Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slzopudné, pro mě příjemně romantické se stopáží tak akorát, aby mě to ještě nevadilo. Nejsem fajnšmekr romantických filmů a když už musím raději si pustím Hříšný tanec, možná Pretty Woman. Ale tenhle film jsem vždycky v merku měl. Lákalo mě dozvědět se, co že to ten Tom Hanks v Seattlu provádí. Abych to zkrátil, zase až o tolik jsem nepřišel, ale určitě by byla škoda nesledovat jestli si k sobě někdy najdou cestu Tom Hanks a Meg Ryan. 70% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Samův hlas na radiových vlnách se donesl až k podnikavé Annie, která na druhé straně USA pochopila, že mluvil právě k ní. Rychle opuští nudného snoubence, ovšem žádný přímočarý sprint na Empire State Building k "žili spolu šťastně až do smrti" se nekoná, neboť na to je snímek příliš pomalý, slzopudný a málo prošpikovaný příjemným humorem. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte cez Vianoce bezsenné noci, niet lepšieho lieku ako tento filmík. Pokiaľ ste žena. Oproti druhému spoločnému filmu s Tomom a Meg sa tu jedná o čistú romantiku, bez vzájomného špičkovania sa, čo robilo z Internetu zábavnú záležitosť aj pre nás mužov. Ephron sa podarilo vytvoriť celkom pôsobivú atmosféru a dokázať urobiť ždímajúcu citovku aj z filmu, kde sa hlavní aktéri stretnú až na konci. Prikláňam sa k trom hviezdam, pretože mi nesadol soundtrack. A aby som nezabudol, Meg dá prednosť Hanksovi pred oveľa lepšie vyzerajúcim Pullmanom. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na ten film mám docela fajn vzpomínky. Dívala jsem se na něho několikrát a většinou, když jsem byla nemocná (ani nevím proč) Jednou taky s mojí mamkou, když jsme byly obě nemocné :) Takže kdybych tenhle film neměla spojený s tím, jak jsem se nemocná zachumlala pod peřinu a dívala se na něho, asi bych mu 4 hvězdičky nedala. Meg Ryan se mi tam ale moc líbila. Zkrátka pěkný romantický film. ~(4,0)~ ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se chtěla podívat už dávno. Tom Hanks je můj oblíbený herec a už jednou jsem si ověřila, že s Meg Ryan tvoří ve filmu pěkný pár, který se k sobě hodí a kterému to sluší. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je hodně milý film, který v té kategorii romantických patří k tomu lepšímu, co Američané vyprodukovali, a zásluha je to hlavně herců a scenáristů. Jak už jsem ale psala, stejnou dvojici jsem viděla už jinde, mám na mysli Lásku přes internet, a ta se mi v porovnání se Samotářem v Seattlu zdála lepší, proto "jen" tři hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Další herečka, se kterou se pro roli počítalo byla Kim Basinger, pro mužskou hlavní roli pak Dennis Quaid. (don corleone)
  • Původně měl film režírovat Garry Marshall. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama