Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná romantická road movie, kde slečna chvátá za svým vyvoleným, aby zjistila, že toho pravého už našla. Kupa klišé a scény, které jste již mnohokrát viděli v jiných průměrných filmech podobného ražení. Jediné, co činí tento kousek originálním, jsou patrně lokace natáčení. A jelikož Irsko a Skotská vysočina jsou má CPU záležitost, alespoň něčím se trefili do mého šálku čaje. Tedy i přes veškerý ten patos je to docela fajn odpočinková záležitost. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hodnocením, zahodte předsudky a užijete si to. Nevadí, že je to do písmene splněná šablona, když je to místy opravdu roztomile zábavné - přičtěte k tomu prohlídku pohádkovým Irskem a rozhodně z toho nevychází nic podprůměrného. Jen šarm toho drzého Ira sahal do takových výšek, že já osobně bych jej nejspíš umlátila Vuittonem. Scenérie a krajina Irska tak nějak zastínily příběh, ale přesto, chemie mezi hlavními hrdiny fungovala a já se dobře bavila. Kdo hledá víc, nenajde. ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je nejšťastnější věc u výroby jasně žánrového filmu být inovativní pouze při výběru lokace. Protože ono Irsko je suverénně nejzajímavějším prvkem Přestupného roku a všechno ostatní, co má zapadat do škatulky romantická komedie, je stokrát omleté klišé bez špetky nápadu. Ústřední dvojici to docela sekne a i premisa "ona panička" "on buran" jde docela do sebe, ale proti nim je scénář ruku v ruce s dějem. To byl taky jeden z důvodů proč jsem měl dlouho pocit, že ten film by klidně mohl být delší. Jenže ono šlo o to, že začátek je zbytečně protahovaný, v části (která má být stěžějní) a kdy si k sobě mají hledat cestu je strašně suchá (ovšem jako záběry z cestopisu nádherný) a ten zmar totálně podkopne wtf závěr, kde se jedna scéna předbíhá s druhou o pozici nejzbytečnějšího záběru filmu. Na 3 hvězdy se to u mě přehouplo tak, tak. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příště až si pustím nějaký takový film tak mi někdo připomeňte vzít si s sebou balíček kapesníčků. Nebojím se tomuhle filmu dát pět hvězd, protože mě dostal tím, kde se to odehrávalo. Miluji Irsko, nádherná příroda, nádherní lidé, nádherná hudba. Možná jsem dětinská, ale ten romantický koktejl toho všeho na mě zapůsobil. Já vím, já vím ... téma ohrané na sto jeden způsob, přesto mě dokázal rozesmát i dojmout. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, postavená na protikladech, které se přitahují, vzájemně ovlivňují a samozřejmě neustále škorpí a dohadují. Rozpaluje ji stále šmrncovnější Amy Adams, chladí svěží irská krajina plná hor, kamených zídek, jezer, starých hradů a deště, a i když se tu najde několik scén, které opravdu rozesmály (postarala se o ně především Amy jako kouzelně bezradná smolařka), i okamžiky, které opravdu dojaly, celkem vzato je to milý, příjemně plynoucí snímek, který netlačí na pilu ani pokud jde o humor ani pokud jde o romantiku. Možná by se mi líbilo, kdyby to všechno pro osvěžení tématu dopadlo trochu jinak, ale v tomto případě nemám námitek ani proti dokonalé romantice v záři zapadajícího slunce. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Herec Matthew Goode, představitel Declana, přiznal že během natáčení létal na víkendy domů do Londýna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama