Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už opravdu znovu vidět nemusím. Film stojí jen na hlavní herecké dvojici Hanks, Ryanová a nedokáže nabídnout nic víc. Scény s tím spratkem Jonášem (nebo jak se jmenoval) mě vyloženě štvaly (btw už vidím, jak takhle malého kluka pustí samotného do letadla) a film byl už moc sladký i na mě. Průměr, existují lepší romantické filmy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Taková příprava na Lásku přes internet. Ryanové to s dlouhými vlasy nesluší tak, jako s krátkými a navíc jako starší je krásnější :) Příběh se sice dá unést, ale všechno na mě působilo odtažitě a studeně (a to mám romantiku rád). Ne, tenhle film si mě nezískal. Vše zavání průměrností a odfláknutím. Jen načrtnuté, nevyvíjející se charaktery chovajíc se předvídavěji než Zákopčaníkův pozdrav na rozloučenou. Kdyby měl film alespoň pár zábavných scén.. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Romantické to bylo, ale velmi nepravděpodobné, taková pohádka ... určitě mě bavilo sledovat už předem odhadnutelný konec, protože Toma Hankse i Meg Ryan mám ráda. Ale byl ve filmu aspekt, který já opravdu nemusím, a to role malého chlapce, který je opět chytřejší a samostatnější než jiné děti v jeho věku. Na takové herecké role jsem trochu alergická, kdy je ve filmu malé dítě, co uvažuje jako dospělý a sám se vydá přes půl světa do cizího města, aby tam potkal úplně neznámou osobu, kterou si oblíbil z dopisu ... A ještě to nikomu v letadle není divné ... Divné. :-) 70% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi zdalo, že najromantickejšie rande filmu bude také, ktoré sa nikdy neuskutoční, a zostane iba pri snívaní. A oni ten film nakoniec tak pokazili. Tých nedostatkov bolo viac, ako uťahané tempo alebo umelo vykreslené vzťahy, takže sú to čisté tri hviezdy. Najlepši vzťah filmu bol vzťah otca a syna, ktovie, či to tak aj nezamýšľali. –––– Viem, nie je to spravodlivé. Keby sme mali myslieť na to, prečo sa to stalo, zbláznili by sme sa. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Samotář v Seattlu je možná velkou poctou klasickému Hollywoodu, který i mnohokrát cituje, jenže v porovnání s moderními romantickými komediemi nemá pořádný drive a hlavně končí tam, kde to nejzajímavější začíná. Ty dvě linie jsou celkem zajímavé, jenže pak logicky chybí silné okamžiky, které je možné zažít jen v páru. Punc originálu si však zaslouží. Vrchol v podobě podání ruky se ani v rámci žánru skutečně jen tak nevidí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Původně měl film režírovat Garry Marshall. (don corleone)
  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Další herečka, se kterou se pro roli počítalo byla Kim Basinger, pro mužskou hlavní roli pak Dennis Quaid. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama