeho znakov, mi v určitých náznakoch prišla nesmierne podobná. Neskutočne mi to pripomínalo najmä tento počin, nie len “Ospalú dieru”, ktorú mnohí užívatelia v komentároch uvádzajú. Spočiatku som mal zo spôsobu spracovania tejto fantasy rozprávky zmiešané pocity, no keď si “hlava zvykla”, nakoniec bol zážitok lepší než som očakával. Výprava, efekty, no najmä masky boli nesmierne nápadité, a tak Ja musím Rusov pochváliť. Za mňa určite lepší priemer, pričom asi sa pýta aj hodnotenie na úrovni štvrtej ⭐️ ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Viy má kliku i smůlu v tom, že je v něm hrozně cítit potenciál. S touhle látku a scénářem a ne úplně chudým rozpočtem by mohla vzniknout opravdová bomba, kdyby to do ruky uchopil někdo šikovnější. I tak je Viy slušný, ale slabin v něm je jak hub po dešti. Zaprvé: je to zmatené. Říkala jsem si, jestli za to nemůžou jenom moje antibáče, ale mám to potvrzené i z druhé ruky, že film je šíleně sestříhaný a první půl hodinu se v něm jenom děsně motáte. Za druhé: starý Lannister je bezvadný herec, ale celá dějová linie s ním je úplně zbytečná. Totéž se dá tvrdit o řadě dalších scének, které by se s klidem daly zařadit do vystřižených, ale natahovat stopáž přes dvě hodiny, aby se závěrečný twist odkecal dvěma větami, to se prostě nedělá. Viy naštěstí krásně graduje, takže (za předpokladu, že se po zmatené fázi divák ve filmu najde) odchází spokojený s antináboženským zakončením. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

V popisku chybí HOROR to je jasné, ale jen tak okrajovej. Občas podle mého až moc spletené a člověk neví, jestli to co vidí opravdu je nebo má někdo haluz jelikož měl mnogo vodky, ale ty dvě a čtvrt hodiny docela utekly a vím, že si to pustím jednou znova....obludy se mi líbily a scéna kdy se změní spolustolovníci nemá nejmenší chybu stejně tak nahánění kočáru smečkou napůl sežralých vlků. Milé překvapení z ruska, ale na čtvrtou hvězdu bych do sebe musel naklopit hodně vodky. ()

Galerie (269)

Zajímavosti (11)

  • Nejmladšímu herci v projektu na place bylo 8 měsícu, nejstrašímu 71. (Dlee)
  • Jedná se o první ruský film, který byl kompletně natočen ve 3D formátu. (Dlee)
  • Natáčelo se i na hradě Sychrov u Liberce. (Dlee)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama