Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této komedii finského režiséra Mika Kaursimäkiho se zatrpklé manželství mění na čím dál podivnější hru. Juhani je rodinným psychoterapeutem a Tuula je profesionální konzultantkou. Jsou dlouholetí manželé, ale jejich vztah už vyhasl a rozhodnou se, že je čas se rozejít. Juhani a Tuula věří, že jsou dostatečně inteligentní a uvědomělí na to, aby sdíleli společný domov, než se rozvod vyřeší. Ale jeden večer Juhanimu jeho kamarád Pekka poradí, aby využil svojí nově získanou svobodu a Juhani si najde novou známost a přivede jí domů. Tuula tiše zuří a rozhodne se mu to vrátit a začne chodit s pohledným pilotem. Juhani nechce zaostat, ale když se ukáže, že jeho známost je známostí pouze na jednu noc, má potíže najít si novou přítelkyni. Přes svojí matku a nevlastního bratra si Juhani najme prostitutku Ninu, která má vystupovat jako jeho nová přítelkyně. V této stupňující se citové válce se však věci zkomplikují, když prostitutka pracující pro Juhaniho matku zmizí společně s velkým obnosem peněz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na fínsky humor a dostal sa mi.. Toto mi bolo vtipné, keď som mal dvanásť. A to ešte možno preháňam. Čo je to za komédiu bez štipky nápadu. Stále dokola trtošenie len aby ten druhý žiarlil. Dramatické tam tiež nič nebolo. Dopozeral som lebo sa mi nechcelo veriť, že to takto pôjde až do konca. išlo.. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Oh yes... Tušila jsem, že finský film bude stát za to... :) Všichni povinně pustit... Nebojí se ukázat velký a starší lidi ve spodním prádle... Dokonce mající sex... A mám silné podezření, že i bez make upu... ano... Boří všechna tabu... A stojí to za to... Je to úchylný, bláznivý, šílený a naturalistický a při tom fak dobrý! :) ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Opravdu ne, takhle to opravdu nejde. Bohužel i Finové točí špatný filmy, rádoby pseudo komediální výtvory, u kterých je nikdo nejen, že nezasměje, ale který taky dost nudí. Mika neni Aki a jinak tomu nebude:( ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Začínam prichádzať na chuť severskej kinematografii so všetkými jej uletenýmí postavami. Tie boli dominantné aj v tomto filme. Kaurismäki krásne vykreslil ich charaktery na pozadí udalostí odohrávajúcich sa v jednom dome a súvisiacich s rozvodom ústrednej dvojice. Veľa sexu (vkusného) každého s každým dotvorilo kolorit neobyčajného zážitku. Výborné herecké výkony, potešila Kati Outinen vo svojej domino-úlohe a krásna Nina. Odporúčam... 65% ()

tutkaha 

všechny recenze uživatele

Na začátku bylo rozhodnutí dvou spořádaných lidí civilizovaně se rozvést. Příběh se začíná odvíjet slibně především díky H. P. Björkmanovi (Juhani) a Elině Knihtilä (Tuula) a jejich velmi autenticky podaným hádkám plynoucích z naschválů, které si vzájemně provádějí. Ti, kdo trochu znají finskou povahu n. finské filmy, ti se budou ohromně bavit. Já pevně doufám, že i ti ostatní, protože film skýtá opravdu spoustu skvělých, byť tu a tam hyperbolizovaných situací a hlášek. Trochu slabší linií je prezentace rodinných problémů Juhaniho bratra. Preferovala bych víc se soustředit na ústřední dvojici. Částečně to v závěru vyvažují policisté. Zápletka je také vydařená - až na jednu věc: Kati Outinen! Jinak výborná herečka ovšem jako boss finského podsvětí? To opravdu ne! A to by bohužel nebylo to nejhorší. Úplně zbytečně patetické mi přišlo setkání Tuuly (Eliny Knihtilä) s Kati Outinen a jeho okolnosti. Konec se prostě nepovedl. A je zbytečné se v tom víc šťourat. Ale kvůli již zmíněným humorným scénám a hláškám, stojí ze to se na film podívat. Garantuji, že se budete tři čtvrtiny filmu ohromně bavit. ()

Reklama

Reklama