Reklama

Reklama

Blbý a blbější

  • USA Dumb & Dumber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny, kterou se ve volných chvílích marně pokouší využít k okouzlování dívek. Jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Jejich poměrně poklidný život dozná dramatických změn, když oba přijdou o práci. Harry totiž přiveze na výstavu psy, upatlané od různých pamlsků, a Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou. Situaci navíc zkomplikuje kufřík, který Mary nechala na letišti, a zamilovaný Lloyd ho sebere s odhodláním vrátit ho půvabné ženě, hned jak ji najde. Netuší, že uvnitř je výkupné, které měla zaplatit únoscům. Ti záhy zazvoní u jeho bytu, ale Lloyd a Harry je považují za úředníky, vymáhající splátky na plyn, a utečou před nimi oknem i s kufříkem. Když se jim nepodaří sehnat práci, rozhodnou se vydat za Mary do Aspenu. Přestože jsou jim únosci v patách, Harry a Lloyd to ve své prostomyslnosti nepostřehnou a vůbec jim nedojde, že jim někdo usiluje o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (732)

predators 

všechny recenze uživatele

Těžko byste hledali větší magory, než je tato dvojka. :-) Vydejte se na cestu do Skalistých hor s J. Carreym a J. Danielsem, jenom pozor na to v čem jedete, co pijete, co jíte, kdo vás sleduje a jaké je na horách počasí. :-) Jistě jedna z těch lepších, bláznivějších a nezapomenutelnějších komedií. "Bože, necítím prsty, jsou zmrzlé na kost." "Vem si tyhle druhé rukavice, mně už se potí ruce." :-) 75% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které jsem se málem po**al smíchy. Takové dva idioty může člověk vidět volně pobíhat po ulicích jedině ve filmu, protože ve skutečnosti by je asi museli držet někde v ústavu. Ale jejich imbecilita je tak kouzelně zahraná, a to i od Jeffa Danielse, od něhož bych to předtím nečekal, že mě fakt rozesmívala neustále. I tak triviální vtip, jako je hlasitý průjem mi přivodil záchvat smíchu, nebo když v Aspenu na večírku otvírali šampus, nebo jak nacpali tomu banditovi do hamburgeru chilli, nebo ... a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechutné a trápne, neprofesionálne, ale zábavné. Stalo sa to takou menšou klasikou a ten názov sa už roky používa v rôznych spojeniach. Najviac ma provokujú niektoré nesprávne urobené vtipy, ktoré rozhodne neboli inteligentné a ktoré boli vhodné len pre komerčnú kultúru a to mal tento film šancu stať sa klasikou zábavných cestovných filmov, škoda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Todd Rundgren: 1. The Ballad Of Peter Pumkinhead - Crash Test Dummies ,2. New Age Girl - Deadeye Dick ,3. Insomniac - Echobelly ,4. If You Don't Love Me (I'll Kill Myself) - Pete Droge ,5. Crash - 95 Mix - The Primitives ,6. Whiney, Whiney (What Really Drives Me Crazy) - Willi One Blood ,7. Where I Find My Heaven - Gigolo Aunts ,8. Hurdy Gurdy Man - Butthole Surfers ,9. Too Much Of A Good Thing - The Sons ,10. The Bear Song - Green Jelly ,11. Take - The Lupins ,12. You Sexy Thing - Deee-Lite ,13. Get Ready - The Proclaimers , ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duo hýkajících oslů on the road aneb kasuár přilbový s odlomenou jedničkou vlevo nahoře a jeho kolega s vlasy podobnými pomočené slámě míří na Aspen.. Blbý je to, že pokud si někdo chce dělat legraci z blbců, musí to dělat s noblesou, což se zde až na pár výjimek neděje a ještě blbější je skutečnost, že tento festival primitivnosti je považován za nějaký novodobý kult komedie. Může mi někdo říct, čím byla překročena odpudivá hranice těch fekálních, vyměšovacích a buranských komedií, na které se tady jinak za normálních okolností pohrdavě plive? ()

Galerie (129)

Zajímavosti (65)

  • J.P. Shay (Karen Duffy) má ve filmu zbraň Colt Python ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Lloyd (Jim Carrey) strčí ruku do hrudníka šéfkuchára a vytiahne z tela jeho srdce. Je to odkaz na známu videohru "Mortal Kombat" (1992), ktorej postava - Kano - takýmto spôsobom zabíja svojich protivníkov. Tiež môže ísť o odkaz na film Indiana Jones a Chrám skazy (1984), v ktorom hlavná záporná postava vytiahne srdce z hrudníka dedinčana počas rituálnej obety. (WalterIK7)

Související novinky

Carrey a Daniels opět za blbce?

Carrey a Daniels opět za blbce?

29.10.2011

Jim Carrey ví, že návrat do čela komerčního žebříčku mu už zajistí jen pokračování některého z velkých hitů z 90. let. Blbý a blbější s rozpočtem 16 milionů dolarů vydělal celosvětově 250 milionů.… (více)

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

26.03.2009

U některých projektů člověk jenom nechápavě zírá a ptá se, jak k spojení takových jmen vůbec mohlo dojít. Stručně: Farrellyovic bráchové připravují pro studio MGM další ze svých potrhlých komedií, v… (více)

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Svatý muž versus flákač

Svatý muž versus flákač

17.04.2006

Jeden z dvojice ukázkových hlupáků v trháku Blbý a blbější, Jeff Daniels, doplní zkušenou Diane Keaton a mladíka Jona Hedera v hereckém obsazení bláznivé komedie MAMAS BOY. Režie se ujme Tim Hamilton… (více)

Reklama

Reklama